• Avizarea proiectului de lege al PRM nu afectează contractul încheiat cu OMV
Propunerea legislativă a Partidului România Mare (PRM) privind abrogarea privatizării "Petrom" SA a fost adoptată tacit, ieri, de Senat. Proiectul de act normativ elaborat de un grup de senatori PRM, în frunte cu Corneliu Vadim Tudor, prevede abrogarea Legii nr. 555/2004 privind unele măsuri pentru privatizarea "Petrom" şi rezilierea contractului de privatizare încheiat cu OMV Austria, care a preluat 51% din acţiuni. La acestea se adaugă un articol referitor la mandatarea Ministerului Economiei şi Finanţelor pentru negocierea cu grupul austriac "OMV" a despăgubirilor prevăzute în caz de reziliere a contractului de privatizare. Adoptarea tacită a proiectului de lege nu are nicio influenţă asupra contractului de privatizare a "Petrom", întrucât Camera Deputaţilor este forul decizional în acest caz.
Dan Pazara, director de comunicare al "Petrom", a declarat: "Procesul de privatizare a fost unul transparent şi monitorizat constant de instituţiile internaţionale precum FMI, Banca Mondială şi BERD. Privatizarea
Proiectul legislativ al senatorilor PRM a primit aviz negativ din partea comisiei de resort, a celei juridice şi a Guvernului. Astfel, Executivul arată că adoptarea proiectului legislativ ar însemna o denunţare unilaterală a contractului de privatizare încheiat cu OMV, ceea ce ar presupune plata unor despăgubiri din partea statului român. Autorităţile atrag atenţia iniţiatorilor că nu au prevăzut sursa de finanţare a acestor despăgubiri.
Proiectul PRM urmează să fie discutat, în perioada următoare, în plenul Camerei Deputaţilor. Aprobarea tacită în Senat a avut loc după ce proiectul legislativ nu a fost dezbătut în plen în termenul prevăzut de lege.
1. fără titlu
(mesaj trimis de snp în data de 05.12.2007, 07:55)
snp va ramane la omv.ce se intampla acum in parlament este un semnal de plictiseala parlamentara.