REVISTA PRESEI INTERNAŢIONALE - 29.02.2016

V.R.
Ziarul BURSA #Revista Presei / 29 februarie 2016

FINANCIAL TIMES

O treime din posturile din retail-ul britanic vor fi eliminate până în 2025

Retailerii din Marea Britanie preconizează că aproape un milion de posturi din sectorul retail din ţară - o treime din totalul curent - vor dispărea până în 2025, în condiţiile în care tehnologia şi creşterea salariului minim remodelează industria de profil.

China opreşte două scheme de investiţii în exterior

Beijing-ul a stopat două scheme de investiţii în exterior, de pionierat, spun surse apropiate situaţiei, aceasta fiind cea mai recentă încercare de a opri ieşirile de capital şi de a susţine yuanul. Oprirea alocării cotelor reflectă temerile cu privire la sumele masive care au părăsit ţara anul trecut şi care sunt estimate de unii economişti chiar la 1.000 de miliarde de dolari.

Sanofi, interesată de segmentul bolilor rare

Sanofi este deschisă la achiziţii pe piaţa tratamentelor pentru bolile rare, ceea ce reprezintă un semn de încredere că preţurile mari ale aşa-numitelor "medicamente orfane" sunt sustenabile.

WALL STREET JOURNAL

Caterpillar renunţă la producţia de camioane basculante

Caterpillar Inc. anunţă că va renunţa la producţia de camioane basculante profesionale, în condiţiile în care compania americană se confruntă cu declinul cererii de camioane comerciale şi echipamente de construcţii.

Normele fiscale europene ar putea determina unele companii să părăsească Belgia

Unele companii multinaţionale care operează în Belgia iau în calcul să-şi mute din ţară o parte din afaceri, după ce Uniunea Europeană a declarat drept ilegală o schemă fiscală a guvernului local şi le-a cerut societăţilor să înapoieze sute de milioane de euro - taxe neplătite.

Un fost director executiv al Deutsche Bank se alătură board-ului SoFi

Un startup de creditare atrage tot mai mulţi foşti bancheri de top în rândurile sale. Anshu Jain, ex-director executiv al Deutsche Bank AG, se alătură board-ului societăţii de servicii financiare online Social Finance Inc (SoFi).

REUTERS

UBS: Lira - la paritate cu euro, în caz de Brexit

Lira sterlină ar putea să scadă până la paritate cu euro dacă britanici vor vota, în iunie, pentru părăsirea Uniunii Europene, spun analiştii băncii elveţiene UBS.

Considerând posibil în proporţie de 40% un eventual "Brexit", UBS consideră că lira ar putea creşte la nivelul de anul trecut - 73 de pence/euro - înainte ca dezbaterile UE să înceapă să aibă un impact asupra pieţelor britanice.

Zona euro a revenit la deflaţie în februarie

Inflaţia anuală din zona euro a scăzut peste aşteptări, în teritoriu negativ, în februarie, conform estimărilor preliminare, ceea ce sporeşte presiunile asupra Băncii Centrale Europene să relaxeze din nou politica monetară.

Eurostat a informat că preţurile de consum din zona euro au scăzut cu 0,2% în februarie, în ritm anual, după un avans de 0,3% în ianuarie.

Surse: Toshiba îşi vinde divizia medicală

Toshiba Corp. vrea să-şi vândă întreaga divizie de echipamente medicale, nu doar pachetul de control, conform unor surse apropiate situaţiei, care spun că divizia este evaluată la mai mult decât era estimarea iniţială, de 3,5 miliarde dolari.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb