REVISTA PRESEI INTERNAŢIONALE - 12.02.2016

V.R.
Ziarul BURSA #Revista Presei / 12 februarie 2016

FINANCIAL TIMES

GlaxoSmithKline, amendată cu 37 milioane lire

Compania farmaceutică britanică GlaxoSmithKline a fost amendată cu 37 de milioane de lire de către Autoritatea pentru Competiţie şi Pieţe pentru "comportament ilegal menit să elimine competiţia".

Rolls-Royce taie dividendul pentru prima oară în ultimii 24 de ani

Rolls-Royce taie dividendul pentru prima oară în ultimii 24 de ani, după o serie de cinci avertismente legate de profit, lansate în ultimii doi ani. Compania de inginerie a redus dividendul mai mult decât anticipau analiştii: 16,4 pence/acţiune pentru 2015, de la 21,3 pence în anul anterior.

Divizia de lux a L'Oréal majorează vânzările companiei

Grupul francez de cosmetice L'Oréal a depăşit aşteptările analiştilor în ultimul trimestru din 2015, în baza cererii din America de Nord şi a vânzărilor solide de produse de lux.

Producătorul parfumurilor Lancôme şi Ralph Lauren anunţă că vânzările sale au fost de 6,5 miliarde de euro în ultimele trei luni din 2015, cu 4,2% mai mari decât în acelaşi interval din 2014.

WALL STREET JOURNAL

Economia Germaniei creşte în baza consumului intern

Consumul intern solid a ţinut economia Germaniei pe creştere constantă, însă modestă, la finele anului trecut, în pofida exporturilor slabe şi a problemelor de la nivel global. PIB-ul Germaniei a crescut cu 0,3% în ultimul trimestru din 2015, faţă de cele trei luni anterioare.

Commerzbank revine pe profit

Commerzbank AG din Germania va plăti primul său dividend din ultimii cinci ani şi aşteaptă ca profitul net să crească uşor anul acesta, după ce a revenit pe câştig în ultimul trimestru din 2015, în baza sporirii vânzărilor şi a declinului provizioanelor pentru creditele fără acoperire.

Banca deţinută parţial de stat va acorda un dividend de 0,2 euro/acţiune, după ce a raportat un profit net de 187 milioane de euro pentru ultimul trimestru din 2015.

ThyssenKrupp, pe pierderi

Conglomeratul industrial german ThyssenKrupp AG a raportat o pierdere netă de 23 de milioane de euro pentru primul trimestru din anul fiscal 2016, afectat de slăbiciunea pieţei oţelului. Pierderea netă din cele trei luni încheiate în 31 decembrie avenit după un profit net de 54 de milioane de euro în anul anterior.

REUTERS

Nikkei, în cel mai puternic declin săptămânal din 2008

Indicele Nikkei al Bursei din Tokyo a scăzut la un nou minim al ultimelor 16 luni, astăzi, consemnând cel mai puternic declin săptămânal din 2008 până în prezent, în condiţiile în care investitorii renunţă la activele riscante.

Nikkei a coborât cu 4,8%, la 14.952,61 puncte, cel mai redus nivel de închidere din octombrie 2014 până acum.

Autorităţile din California anchetează Zenefits

Producătorul de software Zenefits este investigat de Departamentul de Asigurări din California pe marginea practicilor de business ale companiei. Agenţia a lansat investigaţia în 2015.

Dimon cumpără acţiuni JPMorgan de peste 25 de milioane de dolari

Jamie Dimon, directorul executiv al JPMorgan Chase & Co., a cumpărat 500.000 de acţiuni ale băncii pentru o sumă de peste 25 de milioane de dolari, conform documentelor depuse la Comisia pentru operaţiuni bursiere din SUA.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb