REVISTA PRESEI INTERNAŢIONALE - 18.10.2010

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Revista Presei / 18 octombrie 2010

Financial Times

Fuziunile şi achiziţiile, afectate de scăderea încrederii

Unele dintre cele mai importante companii din lume renunţă la planurile de fuziuni şi achiziţii din cauza unei deteriorări simţitoare a încrederii în mediul de afaceri, în ultima lună, ca urmare a temerilor legate de incertitudinea perspectivelor macroeconomice.

Măsurile de austeritate, majorarea taxelor, "conflictele" valutare şi îngrijorările generate de noi reglementări, dar şi alte aspecte subminează încrederea în economia globală şi reduc apetitul pentru fuziuni şi achiziţii.

.............

Investitorii din China, interesaţi să cumpere participaţii la AIA

China Investment Corp. şi Ping An se numără printre marii investitori instituţionali din China care vor să preia cote substanţiale la asiguratorul AIA, divizia asiatică a companiei americane AIG, spun surse apropiate situaţiei. AIG va lansa, în octombrie, o emisiune de acţiuni AIA în sumă de 20 miliarde dolari.

Se pare că alte societăţi interesate de AIA sunt asiguratorii China Life şi Taikang.

..........

Italia şi Franţa încearcă să reducă impactul reformelor UE

Italia şi Franţa fac progrese în campania de reducere a impactului celor mai ambiţioase reforme menite să micşoreze deficitul bugetar al zonei euro, potrivit unor diplomaţi europeni.

............

Wall Street Journal

Ford vrea să-şi reducă deţinerea la Mazda

Compania auto americană Ford Motor Co. poartă negocieri pentru vânzarea unei părţi importante din deţinerea sa la Mazda Motor Corp., conform unor surse apropiate situaţiei.

În prezent, Ford controlează 11% din compania auto niponă, dar vrea să-şi micşoreze cota la 3% sau chiar mai puţin, potrivit surselor menţionate.

..........

Rio Tinto şi BHP renunţă la proiectul comun

Companiile miniere anglo-australiene BHP Billiton Ltd. şi Rio Tinto Ltd. au renunţat la planul comun din domeniul minereului de fier, în valoare de 116 miliarde dolari, din cauza unor probleme de pe segmentul concurenţei.

"A devenit clar faptul că această tranzacţie nu va primi aprobările necesare şi, drept urmare, am hotărât să punem punct înţelegerii", a anunţat directorul executiv al BHP, Marius Kloppers.

.........

Yahoo va oferi legături media

Yahoo Inc., compania americană care deţine al doilea motor de căutare pe internet, ca popularitate, vrea să folosească o strategie utilizată de rivalul Facebook Inc., ca să stimuleze traficul pe site-ul său, afirmă unele surse apropiate societăţii. Potrivit acestora, compania va lansa, în curând, produsul Y Connect, care le va permite editorilor media, dezvoltatorilor de site-uri web, dar şi altor site-uri să integreze elemente al propriilor servicii în portalul Yahoo.

.........

New York Times

Philips a obţinut profit de 730 milioane dolari în trimestrul al treilea

Compania olandeză Royal Philips Electronics NV şi-a triplat profitul net în trimestrul al treilea din 2010, în baza vânzărilor de pe segmentul produselor de iluminat şi cel de îngrijire a sănătăţii. O contribuţie la aceste rezultate l-a avut şi câştigul obţinut din vânzarea unei participaţii deţinute la fosta divizie de semiconductori a companiei.

Câştigul net al societăţii a fost de 524 milioane de euro (730 milioane de dolari) în perioada de raportare, faţă de 176 milioane de euro în trimestrul al treiela din 2009.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

05 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9711
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4799
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2926
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8959
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4717

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb