RGDA apel public către autorităţile române

Vlad Dobrea
Companii / 21 decembrie 2017

RGDA (sursa foto: Facebook)

RGDA (sursa foto: Facebook)

Industria dezvoltatorilor de jocuri video lansează un apel public către autorităţi în sensul susţinerii pe mai departe a industriei IT.

Cu doar zece zile înainte de momentul intrării în vigoare a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.79/2017, Asociaţia Dezvoltatorilor de Jocuri Video din România (RGDA), doreşte să facă un apel public către autorităţile române pentru a compensa, de o manieră fezabilă şi eficientă, impactul negativ pe care acest act normativ îl aduce pentru întreaga industrie IT activă pe piaţa locală.

În absenţa unei măsuri normative de ordin compensatoriu, procesul de trecere a contribuţiilor sociale din sarcina angajatorului în cea angajatului de la 1 ianuarie 2018, va presupune o creştere a costurilor per salariat cu aproximativ 6.5%. Această creştere ar fi necesară pentru menţinerea actualului nivel net de salarizare în cadrul segmentului de afaceri al dezvoltatorilor de jocuri video din România, ca parte a domeniului IT, conform unui comunicat de presă RGDA remis redacţiei noastre.

Cătălin Butnariu, Preşedinte RGDA a declarat următoarele: "Suntem într-un punct de impredictibilitate maximă în ce priveşte impozitarea salariilor din IT începând cu anul viitor. Au fost menţionate în spaţiul public, de către decidenţii instituţionali, mai multe soluţii normative pentru compensarea impactului negativ al OUG 79/2017 asupra industriei. Varianta ajutorului de stat nu este însă una fezabilă. În primul rând, nu se pune problema unui ajutor suplimentar. Ceea ce solicităm şi ceea ce s-a promis este menţinerea fiscalizării din prezent a industriei. În al doilea rând, sistemul schemelor de ajutor de stat este unul complex şi birocratic, nefiind, sub nicio formă, o soluţie pe termen lung la problema creşterii costurilor salariale din industria IT. Lansăm, din acest motiv, ca ultimă soluţie, un apel public către autorităţile competente, în special către Primul Ministru şi către Ministrul de Finanţe, să adopte singura soluţie reală care apreciem că va compensa în termeni reali efectele negative ale Oug 79/2017 pentru industria dezvoltatorilor de jocuri video: diminuarea cotei contribuţiilor sociale la 20.5%."

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb