REZULTATE DUPĂ CENTRALIZAREA A PESTE 95% DIN VOTURI: PSD 45,43%, PNL 20,32%, USR 8,97% la Senat; PSD 45,31%, PNL 19,99%, USR 9,92% la Camera Deputaţilor

Andrei Stan
Ziarul BURSA #Politică / 12 decembrie 2016

Rezultatul votului la Alegerile Parlamentare (Sursa foto: ProTV)

Rezultatul votului la Alegerile Parlamentare (Sursa foto: ProTV)

Actualizare 20:50 Ion Iliescu: "Românii au comparat performanţele guvernelor Ponta şi Cioloş şi au votat în consecinţă"

Românii au comparat performanţele Guvernului Ponta şi performanţele Guvernului Cioloş şi au votat în consecinţă, a afirmat Ion Iliescu, fostul preşedinte al PSD, într-o postare pe blogul său.

Iliescu a scris: "Vreau să îi felicit pe membrii şi simpatizanţii Partidului Social Democrat pentru victoria deosebit de clară din alegerile parlamentare de duminică, 11 decembrie a.c. Este o victorie a solidarităţii, lucrului în echipă, a unui program clar de guvernare, după o campanie pozitivă. PSD a oferit alegătorilor o miză, cu adevărat importantă pentru viaţa lor. Iar răspunsul românilor a fost pe măsură. Este un răspuns care onorează, dar care şi obligă. România s-a schimbat în aceşti ani. Este o schimbare în bine. Oamenii încep să se mobilizeze şi în jurul unor teme care privesc viaţa lor de zi cu zi, teme cât se poate de concrete. PSD a dovedit, tot în aceşti ani, cu toate problemele pe care le-a întâmpinat, două lucruri importante: că ştie să guverneze şi că are o gândire economică structurată, orientată spre creştere economică şi dezvoltare, cât şi oameni capabili să o aplice. Acum, că îi revine sarcina guvernării, trebuie să consolideze ce a făcut bine în cei trei ani cât s-a aflat la guvernare. Românii au comparat performanţele Guvernului Ponta şi performanţele Guvernului Cioloş şi au votat în consecinţă. Sunt convins că PSD va găsi cele mai bune soluţii pentru ocuparea posturilor de ministru".

Fostul şef de stat a precizat că aşteaptă de la viitoarea guvernare, în primul rând, o atenţie mai mare faţă de problemele sociale, pentru că sărăcia este "o mare problemă pentru societate".

"Consolidarea funcţionării democratice a ţării este iarăşi o prioritate. Românii trebuie să simtă că drepturile şi libertăţile lor sunt apărate şi respectate. Responsabilităţile PSD sunt la fel de mari ca aşteptările cetăţenilor. Sunt convins că partidul nu-i va decepţiona pe cei care l-au votat. Cum sunt convins că va guverna în logica interesului comun al naţiunii române. Cred că am reuşit, într-un sfârşit, să înţelegem că abordarea conflictuală a raporturilor între forţele politice şi între instituţii nu aduce nimic bun. Este nevoie de cooperare, de dialog, de respectul poziţiei celuilalt, de consultarea permanentă a societăţii şi a partenerilor sociali. Felicitând încă o dată PSD, partid de care sunt legat şi alături de care am dus lupta pentru democratizarea României, pentru integrare europeană şi euroatlantică, îi urez succes la guvernare", a precizat Ion Iliescu.

(S.A.)

------------

Actualizare 19:52 Sorin Moisă, PSD: "Nu mi s-a propus să fiu prim-ministru; soluţia evidentă din punctul de vedere al autorităţii e Liviu Dragnea"

Europarlamentarul social-democrat Sorin Moisă, al cărui nume a fost vehiculat şi înaintea alegerilor parlamentare pentru postul de premier, susţine că nu i s-a propus această funcţie şi că ar fi o idee proastă să i se propună şi apreciază că "soluţia evidentă pentru prim-ministru din punctul de vedere democratic, al legitimităţii şi autorităţii este Liviu Dragnea".

Moisă se declară bucuros, într-o postare pe Facebook, că "discursul urii şi al dispreţului faţă de o parte a propriei naţiuni a luat o bătaie atât de zdravană la vot" şi ţine să precizeze că programul PSD este "normalitate pură într-o lume razna".

"Din nou mă sună redacţiile să mă întrebe dacă sunt varianta de prim-ministru. Am ajuns la exasperare. Deci, în speranţa că pot opri ca un zvon complet nefondat să devină din nou subiect de presă, spun urmatoarele: nu mi s-a propus; nu s-a pus problema să mi se propună; ar fi o idee foarte proastă să mi se propună; nu sunt uzurpator, nu vreau să profit de munca şi legitimitatea nimănui; soluţia evidentă pentru prim-ministru din punct de vedere democratic, al legitimităţii şi autorităţii este Liviu Dragnea", afirmă Moisă, potrivit News.ro. El se declară bucuros că "discursul urii şi al dispreţului faţă de o parte a propriei naţiuni a luat o bătaie atât de zdravănă la vot".

Europarlamentarul precizează: "Nicio naţiune nu poate fi mare şi puternică dacă o parte (fie şi mică) a ei o urăşte şi o consideră pe cealaltă formată din «proşti» numai pentru că votează altfel decât vor ei; naţiunea decupată simbolic dupa o fantasmă a purităţii partizane la Parada de 1 Decembrie a reamintit la vot de propria existenţă, îin plenitudinea şi diversitatea ei".

Acesta menţionează şi că PSD are un program axat pe clasa mijlocie, pe antreprenoriat, un program cu accente liberale importante.

"Nu vă uitaţi la nebunia din jurul nostru şi din mare parte a lumii occidentale? Programul ăsta ca intenţie, ca esenţă, e normalitate pură într-o lume razna", consideră Sorin Moisă.

(G.T.)

-----------

Actualizare 18:15 Cioloş: "Regret că nu am reuşit să dăm încredere mai multor români că implicarea civică nu este un lux"

Premierul Dacian Cioloş le-a mulţumit cetăţenilor care au votat ieri, exprimându-şi regretul că nu a reuşit să dea încredere mai multor români că implicarea civică "nu este un lux".

"Vă mulţumesc tuturor celor care aţi ieşit ieri la vot şi, indiferent de opţiunile politice, v-aţi câştigat legitimitatea de a monitoriza mandatul viitorului Parlament şi al următorului Guvern. Vă încurajez să vă păstraţi şi să vă dezvoltaţi spiritul civic, pentru ca democraţia noastră să continue să evolueze spre una activă şi participativă", a scris, astăzi, Dacian Cioloş, pe pagina sa de Facebook.

Premierul a recunoscut că s-ar fi bucurat să poată mulţumi astăzi mai multor oameni, îndeosebi tineri, care să fi participat la vot şi să fi asigurat o mai mare reprezentare şi legitimitate scrutinului de ieri.

Cioloş a precizat: "Însă şi absenteismul este o alegere şi este un semnal căruia, pentru a da substanţă democraţiei, trebuie să-i identificam resorturile. Regret că nu am reuşit să dăm încredere mai multor români că implicarea civică nu este un lux, ci un element esenţial al democraţiei".

Acesta a mai spus că respectă opţiunile votanţilor, exprimându-şi speranţa că societatea românească va fi nedivizată după alegerile parlamentare.

"Societatea românească are nevoie de oameni care să spună lucrurilor pe nume, fără patimă, fără să sădească frica, fără să contribuie la divizarea societăţii. Avem responsabilitatea să construim împreună un mai bine comun, o societate matură. Sper că vom reuşi să construim în continuare pe adevăr şi nu pe minciună. Îmi doresc din tot sufletul ca România să continue să aibă o guvernare responsabilă, deschisă, onestă", a adăugat Dacian Cioloş.

(S.A.)

-----------

Actualizare 15:40

PSD a obţinut 45,43% din voturile exprimate la alegerile parlamentare de ieri, PNL - 20,32%, iar USR - 8,97%, la Senat, în timp ce la Camera Deputaţilor rezultatele sunt: PSD - 45,31%, PNL - 19,99%, iar USR - 9,92%, după centralizarea a 95,58% din procesele verbale, a anunţat, astăzi, reprezentantul BEC Marian Muhuleţ.

UDMR a obţinut 6,49% la Senat şi 6,43% la Camera Deputaţilor.

ALDE are 6,01% la Senat şi 5,62% la Camera Deputaţilor.

PMP a obţinut la Senat 5,59% şi 5,29% la Camera Deputaţilor.

Următoarea prezentare a datelor centralizate de BEC va avea loc mâine, la ora 10.00.

(S.A.)

----------

Actualizare 12:44 Rezultate provizorii în Bucureşti: PSD - 38,27%, USR - 25,14%, PNL - 11,97% la Cameră; PSD - 37,66%, USR - 24,53%, PNL - 12,80% la Senat

PSD a câştigat detaşat alegerile parlamentare în Bucureşti, cu aproximativ 38%, în timp ce pe locul al doilea s-a clasat USR, care a obţinut 25%. PNL nu a reuşit să obţină decât 12%, potrivit datelor Biroului Electoral Central, centralizate în proporţie de 99%.

Astfel, la Camera Deputaţilor, PSD are 38,27%, USR - 25,14%, PNL - 11,97%, PMP - 7,17%, ALDE - 6,2%, PRU - 3,47%.

La Senat, rezultatele sunt: PSD a obţinut 37,66%, USR - 24,53%, PNL - 12,80%, PMP - 8,84%, ALDE - 7,86%, PRU - 3,5%.

(S.A.)

----------

Actualizare 12:33

PSD a obţinut 45,43% din voturile exprimate la alegerile parlamentare de ieri, PNL - 20,34%, USR - 9,18% la Senat, în timp ce la Camera Deputaţilor rezultatele sunt: PSD - 45,26%, PNL - 19,99%, USR - 9,13%, după centralizarea a peste 82% din procesele verbale, a anunţat, astăzi, vicepreşedintele BEC Marian Muhuleţ.

UDMR a obţinut 6,33% la Senat şi 6,26% la Camera Deputaţilor.

ALDE are 5,99% la Senat şi 5,58% la Camera Deputaţilor.

PMP a obţinut la Senat 5,52% şi 5,23% la Camera Deputaţilor.

Acestea sunt rezultate parţiale, după centralizarea a 82,55% din procesele verbale.

BEC prezintă următoarele rezultate la ora 15.00.

(S.A.)

--------

Actualizare 12:10

Nicuşor Dan: "Dacă acest vot va fi folosit pentru o domnie a bunului plac, pentru abuzuri ale autorităţilor publice, pentru un atac asupra statului de drept (...) Uniunea Salvaţi România (USR) se va opune vehement prin toate mijloacele pe care le are."

(M.I.)

--------

Actualizare 10:27

PSD a obţinut 45,25% din voturi, PNL 20,32%, USR 9,32% la Senat, în timp ce la Camera deputaţilor scorurile sunt PSD 45,09%, PNL 19,96%, USR 9,26%, după centralizarea a peste 60% din voturi, a anunţat BEC, potrivit unor surse din presă.

De asemenea, UDMR are 6,15% din voturi la Camera Deputaţilor, fiind urmată de ALDE cu 5,62% şi PMP 5,22%.

La Senat, UDMR a obţinut 6,22% din voturi, ALDE 6,05%, iar PMP 5,51%.

Acestea sunt rezultate parţiale, după centralizarea a 68,77% din procesele verbale, conform aceloraşi surse.

(M.I.)

-------

Actualizare 10:03 PSD a obţinut cele mai mari procentaje în majoritatea judeţelor

PSD a obţinut cele mai mari procentaje la alegerile parlamentare în majoritatea judeţelor, atât la Senat, cât şi la Camera Deputaţilor, potrivit rezultatelor parţiale după procesarea a 99% dintre voturi, citate de surse din presă.

La Senat, PSD a obţinut cele mai mai procentaje în judeţele: Botoşani - 60,50%, Brăila - 57,51%, Dâmboviţa - 62,56%, Giurgiu - 66,24%, Olt - 61,57%, Dolj - 60,39%, Buzău - 64,95%, Vaslui 56,13%. În Bucureşti, PSD a obţinut 38,20%.

PNL a obţinut la Senat cele mai mari procentaje în judeţele: Sălaj - 29,87%, Cluj - 27,52%, Alba - 37,08%, Sibiu - 36,54%.

UDMR a obţinut cele mai mari procentaje la Senat în Satu Mare - 32,79%, Mureş - 31,43%, Harghita - 71,45%, Covasna - 62,70%.

La Camera Deputaţilor, PSD a obţinut cele mai mari procentaje în judeţele: Dolj - 59,28%, Olt - 59,29%, Giurgiu - 64,06%, Argeş - 58,78%, Dâmboviţa - 62,50%, Brăila - 57,94%, Vaslui - 57,72%, Neamţ - 58,28%, Vâlcea - 54,35%, Botoşani - 59,15%, Suceava - 54,59%. În Bucureşti, PSD a obţinut 37,40%.

PNL a obţinut la Camera Deputaţilor cele mai mari procentaje în judeţele: Sălaj - 31,57% şi Cluj - 27,68%.

UDMR a obţinut cele mai mari procentaje pentru Camera Deputaţilor în judeţele: Harghita - 64,58% şi Covasna - 53,77%.

PSD a obţinut la Senat 46,09% dintre voturile exprimate la alegerile parlamentare de duminică, la nivel naţional, şi la Camera Deputaţilor - 45,9%, în timp ce PNL a obţinut la Senat - 20,26%, iar la Camera Deputaţilor - 19,88%, după procesarea a 99% dintre voturi.

Conform site-ului oficial al Biroului Electoral Central (BEC), pe locul al treilea se situează USR, care a obţinut 8,55% la Senat şi 8,49% la Camera Deputaţilor.

UDMR a obţinut 6,28% la Senat şi 6,29% la Camera Deputaţilor, în timp ce ALDE are 6,07% la Senat şi 5,64% la Camera Deputaţilor.

Totodată, PMP a obţinut 5,34% la Senat şi 5,06% la Camera Deputaţilor.

-------

Actualizare 09:27 Udrea, despre eşecul în alegeri: "Probabil că mulţi nu au vrut să îşi riste votul şi au optat pentru PMP, ceea ce e foarte bine"

Elena Udrea, care a candidat independent la Camera Deputaţilor, a declarat, astăzi, că motivele eşecului său în alegeri sunt legate de "problemele" pe care le are şi de faptul că susţinătorii săi probabil nu au vrut să îşi rişte votul şi au optat pentru PMP, ceea ce este foarte bine, potrivit unor surse din presă.

"Eu, din punctul de vedere al campaniei, cred că am dat toate mesajele, cât s-a putut ca şi candidat independent. Probabil că mulţi nu au vrut să îşi rişte votul între PMP şi Elena Udrea şi au votat PMP, ceea ce e foarte bine", a afirmat Udrea.

Ea a adăugat că, probabil, şi "problemele" pe care le-a avut şi încă le are i-au determinat pe unii dintre susţinătorii săi să nu o voteze, conform aceloraşi surse.

(M.I.)

-------

Actualizare 08:58 Presa internaţională: PSD se întoarce la putere şi nu are un candidat clar pentru postul de premier, la un an după ce a fost îndepărtat de la guvernare prin proteste anticorupţie

Partidul Social-Democrat (PSD) se întoarce la putere, deşi nu are un candidat clar pentru postul de premier, în urma alegerilor parlamentare de duminică, la un an după ce a fost îndepărtat de la guvernare prin proteste de stradă împotriva corupţiei, după incendiul de la Clubul Colectiv, scrie presa internaţională, citată de News.ro.

Presa internaţională notează de asemenea intrarea Uniunii Slavaţi România (USR) în Parlament.

PSD şi Partidului Naţional Liberal (PNL), clasat al doilea, au făcut promisiuni populiste într-una dintre cele mai sărace ţări din Uniunea Europeană (UE), în care o persoană din patru trăieşte în sărăcie, scrie BBC.

Rezultatul alegerilor sugerează că furia populară faţă de corupţia extinsă din această ţară cu 19 milioane de locuitori a făcut loc unei dorinţe de creştere a veniturilor medii, comentează Financial Times.

Euronews notează, de asemenea, că demonstraţiile împotriva corupţiei au "dispărut" după ce PSD a fost înlăturat anul trecut de la putere în urma tragediei de la Colectiv.

"Incertitudinea politică" poate continua la Bucureşti în contextul în care PSD nu are un candidat clar pentru postul de premier, scrie Deutesche Welle.

În pofida scorului puternic obţinut de PSD, îngrijorările cu privire la corupţie au creat "incertitudine" cu privire la cine va conduce viitorul Guvern, comentează New York Times.

Unii analişti îl văd pe Vasile Dîncu, un vicepremier în exerciţiu, drept cea mai bună alegere a PSD, scrie NYT, care citează Smartlink Communications.

Spre deosebire de alte alegeri din 2016, poziţia României în UE nu a fost un subiect important de campanie, mai notează ziarul american.

Liderul USR Nicuşor Dan a salutat rezultatul alegerilor drept "o victorie pentru democraţia românească", însă corupţia reprezintă o îngrijorare pentru alegători, în contextul în care viitorul premier poate fi liderul PSD Liviu Dragnea, condamnat cu suspendare pentru fraudă electorală, care respinge acuzaţiile, însă condamnarea îl împiedică să deţină funcţia, scrie BBC.

Predecesorul său, Victor Ponta, este vizat de o anchetă de corupţie, acuzaţii pe care le neagă.

Premierul în exerciţiu Dacian Ciloş, un independent, se află la putere din noiembrie 2015, după demisia lui Ponta.

Mulţi români au considerat incendiul de la clubul Colectiv din Bucureşti, soldat cu 64 de morţi, drept un punct de cotitură, notează postul britanic.

Această tragedie a condus la o intensificare a campaniei împotriva corupţiei. Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a anchetat miniştri, magnaţi din presă, judecători şi personalităţi, argumentează BBC, care adaugă că românii susţin campania împotriva corupţiei drept o prioritate a viitorului Guvern.

Preşedintele are dreptul să nominalizeze un candidat în cazul în care nu se formează o majoritate clară, scrie site-ul bulgar Novinite.com.

(M.I.)

-------

Actualizare 08:47 Gorghiu şi Bolojan au vrut să demisioneze, dar liderii de organizaţii judeţene i-au convins să rămână până la congres

Preşedintele PNL, Alina Gorghiu şi secretarul general, Ilie Bolojan, i-au anunţat duminică noapte pe liderii organizaţiilor judeţene ai partidului că îşi dau demisia de la conducerea formaţiunii, dar aceştia au refuzat să o accepte, recomandându-le să rămână în funcţii până la congresul de anul viitor.

Surse din conducerea PNL au declarat pentru News.ro că Alina Gorghiu a vrut să îşi dea demisia din furntea partidului în noaptea de duminică spre luni, în urma rezultatelor slabe obţinute de formaţiunea liberală la alegerile parlamentare. Acelaşi lucru a intenţionat să facă, potrivit surselor citate, şi secretarul general al PNL, Ilie Bolojan.

Majoritatea preşedinţilor de organizaţii judeţene ai PNL au refuzat însă să accepte demisia celor doi, recomandându-le să rămână în funcţie până la congresul de anul viitor al partidului. "Cel mai probabil o să rămânem în formula actuală până la congres", a declarat unul dintre liderii PNL prezenţi la discuţii.

Mai mulţi lideri de organizaţii PNL au declarat public duminică seară, după închiderea urnelor, că se impune demisia actualei conduceri a partidului şi alegerea cât mai grabnică a unor noi lideri.

Primul lider de organizaţie PNL care a cerut demisia actualei conduceri a fost preşedintele PNL Timiş, Nicolae Robu. El a declarat duminică seară, după anunţarea rezultatelor exit-poll-urilor, că la nivelul partidului trebuie să fie organizate "alegeri cât mai repede" şi că până atunci "cineva trebuie să joace rolul de preşedinte".

Şi preşedintele PNL Călăraşi, Răducu Filipescu, a declarat că alegerile interne în partid sunt "absolut necesare" după scrutinul de duminică, el spunând că în PNL "se impune neapărat o analiză serioasă şi eventual o conducere reformată, care să preia partidul să-l organizeze şi să-l pună pe şine", că deocamdată liberalii sunt "săriţi de pe şină". Filipescu a declarat că liberalii trebuie să tragă "o linie" şi să socotească "ce au de făcut în continuare şi cu cine".

Alina Gorghiu a promis în luna octombrie că va demisiona de la şefia PNL dacă partidul pe care îl conduce nu va intra la guvernare după alegerile din 11 decembrie.

"Eu îmi asum foarte clar o demisie dacă PNL nu va fi cel în jurul căruia se va face majoritatea parlamentară care să dea viitorul premier al României", a declarat atunci Alina Gorghiu, conform sursei citate.

(M.I.)

-------

Actualizare 08:34 Raluca Turcan: "PNL Sibiu a obţinut cel mai bun scor al partidului la nivel naţional - peste 39%"

Vicepreşedintele PNL, Raluca Turcan, a anunţat, pe pagina sa de Facebook, că organizaţia sibiană a reuşit performanţa să obţină cel mai bun scor al partidului pe ţară, pese 39 de procente, potrivit numărătorii paralele proprii.

"Mulţumim sibienilor pentru votul de încredere dat Partidului Naţional Liberal. Votul ne responsabilizează enorm. PNL Sibiu a înregistrat cel mai bun scor la nivel naţional. Acest vot a avut la bază multă muncă la firul ierbii şi proiecte concrete. Parlamentarii PNL îşi vor respecta angajamentele asumate, vor sancţiona derapajele, iar criteriile de integritate nu vor fi negociabile. La Camera Deputaţilor PNL a obţinut 39,52 %, iar la Senat - 39,84%", a scris Raluca Turcan.

(M.I.)

----------

Actualizare 08:23 Peste 100.000 de români au votat în străinătate, majoritatea optând pentru PNL şi USR

Majoritatea celor 106.038 de români din diaspora care au votat la alegerile parlamentare de ieri, potrivit datelor furnizate de Biroul Electoral Central (BEC) la închiderea procesului de vot, au optat pentru PNL şi USR, cele două formaţiuni având ambele un scor de peste 25 % fiecare, atât la Cameră, cât şi la Senat.

Conform rezultatelor provizorii, PSD a primit între 10 şi 10,5 % din voturile diasporei pentru Senat şi Camera Deputaţilor, transmite News.ro.

În Canada au votat 1200 de români, în timp ce în SUA şi-au exercitat dreptul de vot aproape 2000 de români.

Cei mai numeroşi votanţi au fost cei din Republica Moldova, peste 30.000.

Conform datelor BEC, în Republica Moldova au votat 30.005, în Italia - 14.337, Spania - 11.297, Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord - 9.231, Germania - 5.935, Franţa - 3.626, Belgia - 2.830, Ungaria - 1.992, Austria - 1.822, Portugalia - 270.

În ansamblu, votul în străinătate s-a desfăşurat pe durata a 35 de ore.

Votul la alegerile pentru Senat şi Camera Deputaţilor a debutat în străinătate la Auckland, Noua Zeelandă, sâmbătă la ora 20.00, ora României (ora 7.00 ora locală).

Raportat la fusul orar din România, procesul electoral din străinătate s-a încheiat luni, 12 decembrie, la ora 7.00 (ora României), pe Coasta de Vest a SUA (secţiile de vot de la Los Angeles, Sacramento, Seattle, San Francisco, Las Vegas şi Portland) şi la Vancouver în Canada.

(M.I.)

------

Actualizare 08:01 Gabriela Firea: "Preşedintele ţării trebuie să se obişnuiască cu ideea că cea mai legitimă persoană pentru a conduce guvernul este preşedintele PSD"

Preşedintele ţării trebuie să se obişnuiască cu ideea că cea mai legitimă persoană pentru a conduce guvernul şi pentru a aplică Programul de guvernare apreciat de români este preşedintele PSD, a declarat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

"Am afirmat aseară la posturile de ştiri că personalitatea politică cea mai îndreptăţită să fie premier al României este preşedintele PSD, Liviu Dragnea - vicepremier şi ministrul Dezvoltării în Cabinetul PSD. Victoria istorică a PSD în alegeri se datorează românilor care cred în Programul nostru de guvernare dar acest document programatic nu ar fi existat fără implicarea preşedintelui PSD şi fără spiritul de echipa pe care l-a imprimat. S-a muncit cu mare bucurie pentru a face bine oamenilor. Pentru soluţii şi idei valoroase. Am fost cu toţii cuprinşi de dorinţa de a salva ţara din mâinile unor oameni care, un an de zile, nu s-au identificat cu niciun proiect major pentru România. O guvernare ilegitimă, tolerată un an la Palatul Victoria. Din punctul meu de vedere, românii au dat azi un vot clar pentru Liviu Dragnea - premier, PSD partidul învingător! Cu această formulă trebuie să mergem la Palatul Cotroceni! Justiţia nu a interzis, prin sentinţă, dreptul de a alege şi de a fi ales al domnului Dragnea. Preşedintele ţării trebuie să se obişnuiască cu ideea că cea mai legitimă persoană pentru a conduce guvernul şi pentru a aplica Programul de guvernare apreciat de români este preşedintele PSD. Succes, Domnule Preşedinte Liviu Dragnea! Sigur veţi conduce un guvern eficient, atent la nevoile românilor!", a scris Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook.

(M.I.)

--------

Actualizare 07:41

După numărarea a 99% din voturi de către Biroul Electoral Central (BEC), PSD a obţinut, la Camera Deputaţilor, 45,9% din voturi, urmat de PNL-19,88% şi USR-8,49%, în timp ce la Senat PSD a întrunit 46,09%, PNL-20,26%, iar USR-8,55%, potrivit Digi24.

Astfel, la Camera Deputaţilor, PSD a obţinut 45,9% din voturi, PNL 19,88%, USR 8,49%, UDMR 6,29%, ALDE 5,64%, iar PMP 5,06%.

La Senat PSD a obţinut, conform sursei citate, 46,09% din voturi, PNL 20,26%, USR 8,55%, UDMR 6,28%, ALDE 6,07% şi PMP 5,34%.

(M.I.)

------

Actualizare 07:08

După numărarea a 98,8% din voturi de către Biroul Electoral Central (BEC), PSD a obţinut, la Camera Deputaţilor, 45,92% din voturi, urmat de PNL-19,88% şi USR-8,48%, în timp ce la Senat PSD a întrunit 46,11%, PNL-20,27%, iar USR-8,54%, transmite Digi24.

ALDE şi PMP intră la limită în Parlament.

Distribuţia voturilor pentru Camera Deputaţilor este PSD-45,92%, PNL-19,88%, USR-8,48%, UDMR-6,29%, ALDE- 5,64% şi PMP- 5,06%.

La Senat, conform sursei citate, PSD a obţinut 46,11% din voturi, PNL-20,27%, USR-8,54%, UDMR-6,29%, ALDE-6,06% şi PMP-5,34%.

(M.I.)

-----------

PSD a obţinut la Camera Deputaţilor 45,3% din voturile exprimate la alegerile parlamentare de duminică şi 45,4% la Senat, în timp ce PNL a obţinut, atât la Camera Deputaţilor, cât şi la Senat - 21%, potrivit sondajului realizat la ieşirea de la urne de Institutul Român Pentru Evaluare şi Strategie - IRES, la comanda Digi 24.

Pe locul al treilea se situează USR, cu 9,3% la Camera Deputaţilor şi 9,4% la Senat. ALDE are, conform IRES, 6,3% la Camera Deputaţilor şi 6,4% la Senat, în timp ce UDMR a obţinut 6,7% la Camera Deputaţilor şi 6,8% la Senat, informează Agerpres.

Sondajul IRES mai arată că PMP nu a trecut pragul electoral, obţinând 4,6% la Camera Deputaţilor şi 4,7% la Senat.

Estimarea IRES este realizată pe baza datelor culese până la ora 21.00, când s-au închis urnele. Marja de eroare este de plus/minus 1,6%.

Peste şapte milioane de alegători au votat duminică, până la ora închiderii urnelor, prezenţa la nivel naţional fiind de 39,49%, cel mai mare procent înregistrându-se în judeţele Olt, 47,16%, şi Teleorman, 46,29%, în timp ce în Maramureş a fost cea mai mică prezenţă din ţară, de 31,62%.

Conform datelor furnizate de Biroul Electoral Central (BEC), până la ora 21.00, au votat 7.211.639 persoane.

În Bucureşti a fost înregistrată o prezenţă de 41,61 %.

Exit-poll CURS/Avangarde: PSD - 45,5%, PNL- 21,7%, USR - 8,5%

Partidul Social Democrat a obţinut 45,5% din voturile exprimate la alegerile parlamentare de duminică, iar Partidul Naţional Liberal - 21,7 %, potrivit sondajului realizat de CURS/Avangarde, la comanda PSNews şi Antena 3.

Potrivit cercetărilor, realizate pe baza datelor culese până la ora 20.00, realizate la ieşirea de la urne de CURS/Avangarde, pe locurile următoare se situează USR - 8,5%, ALDE, UDMR şi PMP - fiecare cu 6%, PRU - 2,5% şi ANR - 1,1%.

Dragnea: "Eu nu am de gând să îmi bat joc de voturile exprimate, nici nu am de gând să fac aceste voturi cadou"

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, duminică seara, că aşteaptă rezultatele oficiale ale votului, urmând ca apoi să aibă discuţii cu colegii de partid şi ALDE pentru a anunţa propunerea de premier.

''Aşteptăm întâi rezultatele oficiale ale votului. Avem, din păcate, aşa cum ştiţi, o experienţă nefericită din 2009, nu vreau să mai ajungem în acea situaţie. Aşa cum am fost cumpătaţi şi responsabili toată campania o să fim şi în zilele următoare. Nu este nicio grabă, nu se numeşte mâine (premierul, n.r.). Noi nu am anunţat o variantă de prim-ministru în această campanie pentru că am vrut şi am reuşit până la urmă să transmitem românilor ce vrem să facem pentru ei. În schimb, ceilalţi, şi mă refer la cele două partide aliate în susţinerea tehnocraţilor, au personalizat foarte mult această campanie. Practic, ei au împins discuţia înspre Liviu Dragnea versus Dacian Cioloş. Românii au cam hotărât astăzi. Vom avea o discuţie serioasă în partid (...) şi în zilele următoare o să ne cristalizăm poziţia pe care o vom comunica, după ce rezultatele vor fi oficiale", a spus Dragnea, întrebat cine va fi premierul propus de PSD-ALDE, dacă aceste două partide vor avea majoritate.

El a subliniat că cei care trebuie să ia decizii în perioada următoare nu trebuie să îşi bată joc de "dorinţa masivă" a românilor.

"Eu nu am de gând să îmi bat joc de voturile de astăzi (duminică, n.r.), nici nu am de gând să fac aceste voturi cadou cuiva, unor persoane sau unor instituţii, nici nu am de gând să le tratez cu indiferenţă. Este un vot care ne încarcă pe toţi, inclusiv pe mine care am condus şi campania şi programul şi partidul, cu o uriaşă responsabilitate. Eu nu mă joc cu votul de astăzi (duminică, n.r.)", a punctat Dragnea.

Întrebat care va fi relaţia unui viitor guvern social-democrat cu preşedintele Klaus Iohannis, Dragnea a precizat că "PSD va avea o relaţie instituţională perfectă cu preşedintele României, dacă va primi acelaşi tip de relaţie".

"Începând de astăzi, începând de mâine, că poate în noaptea asta unii sunt foarte supăraţi, toţi trebuie să lăsăm la o parte orice duşmănie, din partea noastră nu e, nu a fost niciodată şi nici nu va fi, singura miză care contează este România şi viaţa românilor", a mai spus liderul social-democraţilor.

În acelaşi timp, el a arătat, întrebat ce vor face social-democraţii dacă preşedintele nu va desemna premier de la PSD, că nu pleacă de la ideea că preşedintele Iohannis nu respectă votul românilor şi a adăugat că refuză să creadă că şeful statului "este un om care nu înţelege ce s-a întâmplat astăzi".

Alina Gorghiu: "Proiectul Dacian Cioloş - prim-ministru încă se joacă"

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Alina Gorghiu, a declarat că proiectul Dacian Cioloş - prim-ministru este unul care încă se joacă, arătând că liberalii vor realiza duminică noaptea o numărătoare paralelă.

"Le mulţumesc în mod special tuturor celor angrenaţi în procesul electoral, celor care sunt în secţiile de vot. E important ca ei să rămână mobilizaţi, să ştie că orice meci se joacă până la capăt şi că obiectivul pe care l-am fixat şi anume acela de a încerca să facem o majoritate parlamentară pentru proiectul Dacian Cioloş - prim ministru e un proiect care încă se joacă. Depinde foarte mult de rezultatul final, de rezultatul celorlalte partide mici, dacă vor intra sau nu în Parlament, însă mesajul pe care vreau să-l dau e unul de atenţie până în ultima secundă", a spus Gorghiu, la sediul PNL, după anunţarea primelor exit-poll-uri.

Ea s-a declarat încrezătoare într-un rezultat bun pentru Partidul Naţional Liberal.

Liderul liberal a mai spus că rezultatele prezentate de exit poll-uri reprezintă date parţiale, de la ora 19.00.

"O să facem numărătoarea paralelă, o să aşteptăm rezultatele de la ora 21.00 şi cred că în cursul acestei nopţi (duminică spre luni, n.r.), mâine dimineaţă cel târziu, vom putea să venim cu un rezultat bun pentru PNL", a adăugat Alina Gorghiu.

Aceasta a exprimat speranţa că rezultatul final va putea oferi liberalilor şansa de a negocia o majoritate pentru guvernare.

"Este speranţa pe care o am că rezultatele pe care le vom vedea (...) în scurtă vreme (...) cu tot cu diaspora, cu tot cu procesele verbale venite din ultima secţie de vot, vor fi nişte rezultate care, oricât de greu ar putea să pară în acest moment, ne vor putea oferi şansa discutării unei majorităţi în Parlament pentru proiectul Cioloş. (...) Meciul acesta trebuie jucat până la capăt. Şi aşa vom face", a susţinut preşedintele PNL.

Nicuşor Dan: "E extraordinar că un partid care a început în februarie 2016 cu 40 de membri fondatori e a treia forţă politică"

Preşedintele Uniunii Salvaţi România, Nicuşor Dan, a declarat, duminică seara, după anunţarea exit-poll-urilor, că este un fapt extraordinar că un partid care a început în februarie 2016, cu 40 de membri fondatori, a devenit a treia forţă politică din România.

"Este o victorie a democraţiei din România. Pentru prima oară după Revoluţie, un partid format din oameni care nu au mai făcut politică, oameni care îşi lasă deoparte carierele profesionale şi timpul pe care îl petreceau cu familia, ca să intre în spaţiul politic, pentru prima dată după Revoluţie, un astfel de partid intră în Parlament. Vreau să mulţumesc în primul rând tuturor românilor care ne-au dat votul azi, miilor de oameni care au donat pentru USR, miilor de oameni care au strâns semnături pentru ca noi să putem să candidăm la aceste alegeri parlamentare, miilor de membri şi simpatizanţi care în zilele acestea au fost în stradă şi au vorbit cu românii şi le-au transmis cine este USR", a afirmat el.

Nicuşor Dan a subliniat că, în cazul în care PSD va forma o majoritate parlamentară, USR nu va face parte din aceasta.

"În situaţia în care acest scenariu se confirmă, o să vedeţi de la noi în Parlament exact ce vedeţi de la noi în Consiliul General (al municipiului Bucureşti - n.r.) şi în consiliile locale. Suntem un partid care votează iniţiativele bune, indiferent cine le propune, şi care respinge iniţiativele proaste, indiferent cine le propune, şi dacă sunt lucruri ilegale le semnalizează organelor în drept", a precizat liderul USR.

De asemenea, Nicuşor Dan a spus că uşile USR sunt deschise pentru Dacian Cioloş, în cazul în care acesta va dori să intre în partid.

El a subliniat că mandatele USR în Parlament sunt de fapt mandatele susţinătorilor săi, Nicuşor Dan oferind asigurări că reprezentanţii Uniunii nu vor uita acest lucru.

"Votul de azi e un început. Pentru mulţi dintre noi, ultimii ani au fost nişte ani în care ne-am luptat cu ilegalităţi, abuzuri ale administraţiei publice, jaful din banii publici. Începând de azi avem mai multă putere şi mai multe resurse, şi promisiunea noastră este că vom continua în aceeaşi direcţie. Ne vom lupta cu ilegalităţile, cu abuzurile autorităţilor, ne vom lupta împotriva jafului din banii publici. Vom fi, ceea ce nu a existat până acum, partenerul cetăţeanului în relaţia cu autorităţile publice din România", a declarat Nicuşor Dan.

De asemenea, el i-a îndemnat pe reprezentanţii USR din secţiile de votare să rămână atenţi la numărarea voturilor şi să semnaleze orice fel de abatere.

"Urmează nişte ore extrem de importante. Vreau să atrag atenţia reprezentanţilor celorlalte partide că orice abatere electorală se pedepseşte foarte grav şi aveţi promisiunea noastră, a USR, că în caz de ilegalitate vom merge în justiţie până la capăt", a avertizat liderul USR.

Tăriceanu: "Votul de duminică - unul de încredere pentru valorile liberale pe care le reprezentăm"

Copreşedintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu consideră că votul exprimat de români la alegerile parlamentare de duminică este unul de încredere pentru valorile liberale pe care le reprezintă.

"În primul rând, doresc să le mulţumesc celor care ne-au dat votul lor în această zi extrem de importantă, zi de cotitură pentru România. Acest vot înseamnă în primul rând un vot de încredere pentru valorile liberale pe care le reprezentăm, pentru democraţie, pentru libertate, pentru respectul drepturilor individului", a spus duminică seară Tăriceanu, la sediul partidului, după anunţarea exit-poll-urilor.

El a transmis un mesaj colegilor din ţară să fie atenţi la numărătoarea voturilor astfel încât rezultatele ALDE să nu fie afectate.

"Transmit un mesaj colegilor mei din ţară în a-i preveni şi a-i ruga să fie atenţi, din acest moment, la procesul de numărătoare a voturile, la redactarea proceselor-verbale cu rezultatele din fiecare secţie de vot în aşa fel încât rezultatele noastre să nu fie afectate de eventuale tentative de fraudare despre care avem anumite informaţii. Ceea ce constatăm acum sunt rezultatele date de exit-poll-uri şi din acest motiv sunt foarte rezervat în a descrie scenarii de viitor care să ne privească şi trebuie să aştept numărătoarea oficială a voturilor şi rezultatele finale ale numărătorii oficiale pentru a putea vorbi mai mult despre rezultatele acestui vot şi despre ceea ce vrem să facem mai departe", a spus Tăriceanu.

Kelemen Hunor: "Sunt mulţumit de rezultat, reprezentarea noastră va fi mai puternică"

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, duminică seară, după prezentarea exit-poll-urilor, că este mulţumit de rezultatele obţinute de formaţiunea sa, care va avea o reprezentare mai mare în parlament decât până acum.

'Trebuie să aşteptăm rezultatele finale, dar, aşa cum arată în acest moment informaţiile din interiorul organizaţiilor noastre, dar şi exit poll-urile, noi avem astăzi un rezultat bun, peste 6%. Vom avea o reprezentare puternică, o reprezentare proporţională şi trebuie să le mulţumim alegătorilor noştri. (...) Eu sunt convins că această prezenţă la vot ne dă nu numai o legitimitate mare, dar şi o putere de muncă şi putere de convingere în fiecare moment când vom merge în Parlament şi vom lupta pentru o Românie mai bună, pentru o Transilvanie mai puternică, pentru drepturi şi pentru minoritatea maghiară, dar şi când vorbim despre locuri de muncă, despre economie, despre problemele sociale şi problemele oamenilor, care de foarte multe ori, fără să dorească, au ajuns la periferia societăţii', a spus Kelemen Hunor.

El a mai spus că UDMR a ieşit din conul de umbră în care a stat până acum şi că reprezentarea formaţiunii va fi mai puternică decât în mandatul 2012-2016.

"Putem spune cu convingere că am ieşit din acel con de umbră în care poate, nemeritat, am fost în ultimii ani", a menţionat preşedintele UDMR.

Acesta a mai declarat, duminică seară, că e nevoie de un nou început între majoritatea românească şi minoritatea maghiară, astfel încât maghiarii să se simtă în siguranţă.

"Din punctul nostru de vedere, este important să existe un nou început între majoritatea românească şi minoritatea maghiară, dacă vreţi un nou pact social între majoritate şi minoritate, astfel încât nici un maghiar să nu se simtă în pericol când e vorba de identitate, de limbă, de cultură. Deci, toate elementele identităţii naţionale, identităţii etnice să fie în siguranţă. În acelaşi timp, vrem să contribuim la reformele care vor fi adoptate şi, bineînţeles, dacă se poate, noi vom spune un cuvânt important în Parlament, aşa cum am încercat să facem şi în anii care au trecut", a menţionat Kelemen Hunor.

La întrebarea adresată de un jurnalist dacă UDMR îşi doreşte să participe la formarea viitorului guvern, preşedintele UDMR a spus că despre acest subiect va putea să discute după aflarea rezultatelor finale.

Traian Băsescu: "Sunt mulţumit cu cifrele comunicate, 6% este un scor bun"

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară, Traian Băsescu, s-a declarat mulţumit, duminică seara, de rezultatul înregistrat de PMP, conform primelor exit-poll-uri, şi a anunţat că formaţiunea pe care o conduce va face "o opoziţie dură" PSD la guvernare.

"Am stat respectuoşi după cei care au luat procente mai mari, să nu încurcăm lucrurile. (...) Încep prin a mulţumi acelora care au avut curaj să voteze un partid nou. PMP participă prima dată la alegeri legislative. (...) Este pentru prima dată în viaţa mea de politician când sunt de acord cu Antena 3 care dă scorul partidului ca fiind 6 procente. Îmi pare rău că am pierdut ocazia să fiu prim-ministru datorită scorului PNL", a declarat Traian Băsescu, într-o conferinţă de presă, făcând referire la exit-poll-ul CURS/Avangarde.

Băsescu a continuat: "Pentru că PSD nu s-a hotărât încă, poate caută şi ei cel mai bun prim-ministru. (...) Până la urmă, în seara asta, suntem veseli toţi, într-un fel sau altul". "Ce pot să-i garantez PSD-ului este că va avea cea mai dură opoziţie la guvernare pe care a avut-o vreodată. Voi fi în opoziţie cu PSD, probabil şi cu ALDE", a precizat el.

Despre faptul că un alt exit-poll a cotat PMP sub pragul de 5%, Băsescu a replicat: "Ăla, sigur, e făcut de Dîncu".

Traian Băsescu a afirmat, de asemenea, că nu este dezamăgit de scorurile prezentate în exit-poll-uri în ceea ce priveşte PMP.

"Nu sunt. Păi, de şase luni ne dau toate sondajele ba 4, ba 5, ba 4, ba 5. Sunt foarte mulţumit cu cifrele comunicate. 6% este un scor bun, care, la redistribuire, la adunarea voturilor din diaspora, s-ar putea să mai crească", a explicat Traian Băsescu.

Despre ce va face dacă PMP nu trece totuşi pragul electoral, el a spus: "Aveţi vreun semn că nu îl face?".

"De ce să discutăm posibilităţi care încă nu sunt pe masă", a completat Băsescu.

Liderul PMP a admis că de depăşirea pragului electoral depinde, într-un fel sau altul, viitorul partidului. "Cred că da, e foarte important să treacă pragul", a spus Băsescu.

El a făcut un apel la reprezentanţii PMP din secţiile de votare să rămână "vigilenţi" până la terminarea numărătorii buletinelor de vot. "Din cartea lui Mitrea ştim ce face, de regulă, PSD când se numără voturile. A mărturisit tehnica de fraudare", a susţinut Băsescu.

Întrebat dacă viitorul premier va fi de la PSD, fostul preşedinte al României a spus: "Este adevărat că nu au făcut 50%, dar diferenţa faţă de PNL este prea mare". "Aşa cum arată cifrele acum este foarte greu. Diferenţa între PNL şi PSD este prea mare pentru ca preşedintele să poată forţa Constituţia, puţin", a arătat Băsescu.

De asemenea, el a spus că va discuta cu liderii liberali în cazul în care aceştia vor dori să aibă discuţii cu PMP. "Dacă ne caută discutăm, dar doamna Gorghiu a spus că nu discută cu PMP", a precizat el.

Opinia Cititorului ( 52 )

  1. Atat de indreptatiti cum am fost noi cei care am votat acum 4 ani, si nu cu alde Ghinea sau guvernul Ciolos !

    1. Ai avut 3 ani de ponta.Probabil ti-a placut

      E vorba de respectul votului nu neaparat de persoana care iese. Il ai, asu nu il ai.Ma amuza sa il vad pe Ciolos vorbind de democratie, pe Gorghiu de valori morale, pe Blaga de cinste si pe ghiolbani ca tine incercand sa pareti spirituali. Din punct de vedere democratic, sunteti urmasii minerilor.

      corect

    Că a fost menționată Diaspora.... dacă mai ține minte cineva scandalul legat de votul prin corespondență ... cum că ar fi fost atât de necesar. Ei bine, autoritatea electorală a anunțat că doar vreo 8 mii de cetățeni s-au înscris și doar 4 mii au trimis până la această dată votul prin poștă (iar dacă nu l-au trimis încă, va fi anulat la sosire). Pentru 4 mii de voturi....

    1. La prezidentiale, pe o campanie de marketing corecta au scos un presedinte, care a scos un guvern si poate sa mai scoata unul. Pe langa presedinte traieste multa administratie iar pe langa guvern si mai multe rude de sange sau in simtire. Nu confunda vehiculul cu marfa transportata. Diaspora a fost doar un vehicul.

    Sunt uluit. Știați că există o platformă creată de Guvern de pe care se poate monitoriza în timp real prezența la vot? Nu doar la nivelul județelor ci și la nivel de secție. radar.ithub.gov.ro este adresa ei. Se poate face zoom unde vrei și poți vedea fiecare secție. La întâmplare, comuna Nana, jud Călărași, actualizare la ora 11:27, secția 183, au votat 87 persoane, prezența 10.5%

     

    O să întrebați de ce este interesant? Păi DNA-ul așa scria în rechizitoriul anti-psd de la referendum.... și-a creat un sistem informatic de transmitere a datelor din teritoriu prin sms-uri.... și asta a fost o mare problemă care a afectat referendumul fiind o dovadă a unei lovituri de stat ..... Acum acest sistem este guvernamental... 

    Foarte interesant. Îl va ancheta DNA pe Cioloș? Sau vedem doar că dosarul împotriva lui Dragnea a fost o făcătură politică? 

    1. Papici scria asta:

      ""Acest sistem informatic asigura: comunicarea in fiecare ora a prezentei la vot a cetatenilor, lucru care permitea coordonatorilor de partid sa identifice sectiile de vot cu o prezenta slaba la urne; comunicarea de mesaje, continand ordine sau recomandari coordonatorilor si/sau membrilor sectiilor de votare si altor persoane, in vederea luarii de masuri pentru cresterea artificiala a numarului de votanti in sectiile deficitare prin folosirea de mijloace interzise de lege; obtinerea de informatii precise, in timpul procesului de votare (si nu dupa orele 23:00 ale zilei de 29 iulie 2012, cand votarea se inchidea) despre modul cum s-a votat in sectiile de votare de pe tot cuprinsul tarii, respectiv cate voturi "Da" si cate "Nu" au fost exprimate. " 

       

      Papici scria că PSD știa cum s-a votat.... este o minciună, nimeni nu știa asta. Apoi scria că este ilegal să afli prezența la vot în timpul procesului electoral.... Iar o minciună. Acum chiar guvernul oferă această informație. Ba chiar în timp real, nu ca sistemul primitiv al PSD-ului, din oră în oră. Cum nu s-a schimbat nicio lege electorală, înseamnă că fie Cioloș este în ilegalitate acum, fie nu era ilegal nici atunci. 

      Ce bizar!!! 

    Am citit un articol senzațional în Detroit News.... știți că în SUA, securiștii democrați (numiți "corporate democrats"), care nu sunt nici democrați, nici populari pentru oamenii săraci, ci au doar o agendă cu trei elemente: homo, trade, war, ei bine renumărarea voturilor din Michigan cerută de Jill Stein a adus la lumină o fraudă colosală.... nu din partea republicană ci a democraților.

     

    "Michigan’s largest county voted overwhelmingly for Democratic candidate Hillary Clinton, but officials couldn’t reconcile vote totals for 610 of 1,680 precincts during a countywide canvass of vote results late last month. 

     

    Most of those are in heavily Democratic Detroit, where the number of ballots in precinct poll books did not match those of voting machine printout reports in 59 percent of precincts, 392 of 662." 

     

     

    Credeți că "corporare democrat" dl Pârvulescu ne va povesti despre asta? În 392 de secții, numărul de formulare de vot, exprimate și stocate în urne sigilate, nu corespunde cu cel înregistrat electronic și numărat. Procesul de vot este următorul în acel stat. Iei un formular, aplici ștampila și apoi îl scanezi. Numărătoarea se face atunci, în mașina de scanat. Apoi pui buletinul de vot în urnă. Ce se întâmplă într-o secție? 

     

    “It’s not good,” conceded Daniel Baxter, elections director for the city of Detroit. 

    the Detroit City Clerk Daniel Baxter all of a sudden started claiming that the optical scanners which read the paper ballots did not work the day of the election. Baxter blamed the discrepancies on decade-old voting machines. That is his cover story. Nothing like this was mentioned until he realized their voting fraud scheme would be detected. Baxter’s claim is that, when trying to push the ballots through the readers, the ballots would be stuck and they’d have to push them through again thus ‘ACCIDENTALLY’ resulting in a double count. He says the poll workers sometimes ‘FORGET’ to adjust the machine count and instead let the ballot count twice. 

     

    Scuza oficială este că mașinile de scanat nu operau corespunzător. Ca atunci când dăm cardul la POS-ul magazinului și dă eroarea... ne punem mereu întrebarea "oare mi-a tras banii din cont?". Ei bine, scannerele dădeau eroare și cetățeanul mai introducea buletinul o dată, și încă o dată.... Evident că personalul care supraveghea mașina ar fi trebuit să anuleze scanările anterioare. Dar nu o făcea dacă electoratul era majoritar democrat... hillerist. 

     

    Iată ce spune un republican care a fost martor la operațiunea de renumărare. 

    "Detroit Precinct #152 had an unbroken seal and everything looked proper. The tag on the box said 306 and the book said 306 and the ticket said 306, so there should be 306 paper ballots on the box, right. Well when they pulled out the ballots the stack seemed short and when they finished separating the two page ballot to count the Presidential page only guess how many ballots were in the box? 304 no, 299 nope, 200 nada, how about 100 wrong again. There were only exactly 50 paper ballots in a locked sealed box that again was supposed to have 306. HMMMM." 

     

    S-a dus comisia de renumărare la secția 152 din Detroit (din comisie făcea parte și Ken Crider, parlamentar republican care a scris aceste lucruri pe feibuc). Cutia cu buletinele de vot avea un sigiliu intact. Eticheta de pe cutie scria 306 buletine de vot exprimate. Au scos hârtiile din cutie și păreau cam puține. Câte credeți că erau acolo? 304? nu. 299? nope. 200? nada. Dar 100? Greșit. Erau EXACT 50 de buletine de vot. Scannerul numărase 306 și erau doar 50. Într-o secție de vot câștigată masiv de Clinton, scannerul a scanat de 6 ori orice buletin de vot introdus în urnă. 

    În mod evident, sistemul securist democrat, care acum generează rapoarte secrete CIA despre cum Rusia a influențat alegerile, știe unde secțiile de vot sunt ultramajoritar dominate de Clinton. Iar acolo a avut grijă ca scannerele să nu "meargă din prima" ci din a șasea. 

    Victor Ponta: "Am votat foarte hotărât pentru români, pentru noi, mocirla" 

    Daca scoatem cuvantul romani din fraza ( nu-l doare pe el capul de noi, romanii), Ponta are dreptate: a votat pentru ei, mocirla. 

    1. Vezi că nu ai înțeles nimic. Liiceanu a înțeles, ca prostul, termenul în sensul lui propriu, de apă murdară, preferata porcilor.

       

      Dar nu. Cioloș a spus că "Dacă vreun telespectator s-a simțit ofensat îmi cer scuze față de el pentru că nu viza pe niciunul dintre ei. Eu am tot respectul față de mocirlă. Ca agronom, ne folosim pentru că dă viață. Eu am lucrat în mocirlă. Nu am folosit, astăzi, în sens peiorativ, termenul.”" 

      Cioloș a folosit termenul în sensul de "ciorbă primordială", de talpă a țării. Lucru pe care, probabil, l-a făcut și Ponta. 

      Hai sa fim serioși!

      Doctorul de cartofi Ciolos știe de apele primordiale cit știe baba la mitraliera. 

      i.a. pop prim ministru!!!

      Nu stiu cat de bine vezi dar este clar, nu pricepi. 

    Si-au luat tara inapoi. Si ei.

    1. eu zic ca penele si-a pierdut tara din cauza incompetentei si sprijinului sistemului securist

    Dragnea e nr 1 in Romania. Dragnea e un penal ? Psd are un rezultat ca in '90. 50+ sau cu Alde sau Udmr ma sperie.

    Pnl e marele perdant, cu ei am votat. 

    Democratia e stramba cu aceste cifre, sondaje. 

    Cred ca e obligatoriu 50% + 1 vot sa fie obligatoriu, asa trebuie refacute alegerile. 

    Psd-ul trebuie sa il felicit.

    E monopol Psd o sa fie jale 4 ani. 

    1. care jale bre? pnl-ul a aratat mai populist decat psd-ul in perioada recenta.

      Trist dar adevarat(si de rahat). 

      Prima regula a democratiei este : majoritatea decide; majoritatea fiind obligatoriu 50+ 1 %. 

      Ce ne facem insa cand, in mod repetat, majoritatea (adica pulimea ptr care platim asistanta sociala/si nu doar ei) prefera sa doarma in ziua votului stiind ca Tatuca le-a garantat subzistenta sociala? 

      Se ajunge astfel in situatia in care, nu majoritatea ne decide soarta ci "majoritatea" din minoritatea care iese la vot?

      Incotro se poate evada Make? 

      Spre Beijing.

      Haha

      Am mai avut dominatie Psd. Epoca Nastase o sa paleasca in urmatorii ani. 

    Alina Gorghiu: "Posibilitatea ca Dacian Cioloş să fie premier încă se joacă" 

    Fantezii din lumea celei care "ne cuvanta" 

    Este clar; romanii s-au smintit, s-au luat dupa/in directia fratilor moldoveni.

    Ponta jubileaza. 

    Sincere felicitări, Make! A câștigat mocirla. De fapt n-a câștigat ci v-a făcut praf. Iar praful peste care plouă se transformă în ... mocirlă. Nasol bre! Iar ai pierdut. La oase!

    1. Gresesti, Make este in solda lor. 

      Am cistigat sau am pierdut?

      Hotariti-va-ti! 

      Acord cite un Abonament BURSA gratuit, celor care vor ghici cu cine am votat.

      Daca ati fost la vot ati pus 2 stampile/vot.

      Abonament-ul pe an? 

      Make,nu ai votat!

      Am fost la vot, dar nu am pus doua stampile.

      Ai ghicit, nu am votat.

      Am mers la vot, dar nu m-au primit pentru ca nu imi gasesc buletinul si nu au acceptat pasaportul. 

      M-am infuriat si am strigat: "paguba-n ciuperci, PSD cistiga si cu mine si fara mine!" 

      M-am tirit pina acasa, de doua luni sufar de o criza lombosciatica oribila. 

      Administrarea site-ului nu imi permite sa-ti comunic adresa de e-mail la care sa ne transmiti numele si adresa, dar am cerut o rezolvare tehnica.

      Asteapta putin. 

      Te rog, trimite nume, prenume si adresa la marketing@bursa.ro

      N-ar fi rau sa treci si un numar de telefon.

      Multumesc! 

      Bravo!

      La prezidentiale nu am putut vota ca mi-a expirat buletinul.

      Am avut certificat nastere, permis cat B am spus ca ma gasesc dupa CNP. 

      Cam si eu 10:4 am ghicit "cu cine ati votat" "cu nimeni" sau nu ?

      Bag mana-n foc ca daca reuseati cu Pnl ati fi votat.

      Cred ca am fost si mai aproape de 10:5. Cu nimeni inseamna stat acasa sau 2+ pe buletin. 

      Make,multumesc pentru abonamentul pe un an la ziarul Bursa!

    URAAA! Ne intoarcem iar la hoti.

    1. Poporul are dreptate. Sa vedem daca ce a votat poporul va fi respectat,daca poporul va fi corect reprezentat. Pana cei ce au pierdut alegerile vor coagula o strategie de comunicare care ne va spune ca de fapt au castigat alegerile, ca poporul este prost si hot si ei destepti, sa vedem concluzia ca doar din minciuna si dezimformare nu se poate trai decat fie in diaspora de unde lucrurile nu prea se vad,fie in Cluj unde s-au dus de 10-16 ani toti banii stransi din tara.

      Poporul n-a vorbit!

      Cand vin la vot sub 40% din cei cu drept de vot, nu poti sa spui ca poporul a vorbit.

      Marea majoritate a oamenilor, poporul, a stat acasa, scarbit de oferta politica... 

      Marea majoritatea a poporului a stat pe liste, singurul loc pe care se mai regăsește.

      O țară cu 18 milioane de locuitori are 19 milioane de votanți. 

      Restul e Can-Can.

      Prin manipulările astea lăsați loc revoluțiilor stradale cu 1000 de urlători care au rămas fără echipe de fotbal. Ăsta e adevăratul popor pe care mizați.

      Puteti detalia cum de au ajuns in Cluj *toti* banii stransi in tara? Adicatelea si banii "stransi" cu greu in Teleorman au ajuns in Cluj? :-)

      Observ ca romanii voteaza in primul rand din invidie. 

      pai nu zicea mai ieri Tariceanu ca daca DNA tot salta, tot cara din ce in ce mai multi politicieni acuzati de diverse incalcari ale legii, insemna ca trebuie modificata legea: adicatelea hotii sa intre in legalitate bre, iar noi, aldeastilalti vom ramane minoritatea ilegala(Hic!)

    Pro fm -ul mi-a dat informatia la ora 7 ce spune presa internationala despre vot.

    1. Bravo!

      Puteai sa citesti presa straina inainte de ora 7. 

      Ma asteptam ca Bursa.ro sa imi faca o sinteza pana la ora 7 sau pana acum.

      Delaratiile lui Dragnea-Firea si/sau in oglinda cum ne percep/vad straini prin presa. 

      Politicieni straini nu s-au pronuntat inca. Oricum sa se spele pe cap cu Dragnea. 

      Sinteza din CTP de aseara Digi 24 ora 22-23 trebuia sa il atingeti.

      Nu ma asteptam sa nu scrieti azi dumneavoastra un articol/ opinie/punct de vedere. 

      MA trebuia sa scrie un articol !

      Sper ca nu asteptati sa se limpezeasca apele. 

      Alina G. trebuia sa isi dea demisia la ora 9 azi.

      Am votat Pnl.

      Dragnea trebuie sa isi dea demisia din Psd azi ! E penal ! 

      Olguta, Ponta trebuie sa isi dea demisia ! 

      Nica, Anastasiu la fel. 

      Turcescu si cel de la Anpc Dunca in Parlament wow or wtf. 

      Bec, Dna nu are voie sa valideze penali. Acum penali sunt fara imunitate, saltati-i. 

      Bec cine are cazier, cine are dosar de evaziune fiscala NU ii valida ! 

      Recomandari pt Dna, Bec daca nu va descurcati apelati la organismele europene.

      4 ani de comunism Psd dar macar sa nu fie penali. 

    Demisie si interimar nu merge. Crin a facut ok.

    Ciolos PA!

    Dragnea astept 1450 Ron minim pe economie din 01.Ian. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb