REVISTA PRESEI INTERNAŢIONALE - 15.04.2016

V.R.
Ziarul BURSA #Revista Presei / 15 aprilie 2016

FINANCIAL TIMES

Creşterea PIB-ului Chinei a încetinit la 6,7%

Economia Chinei a crescut cu 6,7% în primul trimestru din 2015, în ritm anual, avansul fiind uşor mai mic decât cel din ultimul trimestru din 2015, însă se încadrează în intervalul ţintit de guvern, ca urmare a cererii gospodăriilor şi investiţiilor în infrastructură, care au compensat încetinirea din sectorul serviciilor financiare.

Întreprinzătorii, nepregătiţi pentru Brexit

Trei sferturi dintre companiile britanice incluse în indicele FTSE 250 nu au luat în discuţie planuri pentru un posibil Brexit, potrivit unei analize Chartered Institute of Internal Auditors, publicată cu 10 săptămâni înainte ca Marea Britanie să organizeze referendumul privind apartenenţa sa la UE.

Carrefour, în fruntea Eurofirst 300

Carrefour a ajuns în fruntea indicelui FTSE Eurofirst 300 după ce operatorul francez de supermarketuri a lansat perspective îmbunătăţite pentru vânzări în majoritatea pieţelor din afara ţării de origine.

WALL STREET JOURNAL

Acţionarii BP resping politica de plăţi destinate conducerii

Acţionarii BP PLC au respins politica de plăţi a directorilor companiei petroliere, ceea ce reprezintă un avertisment pentru directorul executiv Bob Dudley şi board-ul său.

După adunarea anuală a acţionarilor, care a avut loc ieri, gigantul petrolier a informat că 59% din voturi au fost împotriva deciziilor de recompense pentru 2015, destinate executivilor.

AB InBev promite un fond în Africa de Sud pentru facilitarea afacerii cu SABMiller

Anheuser-Busch InBev NV a ajuns la un acord cu guvernul sud-african pentru crearea unui fond de investiţii de 69 milioane de dolari şi alte angajamente menite să ajute la obţinerea aprobării autorităţilor de reglementare pentru achiziţia rivalului SABMiller PLC.

Preşedintele Fiat Chrysler face presiuni pentru o alianţă

Preşedintele Fiat Chrysler Automobiles NV, John Elkann, nu renunţă la ideea de consolidare a industriei auto, publicând ieri o scrisoare adresată rivalilor, despre care spune că sunt mai interesaţi să nu fie "loviţi" de companiile tehnologice decât să "atingă o dimensiune suficientă".

REUTERS

Surse: Încă un fost membru OPEC, Gabon, vrea să revină în grup

Statul african Gabon vrea să revină în OPEC după mai bine de două decenii, spun două surse din cartel. Astfel, ţara ar deveni al doilea fost membru OPEC care încearcă să se alăture din nou organizaţiei.

Rusia anunţă progrese în discuţiile cu China pentru o emisiune de bonduri în yuani

China şi Rusia ar putea ajunge, până la finele anului, la un acord privind contrapărţile, depozitarii comuni, centrele de clearing şi standardele de raportare financiară necesare pentru ca Rusia să lanseze o emisiune denominată în yuani, anunţă viceministrul de finanţe de la Moscova, Alexei Moiseev.

Încetineşte declinul vânzărilor brandului Volkswagen

Vânzările brandului Volkswagen au scăzut şi în martie, în urma scandalului emisiunilor poluante, însă ritmul a încetinit comparativ cu februarie. Livările globale al mărcii Volkswagen s-au redus cu 2,7% luna trecută, după o scădere de 4,7% în februarie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb