REVISTA PRESEI INTERNATIONALE - 26.10.2011

V.R.
Ziarul BURSA #Revista Presei / 26 octombrie 2011

FINANCIAL TIMES

Temeri că summitul european ar putea rata o soluţie definitivă

Liderii zonei euro făceau eforturi, marţi, ca să ajungă la un acord pentru soluţionarea datoriilor, însă au apărut tot mai multe semnale să un acord definitiv nu va fi încheiat la summitul programat pentru seara aceasta.

UBS nu reduce bonusurile

Conducerea băncii elveţiene UBS anunţă că pierderile de 2,3 miliarde dolari generate de tranzacţiile neautorizate descoperite luna trecută nu vor determina banca să-şi reducă drastic bonusurile.

IBM o numeşte pe Rometty în funcţia de director executiv

Compania americană IBM a numit-o pe Virginia Rometty în funcţia de director executiv începând cu 2012, când aceasta îl va înlocui pe Sam Palmisano, devenind prima femeie din fruntea gigantului IT. În prezent, Virginia Rometty conduce departamentul de vânzări, marketing şi strategie.

WALL STREET JOURNAL

Profitul SAP s-a dublat

Producătorul german de software SAP AG şi-a majorat profitul în trimestrul al treilea din acest an, datorită unui câştig special şi a cererii solide de pe piaţa de profil.

Profitul companiei a fost, în perioada iulie - septembrie, de 1,25 miliarde euro, faţă de 501 milioane de euro în trimestrul al treilea din 2010.

Credit Suisse, amendată în Marea Britanie

Credit Suisse Group din Elveţia a fost amendată, ieri, cu 5,95 milioane de lire sterline (9,5 milioane de dolari) de către Autoritatea Serviciilor Financiare (FSA). Potrivit FSA, unii clienţi britanici ai băncii elveţiene, de pe segmentul de private banking, au pierdut circa 200 de milioane de lire din investiţiile în produse structurate ale căror riscuri nu au fost prezentate suficient de clar de Credit Suisse.

Exxon a făcut descoperiri în Vietnam

Compania petrolieră americană Exxon Mobil Corp. a descoperit ţiţei şi gaze pe coasta centrală a Vietnamului, ceea ce alimentează speranţele potrivit cărora această ţară va putea să-şi refacă producţia de profil.

NEW YORK TIMES

Producătorii de oţel aşteaptă rezultate slabe

Doi producători majori de oţel au lansat, ieri, previziuni sumbre pentru perioada care a mai rămas din acest an, pe motiv că economiile din Europa şi America de Nord au probleme, iar costurile cu materiile prime sunt mari.

John P. Surma, directorul United States Steel, preconizează rezultate în scădere pentru ultimul trimestru din anul curent, iar conducerea AK Steel anticipează pierderi operaţionale în acelaşi interval.

BAT câştigă din majorarea preţurilor

British American Tobacco (BAT), al doilea producător mondial de ţigări, şi-a majorat cu 7% vânzările în primele nouă luni din anul curent, ca urmare a majorării preţurilor, care a compensat declinul cererii.

Shell nu se grăbeşte să-şi vândă deţinerea la Woodside

Royal Dutch Shell, cel mai mare acţionar al companiei petroliere Woodside Energy, nu a indicat că s-ar grăbi să-şi vândă deţinerea de 24% din această societate, potrivit conducerii companiei australiene.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb