Roman Abramovici a fost demis din funcţia de director al Chelsea

G.U.
Sport / 12 martie 2022

Sursă foto: Twitter

Sursă foto: Twitter

Conducerea Premier League a anunţat că l-a descalificat pe oligarhul Roman Abramovici, proprietarul Chelsea, din funcţia de director al clubului, se arată într-un comunicat al ligii de fotbal citat de Reuters.

Decizia vine după ce Roman Abramovici a fost sancţionat de guvernul britanic ca urmare a invaziei Rusiei în Ucraina.

"Decizia consiliului de administraţie nu are impact asupra capacităţii clubului de a se antrena şi de a juca meciurile programate, aşa cum este prevăzut în termenii licenţei emise de guvern, aceasta expirând în 31 mai 2022", a anunţat Premier League.

Abramovici, care a intrat în vizor după ce Vladimir Putin a ordonat invadarea Ucrainei, a anunţat că are de gând să vândă clubul de fotbal, însă vânzarea este acum blocată, ca urmare a sancţiunilor, notează sursa citată.

Guvernul a salutat demersul şi a spus că nu se opune vânzării clubului. A adăugat că a modificat licenţa specială, astfel încât clubul să poată cheltui 900.000 de lire sterline pentru a organiza fiecare dintre meciurile sale.

"Salutăm acţiunea Premier League de a-l descalifica pe Roman Abramovici din funcţia de director al clubului de fotbal. Guvernul a precizat că trebuie să tragem socoteală celor care au activat regimul Putin", a declarat un purtător de cuvânt al Departamentului pentru Digital, Cultură, Media şi Sport.

Clubul de fotbal poate continua să joace şi să-şi plătească jucătorii şi personalul însă nu mai poate transfera jucători, în condiţiile în care guvernul încearcă să prevină situaţia în care Abramovici va profita de pe urma Chelsea, relatează Reuters.

Roman Abramovici a cumpărat Chelsea în 2003 pentru 140 de milioane de lire sterline (182,5 milioane de dolari), iar investiţia sa a dus la cea mai de succes epocă din istoria lor, clubul câştigând cinci titluri în Premier League, cinci Cupe FA şi Liga Campionilor de două ori.

Potrivit sursei citate, Roman Abramovici este descris pe lista britanică de sancţiuni drept un "cunoscut afacerist rus şi oligarh pro-Kremlin care se bucură de relaţii apropiate cu Vladimir Putin de decenii".

Roman Abramovici a negat că ar avea astfel de legături.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. NU CA MI-AR PASA DE EL , DAR CAND A ADUS CLUBULUI DE FOTBAL , SI ANGLIEI INSUSI 1 MUNTE DE BANI , ATUNCI ERA BUN , NU ??? SI CAND S-A CASTIGAT DE-A LUNGUL TIMPULUI , INCA 1 MUNTE DE BANI DIN RECLAME , TRICOURI , FULARE , INSIGNE SI TOATE ALEA , SI ATUNCI ERA TOT BUN , NU ??? SI CAND CLUBUL A CASTIGAT CAMPIONATE SI CUPE , TOT PE BANII LUI , SI ATUNCI ERA TOT BUN , NU ??? VEDETI ??? DE-AIA N-ARE URSUL COADA !!! CA I-A MANCAT-O VULPEA VICLEANA , NUMITA MAREA BRITANIE !!! ACUMA , DINTR-O DATA , NU MAI E BUN !!! NU , E DUSMAN DE MOARTE A TARII !!! PAI , CE VINA ARE EL , PENTRU CE FACE PUTIN ??? CA DOAR A PARTICIPAT ALATURI DE DELEGATIA UCRAINEI , LA CONVORBIRILE PENTRU PACE !!! CE SA FACA MAI MULT ??? SA DESCHIDA FOCUL IMPOTRIVA LUI PUTIN ??? SA-L ARANJEZE ??? AAAAAAA , ATUNCI AR FI CEL MAI BUN RUS DIN LUME !!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb