• FINANCIAL TIMES
• Ofertanţii pentru TMX îşi îmbunătăţesc propunerile
Lupta pentru controlul TMX, principala bursă din Canada, s-a intensificat miercuri, în condiţiile în care ambii ofertanţi şi-au îmbunătăţit propunerile.
Maple Acquisition, consorţiu alcătuit din 13 instituţii financiare, a anunţat că şi-a majorat oferta ostilă în numerar şi acţiuni, de la 48 de dolari canadieni/acţiune la 50 de dolari/titlu, adică un total de 3,8 miliarde dolari canadieni. Consorţiul a majorat şi partea de acţiuni din această ofertă: maximum 80%, faţă de 70%, cât propunea anterior.
Modificarea a venit la numai câteva ore după ce London Stock Exchange şi TMX au anunţat un dividend special în cadrul planului de fuziune, urmărind astfel să obţină sprijinul acţionarilor în cadrul votului din 30 iunie.
................
• Grevă la Standard Chartered Coreea de Sud
Circa jumătate din cei 6.500 de salariaţi pe care îi are banca britanică Standard Chartered în Coreea de Sud vor să intre luni în grevă, urmărind astfel să blocheze reforma salariilor. Divizia din Coreea de Sud - SC First Bank, a anunţat că vrea să fie prima bancă din ţară care va introduce plăţile salariale în funcţie de performanţe.
...............
• WALL STREET JOURNAL
• Franţa ameninţă să amâne numirea preşedintelui BCE
Un impas apărut între Franţa şi Italia cu privire la un loc în consiliul guvernatorilor Băncii Centrale Europene ameninţă să amâne numirea, aşteptată pentru săptămâna aceasta, a italianului Mario Draghi ca viitor preşedinte al instituţiei, potrivit unor oficiali din Guvernul de la Paris.
..............
• Oferte publice slabe în Europa
În 2011, 13 firme au obţinut, fiecare, peste 200 de milioane de dolari din ofertele publice iniţiale lansate în Europa, însă numai două dintre acestea îşi tranzacţionează acţiunile la un curs mai mare decât cel de listare, arată Bank of America-Merrill Lynch.
............
NEW YORK TIMES
• Fed amână noi eforturi de stimulare a economiei
Banca centrală a SUA (Fed) a anunţat, ieri, că va finaliza planul de achiziţii de active în sumă de 600 de miliarde de dolari săptămâna viitoare, după care nu va mai lua noi măsuri de stimulare a creşterii economice.
................
• Nissan aşteaptă scăderea cu 15% a profitului în acest an
Compania auto japoneză Nissan estimează că-şi va reduce cu 15,4% profitul în anul fiscal început la 1 aprilie, din cauza întreruperii producţiei în urma cutremurului din martie şi a ratei de schimb valutar nefavorabile.