REVISTA PRESEI INTERNATIONALE - 08.12.2011

V.R.
Ziarul BURSA #Revista Presei / 8 decembrie 2011

FINANCIAL TIMES

Germania insistă asupra noului tratat pentru Europa

Germania a insistat, ieri, că partenerii săi europeni trebuie să se angajeze în procesul politic de schimbare a tratatelor Uniunii Europene sau cel puţin să accepte un nou acord pentru zona euro, ca să aducă stabilitate monedei unice şi să restabilească încrederea investitorilor.

În ajunul summitului european de la Bruxelles, menit să oprească criza din zona euro, un înalt oficial din guvernul german a respins sugestia lui Herman Van Rompuy, preşedintele Consiliului European, sugestie potrivit căreia disciplina fiscală mai dură ar putea fi aplicată fără o revizuire a tratatelor.

Lloyds vinde credite imobiliare de 900 de milioane de lire

Lloyds Banking Group a intrat în negocieri exclusive cu Lone Star, grup de private equity din SUA, cu privire la vânzarea unor credite imobliare neperformante de 900 de milioane de lire sterline.

Vânzarea portofoliului Project Royal este cea mai mare înstrăinare de credite pe care o face o bancă britanică după prăbuşirea pieţei imobiliare, în 2008.

Dublinul, îndemnat să vândă activele toxice

Un raport secret privind operaţiunile Agenţiei Naţionale de Management al Activelor din Irlanda, care a fost constituită pentru "curăţarea" băncilor irlandeze de credite imobiliare toxice, a recomandat guvernului de la Dublin să ia în considerare vânzarea acesteia per ansamblu (ca o entitate singulară).

WALL STREET JOURNAL

Germania şi Franţa fac presiuni pentru integrare

Oficialii francezi şi germani şi-au exprimat, ieri, încrederea că mai multe state ale Uniunii Europene, pe lângă cele 17 membre ale zonei euro, vor semna pentru o supraveghere centrală a bugetelor lor naţionale. Liderii Franţei şi Germaniei manifestă, însă, un optimism redus cu privire la un acord unanim al celor 27 de ţări, în acest sens.

Grupul ING, afectat de anuităţile din SUA

Compania olandeză de servicii financiare ING Groep NV a informat, miercuri, că profitul său din trimestrul al patrulea vor fi redus cu până la 1,1 miliarde euro din cauza anuităţilor plătite în SUA.

Santander vinde o deţinere din Chile

Banco Santander SA din Spania a vândut, ieri, o participaţie de 7,8% din divizia sa din Chile, obţinând 950 de milioane de dolari, la o zi după ce a informat că îşi înstrăinează toate operaţiunile din Columbia.

Santander a vândut 14.74 milioane acţiuni Banco Santander Chile, păstrând o participaţie de 67% la această divizie.

NEW YORK TIMES

BCE, aşteptată să reducă dobânzile

Banca Centrală Europeană (BCE) este aşteptată, astăzi, să reducă dobânzile şi să dezvăluie un nou pachet de sprijin al băncilor comerciale, pieţele fiind atente, de asemenea, la orice indiciu că instituţia îşi va intensifica achiziţiile de obligaţiuni ale ţărilor de la periferia zonei euro.

Google investeşte 300 de milioane de dolari în Hong Kong

Compania americană Google Inc. va investi 300 de milioane de dolari în centrul său de date din Hong Kong, care urmează să fie lansat on-line la începutul anului 2013.

Investiţia de 300 de milioane de dolari include costul terenurilor cumpărate, echipamentele de construcţii şi cele tehnice destinate centrului care va avea aproximativ 25 de angajaţi cu normă întreagă atunci când va fi pe deplin operaţional.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb