Financial Times
• BP nu mai emite acţiuni noi
Compania petrolieră britanică BP poate să acopere costurile revărsării de ţiţei din Golful Mexic fără să lanseze o emisiune de acţiuni noi, potrivit anunţului societăţii. Aceasta a respins speculaţiile recente potrivit cărora BP ar încerca să obţină bani de la un investitor strategic.
...........
• UE: Sri Lanka va pierde privilegiile comerciale
UE a confirmat, ieri, că Sri Lanka va pierde, luna viitoare, accesul la comerţul preferenţial cu blocul european, după ce această ţară a refuzat să promită în scris că va îmbunătăţi situaţia privind drepturile omului. Din 15 august, Sri Lanka va fi suspendată temporar din sistemul preferenţial comercial GSP Plus.
........
Wall Street Journal
• IPO-ul Agricultural Bank of China ar putea fi cel mai mare din istorie
Oferta publică iniţială (IPO) a Agricultural Bank of China testează încrederea investitorilor globali în economia Chinei, în contextul turbulenţelor financiare de la nivel mondial. Dacă această ofertă va atrage suma estimată ca limită superioară - 23 miliarde dolari, atunci AgBank va câştiga cât nu a câştigat nicio altă companie în istorie.
..........
• HBOS, acţionată în instanţă pentru vânzarea a două clădiri
În timpul boom-ului imobiliar, băncile din afara SUA au inundat piaţa imobiliară din New York cu lichidităţi. Pentru unii însă, ieşirea de pe această piaţă a devenit mai grea decât intrarea. Astfel, banca britanică HBOS PLC este acţionată în instanţă de foşti asociaţi ai săi, care vor să oprească vânzarea a două clădiri de birouri din Manhattan (New York).
............
• Afacerea Arcelor din China a primit undă verde
Gigantul siderurgic mondial ArcelorMittal şi Hunan Valin Iron & Steel Group Co. din China au primit aprobarea de la executivul de la Beijing pentru construcţia unei proiect în domeniu.
.............
New York Times
• Turcia îşi afirmă puterea economică
Vreme de mai multe decenii, Turcia a fost considerată nepregătită pentru intrarea în Uniunea Europeană, din cauza problemelor economice. Acest argument nu mai este potrivit, însă.
Astăzi, Turcia este o putere economică de creşte rapid. În primul trimestru din 2010, economia Turciei a crescut cu 11,4%, urmând Chinei, care are cea mai mare expansiune din lume. Astfel se naşte întrebarea: Europa are nevoie de Turcia sau invers?