REVISTA PRESEI 28.10.2017

Willy Homner
Revista Presei / 28 octombrie 2017

REVISTA PRESEI 28.10.2017

ADEVARUL

România trece la ora de iarnă. Ceasurile se dau înapoi cu o oră în noaptea de sâmbătă spre duminică

România trece duminică la ora oficială de iarnă, ora 4.00 devenind ora 3.00, ceea ce va face ca ziua de 29 octombrie să fie cea mai lungă din acest an. În noaptea de sâmbătă spre duminică, România revine de la ora de vară, care se aplică din ultima duminică a lunii martie, la ora Europei de Est sau Timpul Legal Român. Astfel, începând de duminică, România va avea două ore avans faţă de timpul universal coordonat (UTC). CFR Călători a anunţat că trecerea la ora Europei Orientale nu modifică mersul trenurilor în vigoare. Trenurile de călători vor pleca din gări (staţiile din care se formează) după ora oficială de vară până în noaptea de 28/29 octombrie 2017 ora 4 AM, care devine ora 3 AM.

Multinaţionalele vor plăti impozite în ţara unde-şi desfăşoară activitatea

Multinaţionalele vor plăti impozite în ţara în care-şi desfăşoară activitatea, Guvernul propunând reglementări şi în ceea ce priveşte limitarea deductibilităţii dobânzilor; introducerea impozitării la ieşire - previne erodarea bazei impozabile în cazul unui transfer de active în afara României; introducerea regulii antiabuz, ce va permite autorităţilor române să refuze contribuabililor beneficiile fiscale obţinute din aranjamente abuzive; introducerea normelor privind societăţile străine controlate (SSC) ce au ca scop împiedicarea evitării plăţii impozitelor prin devierea veniturilor către filiale din paradisuri fiscale. "Sunt măsuri disperate în încercarea de a-şi susţine promisiunile făcute în campania electorală", a declarat Cristian Hotoboc, preşedintele Patronatului Furnizorilor de Servicii Medicale Private - PALMED.

Secesioniştii catalani au votat pentru independenţă

Secesioniştii catalani au votat pentru independenţă, în Parlamentul din Barcelona - cu un scor de 70 "pentru", 10 "impotrivă" şi două abţineri - şi riscă să fie aduşi în faţa justiţiei pentru "rebeliune". La Madrid, premierul Mariano Rajoy a primit din partea Senatului permisiunea de a destitui Guvernul regional al Cataloniei, pentru a contracara demersul lor de separare de Spania. Guvernul spaniol a anunţat organizarea de alegeri anticipate în Catalonia în 21 decembrie, dupa ce premierul spaniol Mariano Rajoy a dizolvat Parlamentul regional, transmit BBC News şi Associated Press. Executivul de la Barcelona va fi demis, iar Carles Puigdemont va fi anchetat. Preşedintele Parlamentului European (PE) Antonio Tajani a condamnat vineri seara votul prin care Parlamentul regional a declarat independenţa Cataloniei şi a subliniat că aceasta nu va fi recunoscută în UE.

CTP, despre valul de eliberări din închisori: "Tudorel Toader a procedat aidoma lui Kim Jong-un"

"In spatele acestei eliberări este ideea care se doreşte a fi transmisă în subconştientul şi în conştientul colectiv, că mulţi dintre cei condamnaţi sunt condamnaţi pe nedrept. Sunt nişte nevinovaţi pe care această justiţie odioasă, în combinaţie cu SRI, face ceva echivalent cu poliţia politică a lui Nicolae Ceauşescu. Asta este ideea. Eu nu am văzut niciun Guvern, în 27 de ani, urmărind cu asemenea determinare ţelul ăsta legat de justiţie, de nimic altceva. Tudorel Toader a procedat aidoma lui Kim Jong-un: a făcut studiu de impact perfect, exact, care este aşa: se va întâmpla ce s-a întâmplat deja. Le-a dat drumul pe străzi şi acum avem cifre foarte exacte. Nu cu aproximaţii. Cum face Kim Jong-un: de ce să stea să testeze bomba cu hidrogen pe calculator? Dă cu bomba în ocean şi are testul cel mai bun, studiul de impact perfect", a spus Cristian Tudor Popescu

Scandal în PNL. Cine îi vrea locul lui Ludovic Orban

Surse din PNL au povestit pentru "Adevărul" că partidul este lovit de un nou scandal, de această dată chiar între principalii oameni din conducere: preşedintele Ludovic Orban şi prim-vicepreşedintele Iulian Dumitrescu, unul dintre politicienii liberali care investesc foarte mulţi bani în partid, dar şi în imaginea sa politică. Iulian Dumitrescu, persoaă care a făcut parte din echipa lui Orban la Congres, a fost ulterior spijinit de preşedintele partidului pentru a câştiga funcţia de lider al senatorilor PNL, într-o competiţie cu Alina Gorghiu, însă Dumitrescu a întors armele, fapt vizibil la Congresul tinerilor liberali, acolo unde, chipurile certându-i pe criticii lui Orban, l-a acuzat pe liderul PNL că a făcut jocurile pentru pe Mara Mareş, noul preşedinte al TNL.

Povestea fetelor simple, "de la ţară", transformate în dame de companie

Mirajul vieţii de noapte, al cluburilor fiţoase, atenţiile, hainele luxoase sau telefoane scumpe au transformat mai multe tinere în prostituate ale unui clan interlop din Târgu Mureş. Visul se spulbera în ameninţări, violenţă şi droguri, potrivit procurorilor DIICOT care au instrumentat cazul. Aproximativ 10 fete din judeţul Mureş, unele dintre acestea aveau sub 18 ani, au căzut în poveştile de dragoste spuse de interlopi şi au ajuns să facă sex pe bani pentru iubiţii lor. Proxeneţii cumpărau droguri şi substanţe cu efect psihoactiv din care distribuiau apoi tinerelor care trebuiau să consume aceste substanţe pentru a putea rezista la programul de lucru impus.

Rusia a efectuat un exerciţiu cu cele trei componente nucleare ale sale

Rusia a efectuat joi mai multe teste cu rachete angajând "cele trei componente nucleare" de care dispune, a anunţat Ministerul Apărării rus. Preşedintele Vladimir Putin a participat la exerciţiile militare şi a lansat, personal, patru rachete balistice, potrivit purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de Ria Novosti.

Congres USR. Cum se împart taberele în partid cu o seară înainte de alegeri

Dan Barna şi Vlad Alexandrescu candidează sâmbătă pentru funcţia de preşedinte al USR, după demisia lui Nicuşor Dan din partid. Favorit pleacă Dan Barna, care se bazează pe voturile organizaţiilor din Transilvania, în timp ce Vlad Alexandrescu are sprijinul progresiştilor din Bucureşti şi din Ilfov, după ce Cristian Seidler, candidatul susţinut de Nicuşor Dan, s-a retras din cursă. Potrivit unor surse din partid, favorit este Dan Barna, aflat în tabără liberală, construită în jurul lui Cristian Ghinea. Barna se bazează pe voturile organizaţiilor din Transilvania şi Banat, unele dintre cele mai puternice din ţară.

Câţi bani ia statul din vânzarea Oltchim

Statul român va încasa aproape 129 de milioane de euro plus TVA pe activele Oltchim, din care 127 milioane euro de la Chimcomplex Borzeşti plăteşte 127 milioane de euro şi 1,9 milioane de la Dynamic Selling Group 1,9 milioane. Finalizarea procesului de vânzare ar putea avea loc în prima parte a anului 2018. Fondul de investiţii White Tiger Wealth Management Ltd, care intenţiona să cumpere cea mai mare parte din active - pachetele nr. 1, 3-5, 7, 8 şi parţial nr. 9, a refuzat să semneze contractul, anunţând retragerea unilaterală din tranzacţie.

EVENIMENTUL ZILEI

Coreea de Nord va fi ZDROBITĂ. Declaraţia este OFICIALĂ

Folosirea oricărei arme nucleare sau atacul asupra oricărui aliat al SUA va duce la distrugerea Coreei de Nord, a ameninţat un înalt oficial american. Secretarul american al Apărării, James Mattis, a avertizat, sâmbătă, că SUA vor avea "o reacţie militară masivă" dacă Coreea de Nord ar utiliza o armă nucleară, transmite AFP, preluată de Agerpres. "Orice atac contra Statelor Unite sau contra aliaţilor noştri va fi înfrânt", a declarat James Mattis, care efectuează o vizită în Coreea de Sud, într-o conferinţă de presă. "Orice folosire a armelor nucleare de către Nord va provoca o reacţie militară masivă, eficace şi zdrobitoare", a mai spus oficialul american.

Ponta, marele trădător din PSD şi SPIONUL BINOMULUI

Generalul Dumitru Iliescu, fostul şef al Serviciului de Pază şi Protecţie (SPP), a devoalat, într-o postare pe Facebook că "dacă se doreşte să vorbim despre trădări în PSD, despre legături cu binomul şi despre sprijinirea acestuia, atunci cu siguranţă domnul Ponta nu este, nici pe departe, persoana cea mai potrivită să facă acest lucru". Reacţia generalului Iliescu vine pe fondul unor conflicte din ce în ce mai aprinse, jucate la scenă deschisă, cu dezvăluiri explozive, dintre Victor Ponta, fost prim-ministru şi Liviu Dragnea, liderul PSD. In urmă cu câteva zile, generalul Dumitru Iliescu, fostul şef al Serviciului de Pază şi Protecţie (SPP), a dezvăluit publicului modul în care "Binomul SRI-DNA" îşi planifica acţiunile şi punea la cale execuţiile.

Orban: "PNL va depune săptămâna viitoare MOŢIUNE SIMPLĂ, la Senat, împotriva ministrului Finanţelor!"

Liberalii vor depune săptămâna viitoare, la Senat, o moţiune simplă împotriva ministrului Finanţelor, Ionuţ Mişa, şi vor solicita Avocatului Poporului să atace la Curtea Constituţională ordonanţele pe care le va da Guvernul cu privire la măsurile fiscale anunţate joi, a declarat vineri preşedintele PNL, Ludovic Orban. El a adăugat că PNL va sesiza Avocatul Poporului pentru atacarea la Curtea Constituţională a ordonanţelor cu privire la măsurile Guvernului, iar dacă acesta refuză liberalii vor sesiza CCR cu legile de adoptare a ordonanţelor.

Băsescu: "Cea mai toxică guvernare pe care a avut-o România"

Senatorul PMP Traian Băsescu a declarat vineri, la Timişoara, că guvernul şi "partidul Dragnea" nu înţeleg cât de mult rău fac economiei prin "părerile" pe care le exprimă, el adăugând că stilul de guvernare practicat de social-democraţi este "absolut nedemocratic". Băsescu a subliniat că ''prin incompetenţă şi acţiune pompieristică'', liderii social-democraţi nu-şi dau seama cât rău fac economiei, pentru că în momentul de faţă toate societăţile sunt în perioada de pregătire a bugetului pentru anul următor şi nimeni din conducerea companiilor private nu ştie cum să-şi scrie bugetul şi care îi vor fi priorităţile, ce resursă va avea la dispoziţie pentru producţie sau servicii şi pentru dezvoltare.

Şase companii se bat pentru 30 de kilometri de autostradă

Şase asocieri şi două companii au depus oferte pentru proiectarea şi construcţia lotului 5 al autostrăzii Sibiu - Piteşti, cuprins între Curtea de Argeş şi Piteşti (km 92+600 - 122+950), valoarea contractului fiind estimată la peste 1,834 miliarde de lei, fără TVA, informează, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Transporturilor. Durata contractului este de 120 de luni din care 12 luni perioada de proiectare, 48 luni perioada de execuţie a lucrărilor şi 60 de luni perioada de garanţie. Având în vedere noile prevederi legale în domeniul achiziţiilor publice, valoarea propunerilor financiare este criptată în SEAP şi poate fi accesată doar după finalizarea etapelor de evaluare a DUAE şi a Propunerilor Tehnice.

Divizia imobiliară a IKEA ar putea face locuinţe şi în marile oraşe din România, nu doar în Bucureşti

Compania Vastint România, parte a unui grup controlat indirect de proprietarul IKEA, ar putea face proiecte rezidenţiale şi în marile oraşe din ţară, însă deocamdată se concentrează pe Bucureşti, potrivit managerului local al firmei. În 2015, investitorul a înregistrat la OSIM o serie de mărci sub denumirile Business Garden Cluj, Business Garden Constanţa, Business Garden Iaşi şi Business Garden Timişoara. "Înregistrarea mărcilor a fost făcută pentru a securiza brandul. Sper să se dezvolte România atât de puternic, încă să facem proiecte şi în aceste oraşe. Suntem în direcţia bună. Sunt firme mari, producători mari, care au intrat în oraşe precum Timişoara, Cluj-Napoca sau Iaşi. Automat, vor avea nevoie de birouri. Nu este exclus să facem rezidenţial şi în alte oraşe", a declarat Antoniu Panait, directorul general al Vastint România.

JURNALUL NATIONAL

Boutique ANAF vinde diamante, bolizi şi podgorii

Cei care ştiu să caute pot găsi produse de lux la preţuri de chilipir, inaccesibile în comerţul la vedere. Fiscul a devenit un boutique exclusivist, care vinde la preţuri mult sub cele ale pieţei produse la care în mod normal nu ai acces oricum şi oriunde. Aşa poţi cumpăra de la filialele ANAF diamante, super-bolizi de sute de cai putere, clădiri, vinuri unice de colecţie sau chiar podgorii întregi de vie, bunuri confiscate de la datornici sau condamnaţi penal. Totul e să te descurci în hăţişul site-ului ANAF, învechit şi greu accesibil. Una din cele mai spectaculoase oferte ale ANAF este cea iniţiată de regionala Galaţi, care vinde nu mai puţin de 33 de diamante naturale, de mărimi, culori şi claritate din cele mai variate. 6.525 lei cere ANAF pe 33 de diamante naturale.

Clientela PDL-istă, arvunită cu un nou job la Aeroportul din Cluj

Aeroportul Internaţional "Avram Iancu" din Cluj a comandat, zilele trecute, un studiu de fezabilitate în vederea construirii, în viitorul apropiat, a unei noi căi de rulare, paralelă cu pista de aterizare, invocând faptul că, în prezent, avioanele de mari dimensiuni sunt nevoite de a întoarce la capătul pistei, pentru a putea decola. Studiul de fezabilitate a ajuns, fără licitaţie, la o firmă abonată la contractele Primăriei Capitalei, de pe vremea când aceasta era controlată de Partidul Democrat Liberal şi de oamenii apropiaţi de fostul preşedinte, Traian Băsescu. Search Corporation SRL a primit peste 300.000 de lei pentru realizarea acestui studiu, în condiţiile în care Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca se află în subordinea Consiliu­lui Judeţean Cluj, controlat politic, de asemenea, de foşti democrat-liberali.

Veste PROASTA pentru români. Pâinea se va scumpi

Pâinea se va scumpi, anunţă Aurel Popescu, preşedintele ROMPAN. Motivele pentru care vom plăti mai mult pe o franzelă sunt acelea că s-a scumpit energia şi au crescut cheltuielile cu salariile plătite muncitorului. În ultimul an, produsele de panificaţie s-au scumpit cu aproximativ 1%, arată datele. Majorările nu se opresc aici, pentru că sunt programate creşteri salariale. "Pâinea nu s-a scumpit din septembrie 2013, acum a început să se scumpească, forţă de muncă a crescut, gazul, energia... Asta este, nu avem ce face", a declarat Aurel Popescu, preşedintele ROMPAN, aflat în vizită la Indagra. "Cea mai mare problema în momentul de faţă este problema cu forţă de muncă, nu mai găsim oameni să muncească, iar acum, dacă salariul minim creşte la 1.900...e greu", a spus el.

Statul a scăpat printre degete 9,9 miliarde de lei

Deficitul bugetar a ajuns la 6,8 miliarde lei după primele nouă luni ale anului, în condiţiile în care Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a colectat cu 9,9 miliarde de lei mai puţini bani decât estimările aferente acestei perioade, iar salariile bugetarilor au fost mai mari cu 2,14 miliarde de lei faţă de calculele iniţiale. Au mers prost şi dobânzile aferente împrumuturilor contractate de stat, în condiţiile în care dobânzile pe pieţele financiare sunt în creştere. Guvernul a avut însă o soluţie de avarie cu care a compensat proasta colectare a veniturilor şi o bună parte din cheltuielile suplimentare. A tăiat de aproape patru ori investiţiile publice.

Şeful Bursei de Valori Bucureşti şi-a dat demisia

Ludwik Sobolewski a notificat Bursa de Valori Bucureşti (BVB) cu privire la demisia sa din calitatea de director general al societăţii, se arată într-un anunţ publicat pe site-ul operatorului pieţei de capital. "Bursa de Valori Bucureşti informează ca, în data de 27 octombrie 2017, Ludwik Sobolewski a notificat societatea cu privire la demisia sa din calitatea de director general al societăţii", se arată în document. Conform unor informaţii din piaţă, momentan se aşteaptă decizia Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) de avizare a noului şef, după ce Consiliul de Administraţie al Bursei a iniţiat, recent, un proces intern de selecţie a candidaţilor pentru funcţia de director general.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. TUDOREL TOADER - acum - poartă vestă ANTI TUN peste ANTIgloț !!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb