REVISTA PRESEI INTERNAŢIONALE - 09.02.2016

V.R.
Ziarul BURSA #Revista Presei / 9 februarie 2016

FINANCIAL TIMES

Randamentul obligaţiunilor nipone pe zece ani a ajuns la zero

Japonia a intrat într-o nouă eră astăzi, devendind prima ţară din Grupul celor Şapte care are randament zero pentru titlurile sale de referinţă, cu scandenţa la zece ani, în condiţiile în care acţiunile sunt în picaj, iar yenul a urcat până la nivelul maxim al ultimelor 15 luni faţă de dolar.

Surse: HSBC renunţă la ideea părăsirii Londrei

HSBC pare că vrea să-şi păstreze sediul central la Londra, după zece luni de dezbateri care reflectă schimbarea poziţiei anterioare a directorului executiv Stuart Gulliver, care intenţiona să mute sediul în Asia, spun surse apropiate situaţiei.

Băncile, îndemnate să publice datele de care au nevoie clienţii

Băncile ar trebui să publice datele necesare clienţilor lor ca să-i ajute pe pe aceştia să compare produsele bancare şi să alimenteze atât de necesara competiţie din acest sector, conform unui raport al Open Banking Working Group.

WALL STREET JOURNAL

Cutremur pe pieţele nipone

Acţiunile japoneze au scăzut cu peste 5% astăzi, iar randamentul titlurilor guvernamentale a ajuns în teritoriu negativ pentru prima oară, aceastea fiind semne că investitorii pleacă spre plasamente mai sigure, ameninţând redresarea lentă a ţării.

Profitul Sanofi, afectat de scăderea vânzărilor de produse pentru diabet

Producătorul francez de medicamente Sanofi SA raportează scăderea profitului său net în ultimul trimestru din 2015, afectat de creşterea presiunilor pe preţurile de pe piaţa americană a produselor împotriva diabetului şi de unele taxe contabile. Compania farmaceutică a informat că profitul său net a scăzut cu 75%, la 334 milioane de euro în cele trei luni încheiate în decembrie.

Directorul de calitate de la Volkswagen demisionează

Volkswagen AG a anunţat, ieri, că şeful departamentului de calitate, Frank Tuch, va părăsi compania, în condiţiile în care directorul executiv Matthias Müller continuă să restructureze managementul de top după scandalul emisiilor poluante.

REUTERS

Producţia industrială a Germaniei a scăzut în decembrie

Producţia industrială a Germaniei a scăzut în mod neaşteptat în decembrie, la fel exporturile şi importurile, semn că cea mai mare economie a Europei a încheiat 2015 pe o poziţie slabă. Producţia industrială s-a diminuat cu 1,2% în decembrie, faţă de noiembrie, declinul fiind cel mai puternic din august 2014, anunţă Ministerul Economiei de la Berlin.

Xinhua: Industria cărbunelui din China trebuie să se restructureze

Cererea de cărbune din China va încetini în următorii cinci ani, iar această industrie ar trebui să se concentreze pe restructurare şi modernizare, anunţă agenţia de stat Xinhua.

Câştigul Vestas bate aşteptările

Compania daneză Vestas a raportat un profit operaţional peste aşteptări pentru trimestrul al patrulea din 2015, anticipând ca vânzările sale vor creşte cu cel puţin 9 miliarde de euro în 2016, de la 8,42 miliarde euro în 2015.

Cel mai mare producător mondial de turbine eoliene a avut un câştig operaţional de 404 milioane de euro în ultimele trei luni din 2015, faţă de 252 milioane de euro în anul anterior.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb