REVISTA PRESEI INTERNAŢIONALE - 15.05.2014

V.R.
Ziarul BURSA #Revista Presei / 15 mai 2014

FINANCIAL TIMES

PIB-ul Japoniei a crescut cu 5,9%

Apetitul pentru cumpărături al consumatorilor japonezi înainte de creşterea TVA în luna aprilie a dus creşterea economică peste aşteptări în primul trimestru, la o rată anuală de 5,9% - o veste bună care a fost, însă, temperată de temerile privind gravitatea "mahmurelii" ce a urmat majorării taxei.

Dixons şi Carphone fuzionează

Carphone Warehouse şi Dixons Retail vor crea "liderul european din sectorul electricelor de consum, mobilei, cel al conectivităţii şi serviciilor aferente", după cum anunţă cele două companii care fuzionează într-o tranzacţie de 3,7 miliarde lire sterline.

Franţa are "arma nucleară" pentru blocarea preluărilor străine

Guvernul socialist al Franţei, îngrijorat de oferta de 13,5 miliarde dolari lansată de General Electric din SUA pentru afacerile cu energie ale Alstom, şi-a conferit noi puteri pentru blocarea preluărilor străine.

Un decret oficial, publicat astăzi, a extins o măsură existentă oferind statului drept de veto efectiv asupra preluărilor din apărare, tehnologie şi pariuri, incluzând sectoarele de energie, transport, telecomunicaţii, apă şi sănătate.

WALL STREET JOURNAL

Economia Germaniei creşte, a Franţei stagnează

Principalele două economii din zona euro au avut traiectorii extrem de diferite la începutul lui 2014, cea a Germaniei crescând, iar economia Franţei stagnând.

În primele trei luni din acest an, PIB-ul Germaniei a crescut cu 0,8% faţă de ultimele trei luni din 2013, însă cel al Franţei nu a sporit.

Sony aşteaptă încă un an cu pierderi

Sony Corp. din Japonia preconizează că anul fiscal curent va fi al şaselea din ultimii şapte cu pierderi, pe fondul problemelor diviziei de electronice de consum.

În cele 12 luni care se vor încheia în martie 2015, compania niponă estimează că va avea o pierdere netă de 50 miliarde yeni (489 milioane de dolari), mai puţin decât cea din anul fiscal încheiat în 31 martie 2014: 128 miliarde yeni.

AIG finalizează vânzarea diviziei de leasing aviatic, pe 7,6 miliarde dolari

AerCap Holdings NV din Olanda a devenit, ieri, a doua companie majoră de leasing aviatic la nivel mondial, după valoarea activelor, ca urmare a finalizării achiziţiei diviziei ILFC din cadrul American International Group Inc. (AIG), pe 7,6 miliarde dolari.

NEW YORK TIMES

New York Times îl înlocuieşte în mod neaşteptat pe editorul de top Abramson

New York Times Co. a demis-o pe Jill Abramson, editor de top al cotidianului New York Times, la mai puţin de trei ani de când aceasta şi-a preluat funcţia, numindu-l pe Dean Baquet în locul său.

Surse: AT&T angajează Lazard pentru consultanţă la vânzarea DirecTV

AT&T Inc. din SUA lucrează cu banca de investiţii Lazard Ltd. în condiţiile în care negociază o potenţială preluare a DirecTV, operator de televiziune prin satelit, spun surse apropiate situaţiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb