REVISTA PRESEI 30.09.2017

Willy Homner
Revista Presei / 30 septembrie 2017

REVISTA PRESEI 30.09.2017

ADEVARUL

Şedinţă PSD. Dragnea: Li s-a cerut miniştrilor să prezinte o evaluare a secretarilor de stat

Liderii PSD s-au reunit, vineri, în Comitetul Executiv al partidului, la Suceviţa. În cadrul acestuia s-a discutat despre activitatea miniştrilor din Guvernul Tudose, aceştia fiind puşi de liderul PSD, Liviu Dragnea, ca într-o săptămână sau două să aibă o evaluare a secretarilor de stat, în condiţiile în care în prezent acest Cabinet are nu mai puţin de 135 de secretari de stat. Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a precizat că evaluarea Guvernului va fi prezentată în Comitetul Executiv Naţional din 29 septembrie, dar nu se va pune problema vreunei remanieri. Comitetul Executiv al partidului va discuta şi despre votul de marţi din Comisia de buget de la Senat, al cărei preşedinte este Eugen Teodorovici.

Incendiu la un azil de bătrâni din Capitală: o persoană a murit, alte 19 au fost transportate la spital

O persoană a murit, iar alte 19 au fost transportate la spital după ce un puternic incendiu a izbucnit duminică dimineaţă la un azil de bătrâni din sectorul 3 din Capitală. Opt maşini initervin pentru a stinge incendiul izbucnit la imobilul cu cu patru etaje, iar focul s-a extins la două clădiri învecinate. A fost activat planul roşu de intervenţie, la faţa locului fiind mobilizate ambulanţe SMURD, autospeciala transport victime multiple, autospeciale de stingere, echipaje de descarcerare, autoscari, detasamentul special de salvatori. Incendiul se manifestă generalizat, la întreaga cladire, care are aproximativ 200 de metri pătraţi.

Referendum în Catalonia. Separatiştii anunţă că vor deschide 2.300 de secţii de vot

Separatiştii aflaţi la putere în Catalonia (nord-estul Spaniei) au dat asigurări vineri că intenţionează să deschidă 2.300 de secţii de vot duminică, pentru a le permite catalanilor să participe la referendum privind independenţa regiunii, interzis de justiţia spaniolă, relatează AFP. 5,3 milioane de locuitori vor fi chemaţi la urne, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului catalan, Jordi Turull, într-o conferinţă de presă organizată la Barcelona. Între timp, preşedintele catalan, Carles Puigdemont, a declarat pentru Reuters că este convins că toţi alegătorii vor fi paşnici duminică.

Tudose ceartă săptămânal miniştri şi secretari de stat, dar doar cu asta rămâne

Liderul de la Palatul Victoria, Mihai Tudose, şi-a făcut un obicei în "a urechea" săptămânal un ministru sau un secretat de stat. Atât. Urmările concrete ale mustrării sale, cu toate că nu sunt rezolvate problemele ridicate de el, nu se văd. Mai mult, niciun ministru criticat în şedinţa de Guvern n-a fost demis. In şedinţa de miercuri, premierul l-a luat la rost pe Gigel Paraschiv, secretar de stat în Ministerul Educaţiei pe tema manualelor. "Vom avea din nou trei manuale de sport alternative", l-a întrebat, ironic, Tudose pe Paraschiv. Acest tip de ieşire ale premierului Mihai Tudose au devenit deja o obişnuinţă. În aproape în fiecare şedinţă de Guvern au fost mustraţi miniştri sau secretari de stat, pentru ca apoi aceştia să-şi vadă liniştiţi de treabă.

Explicaţia premierului pentru creşterea preţului la benzină şi motorină: Au fost uragane şi a crescut preţul la baril

Premierul Mihai Tudose a venit cu o explicaţie proprie în ceea ce priveşte creşterea preţurilor la benzină şi motorină, de vină nefiind măsurile Guvernului său, ci fenomenele meteo planetare. Mihai Tudose a precizat că nu vreo acciză ar fi de vină pentru scumpirile de la pompă, ci fenomene meteo cum au fost uraganele din zona Statelor Unite ale Americii. "Au fost urgane şi a crescut preţul la baril. În România mai puţin decât în restul planetei. A fost sub o creştere firească raportat la bursa petrolului. S-a adăugat la preţ acea acciză. Impactul pe preţ din cauza fenomenelor meteo a fost mare", a subliniat Tudose. Spre deosebire de acesta, al doilea om în stat, preşedintele Senatului, nu a putut să vadă vreo schimbare de preţ la pompă, după cum singur a recunoscut joi.

România are cel mai tare impresar din lume

In ierarhia mondială a impresarilor, locul 1 e ocupat de un român, Constantin Dumitraşcu, care a plecat din ţară în 1985 şi, după ce a obţinut cetăţenie germană, a dobândit şi seriozitatea nemţilor. Aşa a reuşit să înfiinţeze cea mai de succes firmă de impresariat din lume, Mondial Sports Management. Pentru al doilea an la rând, această companie e cea mai puternică în lumea sportului-rege. Noutatea vine însă dintr-o altă direcţie. Potrivit Forbes, pentru prima dată după cinci ani, agentul de baseball, Scott Boras, imparte primul loc în clasamentul impresarilor cu Constantin Dumitraşcu. Având clienţi precum Cavani (PSG), Coutinho (Liverpool), Douglas Costa (Juventus) şi N'Golo Kante (Chelsea), Dumitraşcu a negociat în 2017 contracte în valoare de 1,08 miliarde de dolari! Comisionul său din aceste afaceri? 107,8 milioane de dolari.

Românul care a câştigat la Londra aproape 1 milion de lire sterline din prostituţie

O grupare de proxeneţi români care acţiona în Londra a obţinut de la amatorii de sex plătit cel puţin 1 milion de lire sterline, potrivit datelor procurorilor DIICOT. Este vorba de ancheta în care este implicat şi manelistul Dani Mocanu, cercetat sub control judiciar pentru constituire a unui grup infracţional organizat, proxenetism şi spălare de bani. Maşini de lux, apartamente în centrul Capitalei, bani, manele şi cocaină sunt ingredientele unui nou dosar instrumentat de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT). Vorbim despre o grupare de români, coordonată de Ionel Anton, zis "Lupu" sau "Lupu din Nucet", care controla o parte din piaţa prostituţiei din Londra.

Dorel de la Spaţii Verzi udă bălăriile din oraş cu furtunul, ca să crească buruiana mare

Imagini demne de filmele de comedie au fost filmate zilele trecute de un locuitor al cartierului gălăţean "Dimitrie Cantemir". Undeva în apropierea prânzului, doi muncitori de la "Gospodărie Urbană" (entitate subordonată Primăriei Galaţi, care are în atribuţiuni amenjarea şi îngrijirea spaţiilor verzi, a mobilierului urban şi a altor amenajări edilitare) udau de zor, cu furtunul, dintr-o autocisternă, bălăriile (mohor, ştir, troscot, măturică şi altele asemenea), crescute de-un stat de om acolo unde, teoretic, ar trebui să fie spaţii verzi. Întrebaţi de gălăţeanul care a făcut filmarea dacă nu le este cumva ruşine de ceea ce fac, cei doi răspund că nu li se pare chiar în regulă, dar dacă i-a pus şeful n-au ce să facă.

Cozmin Guşă, despre numirea lui Gerhard Schroder la conducerea Rosneft: Cea mai importantă ştire geopolitică a momentului

Consulantul politic Cozmin Guşă a spus despre numirea lui Gerhard Schroeder, fost cancelar al Germaniei, în fruntea Consiliului de Administraţie al Rosneft că reprezintă "cea mai importantă ştire geopolitică a momentului". Rosneft este cea mai mare companie petrolieră din lume, consultantul adăugând că Rusia, Germania şi China "şi-au dat mâna" pentru a o administra. "Din punct de vedere economic, în plan energetic, ruşii şi germanii şi-au dat mâna. Dar asta este mai mult decât atât. Cea mai mare companie chineză, CEFC, care mai nou este şi acţionarul majoritar Rompetrol, după ce a cumpărat partea cazacilor, a investit în ultima vreme, a căpătat de la statul rus această permisiune, să investească peste opt miliarde de euro în Rosneft" a mai spus Guşă.

Papa Francisc deschide lupta împotriva "fake news"

Papa Francisc a anunţat vineri, pe Twitter, că tema următoarei Zile Mondiale a Comunicării va fi lupta împotriva "fake news" (ştirile false), relatează AFP. Această zi, instituită după Conciliul de la Vatican II, este sărbătorită în fiecare an, în primăvară, iar tema sa este, în general, comunicată pe 24 ianuarie, cu ocazia Sfântului Francisc de Sales, patronul jurnaliştilor. Însă anul acesta, Papa a anunţat în avans tema, ce are la bază un verset din Evanghelie: "Adevărul vă va face liberi". Această temă "face referire la "fake news', informaţiile nefondate care contribuie la generarea şi alimentarea unei polarizări puternice a opiniilor", a explicat Vaticanul într-un comunicat.

EVENIMENTUL ZILEI

Tudorel Toader câştigă un aliat important în războiul din Justiţie

Uniunea Naţională a Judecătorilor din România (UNJR), condusă de magistratul clujean Dana Gîrbovan, reacţionează la votul negativ dat de Consiliul Superior al Magistraturi (CSM) pe modificările legislative din Justiţie propuse de Tudorel Toader. În comunicatul dat astăzi judecătorii spun că îmbunătăţirea sistemului judiciar este necesară, în ciuda votului dat de CSM. Judecătorii conduşi de Dana Gîrbovan spun că fiecare propunere din pachetul legislativ înaintat de ministrul Justiţiei a fost analizată în cadrul unor adunări generale ale judecătorilor din ţară: "Nevoia modificării legilor justiţiei a pornit chiar de la corpul magistraţilor, astfel încât această necesitate nu poate fi negate".

Scandal imens la procesul lui PUIU POPOVICIU. Acuzaţii grave i-au fost aduse ministerului JUSTIŢIEI

Judecătorul care se ocupă ce cazul lui Puiu Popoviciu acuză Ministerul Justiţiei că nu a comunicat adresa inculpatului din Marea Britanie, astfel neputând fi citat. Procurorii încearcă să recupreze prejudiciul de 620 de milioane de lei cauzat de Puiu Popoviciu, despre care se spune că în 2000 - 2004 ar fi cumpărat un teren de 224 de hectare la un preţ extraordinar de mic. Judecătorii au decis să nu se pronunţe pe latura civilă a acestui dosar, adică în privinţa recuperării prejudiciului de peste 620 de milioane de lei. Terenul a fost vândut cu un dolar metrul pătrat, în timp ce preţul pieţei era de cel puţin 150 de euro metrul pătrat, spun procurorii, potrivit Antena3.

Ponta DESFIINŢEAZĂ un ministru din Guvernul Tudose: "Să îşi dea demisia"

Fostul premier, Victor Ponta, l-a criticat pe ministrul Energiei, Toma Petcu, după ce acesta a declarat că nu ştie despre creşterea preţului la carburant, deoarece nu este şofer şi nu alimentează. "Aţi înţeles cei 6 milioane de proprietari de maşini? Dar cei 2 milioane de bucureşteni care vă pierdeţi zilnic ore în trafic? Şi cei care mergeţi la muncă în fiecare zi cu autobuzul sau microbuzul? Şi copiii care stau în trafic când merg şi se întorc de la şcoală? Şi cei care transportă bunurile de la fabrici sau la magazine? Turiştii care vin de la aeroport sau care vor să viziteze şi altceva decât Bucureştiul? Există o soluţie inteligentă şi simplă la toate aceste probleme - vă faceţi ministru al Energiei!", a scris Ponta, pe pagina sa de Faceebok.

Război DESCHIS între Madrid şi Barcelona. Poliţia mobilizată pentru a ÎMPIEDICA votul

Va fi zid împotriva altui zid până în ultima clipă şi probabil şi după, în războiul ireal provocat de referendumul catalan, între Madrid şi Barcelona: duminică vor putea vota toţi, a garantat guvernul catalan, chemând la urne 5,3 milioane de cetăţeni. ''Referendumul nu se va face'', a tunat răspunsul spaniol. Tensiunea şi incertitudinea sunt la niveluri foare înalte. În Catalonia există acum mai mult de 10.000 de agenţi de poliţie trimişi de Madrid pentru a împiedica votul, în numele Constituţiei din 1978. Dar 63% dintre catalani spune că va merge la vot. Guvernul a anunţat că vor fi deschise 6.299 de secţii în şcoli, centre civice şi sportive, teatre. Pentru sediile pe care poliţia spaniolă le va închide sunt prevăzute ''soluţii alternative'', garantează vicepreşedintele Oriol Junqueras.

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui Cehiei a comparat UE cu Al Treilea Reich

Purtătorul de cuvînt al preşedintelui Cehiei, Jiri Ovcacek, a stîrnit controverse cu o afirmaţie. El a făcut o comparaţie între Uniunea Europeană şi Al Treilea Reich, după ce blocul comunitar a impus reglementări privind o băutură produsă în ţara sa. Purtătorul de cuvînt al preşedintelui Cehiei a făcut această comparaţie, după ce a distribuit pe pagina sa de Facebook un articol privind reglemetările europene. Mai precis, în acest articol se scria despre o băutură alcoolică din cartofi, produsă în Cechia, care nu poate fi numită "rom", deoarece UE precizează că acesta este făcut doar din trestie de zahăr. "Imperiul a decis ca în protectorat nu se va mai putea bea tuzemak", a scris acesta pe Facebook.

JURNALUL NATIONAL

După 1 octombrie românii se vor SUFOCA din cauza VALULUI de SCUMPIRI

Facturile la energie electrică şi gaze, precum şi preţul carburanţilor la pompă se vor majora din nou de la 1 octombrie, ceea ce va produce un val de scumpiri în lanţ pentru cele mai multe produse şi servicii, în special pentru alimente, toate acestea concomitent cu creşterea ratelor la bănci. În ceea ce priveşte preţul energiei electrice, Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE) a decis că, de la 1 octombrie, va exista o majorare pentru consumatorii casnici de 0,03 lei/kWh. Preşedintele ANRE, Niculae Havrileţ, a explicat, pentru AGERPRES, că aceasta înseamnă o scumpire cu 3,45 lei pe lună pentru un consum mediu de 100 kWh.

Iohannis i-a invitat pe liderii UE la Sibiu în 30 martie 2019

Klaus Iohannis a lansat invitaţia oficială pentru un summit al Consiliului European la Sibiu în 30 martie 2019,a doua zi după ieşirea oficială a Marii Britanii din UE. Preşedintele României a făcut această invitaţie joi, spre miezul noptii, la finalul cinei informale din 28 septembrie la Tallin, unde sunt reuniţi liderii din UE pentru DIGITAL SUMMIT, menţionează publicaţia Politico.

Ger noaptea trecută în România

Meteorologul de serviciu de la Centrul Regional de Meteorologie Transilvania Sud Sibiu, Adela Mitea, a declarat că şi în următoarea noapte sunt aşteptate valori negative. Minus 6,2 grade Celsius s-au înregistrat vineri dimineaţă în municipiul Miercurea Ciuc, aceasta fiind cea mai scăzută temperatură în ţară din zonele locuite. Şi în alte localităţi din depresiune s-au înregistrat temperaturi foarte scăzute în cursul dimineţii de vineri - minus 4 grade Celsius la Topliţa şi Joseni, în judeţul Harghita, şi minus 2,3 grade Celsius la Întorsura Buzăului, în judeţul Covasna.

Ministerul Energiei: O parte din redevenţele petroliere s-ar putea duce către comunităţile locale

Guvernul analizează dacă legea redevenţelor petroliere va conţine şi o prevedere potrivit căreia o parte din sumele care până acum erau virate la bugetul de stat să ajungă la comunităţile locale, a declarat, vineri, Toma Petcu, ministrul Energiei, la DC News. El a fost întrebat dacă este posibil ca o parte din redevenţe să ajungă la bugetele locale, pentru ca acestea să fie mai interesate să atragă proiecte de petrol şi gaze. "Este analizat în legea redevenţelor şi o să decidem dacă este cazul ca aceste redevenţe să fie puţin splitate. Nu este o decizie luată, dar este o variantă de lucru", a răspuns ministrul.

OMV Petrom şi ExxonMobil, pregătiţi să intre în Marea Neagră

ExxonMobil şi OMV Petrom accelerează procedura de luare a unei decizii de investiţii privind proiectul de gaze dezvoltat în perimetrul Neptun din Marea Neagră, iar decizia va fi comunicată la începutul anului viitor, a declarat ieri ministrul Energiei, Toma Petcu. Primele estimări arată că în acest perimetru ar putea fi între 42 şi 84 de miliarde de metri cubi de gaze. OMV Petrom şi americanii de la ExxonMobil au finalizat cu succes a doua campanie de foraj în perimetrul Neptun din Marea Neagră, unde cele două companii au investit peste 1,5 miliarde de euro, din 2008 până în prezent.

Prima Casă a ajuns în prag de demolare

Prim-viceguvernatorul BNR, Florin Georgescu, a declarat că programul "Prima Casă" este extrem de util pentru cetăţeni, îndeosebi pentru cei cu venituri medii şi mai reduse, însă a precizat că acesta a condus la acordarea unor sume relativ ridicate până la pragul de alertă al riscului sistemic. "Nu s-a ajuns până la riscul sistemic, dar e o tendinţă de atingere a parametrilor care definesc riscul sistemic. Şi aici trebuie acţionat de către Executiv", declara Georgescu, în faţa Comisiei economice din Senat. Opinia conducerii BNR este ca românii care au salarii mai mari de 3.000-4.000 de lei să nu mai poată să-şi cumpere casă cu ajutorul acestui tip de credit, care beneficiază de garanţia statului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb