REVISTA PRESEI INTERNATIONALE - 28.03.2012

V.R.
Ziarul BURSA #Revista Presei / 28 martie 2012

FINANCIAL TIMES

Abu Dhabi vrea să injecteze 10 miliarde lire în RBS

Unii investitori din Abu Dhabi au luat în discuţie o investiţie de 10 miliarde lire sterline în Royal Bank of Scotland, ca parte a unei tranzacţii complexe care ar ajuta la deschiderea drumului pentru o eventuală ieşire a Guvernului din acţionariatul băncii britanice.

O instanţă din New York respinge o plângere împotriva UBS

Curtea Supremă din New York a respins o plângere de fraudă împotriva băncii elveţiene UBS, înaintată de HSH Nordbank, privind vânzarea unui produs complex ipotecar. Decizia ar putea avea implicaţii mai largi pentru investitorii care cer despăgubiri pentru pierderile suferite în perioada crizei financiare, potrivit unor avocaţi.

Rio aşteaptă oferte pentru operaţiunile din sectorul diamantelor

Rio Tinto scoate la vânzare afacerea sa cu diamante, încercând să renunţe la anumite portofolii în vederea concentrării pe activele de cea mai bună calitate.

Grupul minier a anunţat ieri că analizează viitorul celor trei mine de diamante pe care le deţine în Australia, Canada şi Zimbabwe, precum şi dezvoltarea unui proiect din India. Analiza va lua în considerare o serie de opţiuni, inclusiv vânzarea şi listarea operaţiunilor menţionate.

WALL STREET JOURNAL

Profitul Samsonite a scăzut cu 76%

Producătorul american de geamantane Samsonite International S.A., care s-a listat la Hong Kong în iunie 2011, şi-a redus profitul net cu 76% anul trecut, din cauza unor cheltuieli. Câştigul a însumat 86,8 milioane de dolari, comparativ cu 355 milioane de dolari în 2010.

Câştigurile UniCredit, în declin

Banca italiană UniCredit SpA anunţă reducerea cu 65% a profitului său în ultimul trimestru din 2011, la 114 milioane de euro, însă evoluţia depăşeşte aşteptările datorită ţinerii sub control a cheltuielilor.

Irlanda a stabilit data referendumului pentru pactul fiscal

Guvernul irlandez a anunţat, marţi, că data referendumului privind Tratatul fiscal al Uniunii Europene va avea loc pe 31 mai, lansând oficial campania de convingere a alegătorilor să sprijine pactul, întrucât în caz contrar riscă să nu obţină fondurile viitoare de salvare.

NEW YORK TIMES

Surse: Bank of America vrea consilieri internaţionali

Bank of America Corp. este interesată să creeze o comisie internaţională de consultanţă, care ar putea ajuta la alcătuirea strategiei externe a directorului executiv Brian Moynihan, conform unor surse apropiate situaţiei.

Comisia, care este într-un stadiu incipient de dezvoltare, ar fi similară cu consiliul internaţional din cadrul JPMorgan Chase & Co., conform surselor.

Legea privind piaţa muncii din SUA, trimisă spre promulgare

Camera Reprezentanţilor din SUA a dat, ieri, aprobarea finală pentru pachetul legislativ cuprinzând măsuri menite să faciliteze accesul la capital şi investiţii pentru întreprinzători, trimiţând actul spre semnare către preşedintele Obama. Legea privind locurile de muncă (JOBS Act) a trecut săptămâna trecută de Senat, iar ieri a obţinut în Camera Reprezentanţilor 380 de voturi "pentru" şi numai 41 "împotrivă".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb