Revizuirea Constituţiei, pe agenda PSD

G.M.
Ziarul BURSA #Politică / 26 martie 2021

Actuala Constituţie este depăşită la anumite capitole, iar social-democraţii vor iniţia un set de modificări ale acesteia, a declarat, ieri, Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, în cadrul unei conferinţe de presă pe care a susţinut-o cu prilejul vizitei în judeţul Botoşani.

"De obicei, la guvernare ajungi în urma unor alegeri. E foarte greu acum să avem alegeri anticipate. De aceea vom promova modificări la actuala Constituţie pe care o considerăm depăşită în anumite capitole, nu în cele esenţiale. Este vorba despre modifciări privind alegerile anticipate şi migraţia politică. Vor ieşi în curând colegii noştri senatori, Robert Cazanciu şi Titus Corlăţean să comunice modificările pe care dorim să fie făcute la actuala Constituţie", a spus Marcel Ciolacu.

Liderul social-democrat a susţinut că modificarea privind norma constituţională referitoare la alegerile anticipate este necesară, mai ales că, acum, la trei luni de guvernare de dreapta, Parlamentul nu mai reprezintă voinţa actuală a cetăţenilor.

"Îl anunţ oficial pe domnul Iohannis că, după trei luni de când a venit guvernul său, Parlamentul nu mai reflectă realitatea. Dacă mergem mâine la vot, vom vedea că Parlamentul nu mai reflectă realitatea privind voinţa actuală a cetăţenilor. PSD este pregătit să îşi asume oricând guvernarea, chiar şi în această perioadă de criză", a precizat Marcel Ciolacu.

El a criticat modul în care comunică membrii actualului guvern şi a susţinut că fiecare formaţiune politică din coaliţia de guvernare are guvernul ei. Mai mult, liderii coaliţiei de guvernare au şi probleme interne, din cauză că nu au organizat congrese pentru respectivele formaţiuni politice, în care să fie alese noile echipe de conducere, susţine preşedintele PSD.

Marcel Ciolacu a reamintit şi disputa recentă iscată de Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii, care a afirmat că raportările din toamna trecută privind rata de incidenţă Covid nu au fost corecte, deoarece nu au inclus numărul de infectări din focare. "Din certurile celor de la guvernare, mai aflăm şi adevăruri, aşa cum ne-a făcut o surpriză domnul Vlad Voiculescu, că raportările au fost măsluite în scop electoral, cu două săptămâni înainte de alegerile parlamentare. Este o acuzaţie foarte gravă. Informaţia respectivă ne face să nu mai ştim pe ce bază s-au luat deciziile de carantinare anul trecut, pe ce bază s-au închis şi s-au deschis şcolile, pe ce bază s-a restricţionat drastic activitatea companiilor din domeniul HoReCa. Mi-e greu să cred că preşedintele Iohannis nu a ştiut aceste lucruri", a afirmat preşedintele PSD.

Marcel Ciolacu a mai precizat că, deşi se ştia de la începutul anului 2021 că vom avea parte de un val trei al pandemiei, guvernul Cîţu a continuat să ia măsuri fără sens, haotic, care nu şi-au dovedit eficienţa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb