REVISTA PRESEI INTERNAŢIONALE - 18.06.2013

V.R.
Ziarul BURSA #Revista Presei / 18 iunie 2013

FINANCIAL TIMES

Preşedintele Rusiei dă speranţe Siriei

Preşedintele rus Vladimir Putin a refuzat, în noaptea de luni spre marţi, să-l abandoneze pe liderul Siriei, Bashar al-Assad, în ciuda presiunii din partea SUA şi a altor state occidentale care vor accelerarea transferului de putere în această ţară. Putin le-a spus colegilor din G8 ieri, la summitul din Irlanda de Nord, că va sprijini noi discuţii de pace, dar nu este pregătit să renunţe la ceea ce el numeşte guvernul "legitim" din Siria.

AXA vrea să finanţeze cu 10 miliarde euro proiecte majore

Compania franceză AXA intenţionează să împrumute 10 miliarde euro pentru proiecte de infrastructură, în următorii cinci ani, într-un semn clar că societăţile de asigurări se grăbesc să umple golul de finanţare creat de către băncile reticente.

Turcia accelerează măsurile împotriva protestatarilor

Guvernul turc a intensificat acţiunile de înlăturare a protestatarilor, ameninţând să folosească armata împotriva acestora şi anunţând planuri pentru noi reglementări în domeniul social media, chiar dacă numărul demonstranţilor de pe străzi pare să scadă.

WALL STREET JOURNAL

Ultimul obstacol în calea vânzării NYSE pare să fie înlăturat

Uniunea Europeană este pe punctul să aprobe planul de preluarea a NYSE Euronext de către IntercontinentalExchange Inc., fără condiţii, conform unei surse apropiate discuţiilor.

Noi acuzaţii în cazul de manipulare a Libor

Procurorii britanici plănuiesc să lanseze acuzaţii de fraudă împotriva unui fost trader al băncilor UBS AG şi Citigroup Inc., Tom Hayes, care pare să fi fost în centrul eforturilor mai multor bănci de a manipula ratele dobânzii Libor, conform unor surse apropiate situaţiei.

A demisionat premierul ceh

Premierul ceh, Petr Necas, a demisionat ieri din funcţie pe fondul unui scandal de abuz de putere care-l implică pe consilierul său de top.

NEW YORK TIMES

Draghi: Dobânzile BCE devin eficiente

Banca Centrală Europeană (BCE) este "pregătită să acţioneze" în cazul în care este necesar, ca să ajute economia zonei euro, spune preşedintele instituţiei, Mario Draghi, adăugând că semnele recente de stabilizare a pieţei arată că ratele dobânzii au redevenit un instrument eficient.

Monte Paschi a trimis către UE planul de restructurare

Banca Monte dei Paschi di Siena, a treia mare bancă italiană, a anunţat că a trimis către autorităţile europene planul de restrucurare, iar detaliile acestuia vor fi anunţate după ce documentul va fi aprobat de Comisie.

Maersk se aliază cu rivalii

Divizia de transport maritim containerizat a companiei daneze A.P. Moller-Maersk a intrat într-o alianţă cu cei mai mari rivali, MSC Mediterranean Shipping Company S.A. şi CMA CGM, în vederea îmbunătăţirii operaţiunilor şi serviciilor sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb