REZULTATE ANUALE Profitul SIF Oltenia, în creştere cu 47%, în 2013

C.P.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 18 februarie 2014

Profitul net preliminat al SIF Oltenia, la finalul anului trecut, a fost de 129,99 milioane de lei, în creştere cu 47,09% faţă de finele lui 2012, când s-a cifrat la 88 milioane de lei, înregistrându-se o depăşire a prevederilor bugetare pentru 2013 de 43,93%.

Activul net unitar este de 2,7648 lei şi prezintă o creştere de 11,95% faţă de anul precedent.

Oficialii SIF Oltenia precizează: "În cursul anului 2013 s-a menţinut ca obiectiv strategic restructurarea portofoliului în scopul obţinerii unui portofoliu lichid, având la bază un nucleu de societăţi atractive, reprezentative pentru economia naţională. Valoarea de piaţă a portofoliului de plasamente este de 1.683.968.797 lei, în creştere cu 13,07% faţă de finele lui 2012". Cele mai importante 10 participaţii din portofoliul administrat reprezintă, la finele anului, 83,17% din valoarea de piaţă a portofoliului de acţiuni.

Reprezentanţii SIF Oltenia menţionează: "Deşi cadrul macroeconomic al anului 2013 a fost destul de dificil, SIF Oltenia a continuat să desfăşoare o politică investiţională activă, suma totală a investiţiilor fiind 280 milioane de lei". Principalele titluri în care s-a investit au fost: OMV Petrom, Fondul Proprietatea, Transgaz, BRD, Argus, Transelectrica, Biofarm, Antibiotice, Electromagnetica, Comcereal Tulcea, Nord SA Bucureşti.

Raportul SIF Oltenia transmis BVB precizează: "Intenţia strategică a conducerii efective a SIF Oltenia pentru evoluţia viitoare a activităţii societăţii este, fără nici o ezitare, intensificarea efortului investiţional, pe baza unui raport optim între politica de dirijare a resurselor financiare către programe investiţionale şi politica de dividend pentru satisfacerea acţionarilor, pentru ca aceasta să constituie garanţia randamentelor superioare viitoare ale societăţii, determinând astfel sporirea atractivităţii şi lichidităţii acţiunii.

Referitor la politica de dividend, informăm investitorii că informaţiile lansate în diverse ocazii de către persoane neautorizate de conducerea societăţii cum că SIF Oltenia, în viitor, va testa sustenabilitatea unui divindend anual de până la 15% din preţul de piaţă al acţiunilor, sunt nefondate.

În condiţiile evoluţiei pozitive a preţului (creşterea preţului pe acţiune fiind unul din obiectivele principale ale strategiei), o astfel de politică ar determina vânzări masive de active, valorificarea participaţiilor de substanţă din nucleul investiţional, respectiv intrarea societăţii într-o etapă de lichidiare programată.

Acest gen de politică nu a fost discutat în cadrul unui organ statutar al SIF Oltenia, iar conducerea efectivă consideră informaţiile respective dăunătoare care pot manipula investitorii şi preţul de tranzacţionare, fapt pentru care se disociază de acestea".

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb