REVISTA PRESEI INTERNATIONALE - 17.09.2012

V.R.
Ziarul BURSA #Revista Presei / 17 septembrie 2012

FINANCIAL TIMES

SUA lansează la OMC un nou caz împotriva Chinei

Statele Unite vor lansa, la Organizaţia Mondială a Comerţului (OMC), un nou caz împotriva Chinei în privinţa subvenţiilor la exportul de automobile şi componente auto, pretinzând că acestea pun în dezavantaj competitiv producătorii americani de profil şi astfel îi obligă să-şi orienteze producţia peste graniţe.

Marile bănci din China ţintesc Europa

Una dintre cele mai mari bănci din China plănuieşte să facă cea mai mare achiziţie a ţării în domeniul bancar extern, stabilind câteva ţinte potenţiale în Europa.

China Construction Bank, a doua bancă din ţară, ar putea investi până la 15 miliarde dolari pe o preluare, potrivit spuselor lui Wang Hongzhang, preşedintele grupului.

SUA vor amendarea AU Optronics cu un miliard de dolari

Autorităţile americane cer amendarea cu un miliard de dolari a companiei taiwaneze AU Optronics, acuzată la începutul acestui an de cartel. Aceasta ar fi cea mai mare amendă acordată vreodată unei societăţi pentru o infracţiune antitrust.

WALL STREET JOURNAL

Polonia caută modalităţi de creştere

Încetinirea rapidă a economiei Poloniei a deraiat planurile ambiţioase ale ţării în priviniţa reducerii deficitului, punând presiuni pe guvern pentru găsirea de soluţiii pentru creştere, ţinând însă cheltuielile statului sub control.

Scad exporturile din Singapore

Exporturile din Singapore au scăzut peste aşteptări în august, alimentând temerile legate de faptul că economiile asiatice sunt afectate de încetinirea economiei chineze şi slăbirea cererii din Europa.

Livrările externe din Singapore (non-petroliere) au scăzut cu 9,1% în august, comparativ cu iulie, conform International Enterprise Singapore.

NEW YORK TIMES

Shell amână forarea în Alaska

Compania petrolieră Royal Dutch Shell a decis să amâne până anul viitor "vânătoarea" de ţiţei din Alaska, după ce o bucată din echipamentul folosit la un test a fost distrus, evidenţiind dificultăţile în operaţiunile de forare în Oceanul Arctic.

Demetriades, BCE: Cipru ar putea necesita un nou ajutor financiar pe cinci ani

Cipru ar putea avea nevoie de încă un pachet de ajutor financiar pe cinci ani înainte să revină pe piaţa obligaţiunilor suverane, spune preşedintele băncii centrale cipriote, membru în conducerea BCE, Panicos Demetriades.

Lucrătorii auto canadieni ameninţă din nou cu greva

În pofida progreselor recente în discuţiile cu Ford Motor Co. Canada, în privinţa contractului de muncă, Ken Lewenza, preşedintele sindicatului canadian Auto Workers, a reînnoit ameninţarea cu greva angajaţilor din domeniu. Lewenza a declarat, într-o conferinţă de presă, că sindicatul se va concentra acum pe eforturile privind negocierile unui acord cu Ford, pe care speră să-l prezinte şi diviziilor canadiene ale General Motors şi Chrysler înainte de termenul limită în privinţa grevei: astăzi, ora 11:59.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb