ROMAN: "Toate pensiile speciale din România vor fi impozitate"

A.D.
Anticorupţie / 17 iunie 2020

"Toate pensiile speciale din România vor fi impozitate"

Liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, anunţă că toate pensiile speciale din România vor fi impozitate, iar cele care depăşesc 7.000 de lei vor fi impozitate cu 85%, ca urmare a unui amendament iniţiat şi susţinut de liberali şi social-democraţi, conform Agerpres.ro.

"Toate pensiile speciale din România vor fi impozitate, iar cele care depăşesc 7.000 de lei vor fi impozitate cu 85%, urmare a unui amendament iniţiat şi susţinut de PNL şi PSD. În mod similar vom acţiona şi mâine în ceea ce priveşte pensiile speciale ale parlamentarilor, astfel încât să fie îndepărtată orice inechitate socială între pensionari", arată Roman într-un comunicat.

El aminteşte că PNL a susţinut întotdeauna principiul contributivităţii.

"Amendamentul depus obligă PSD să rupă frăţia cu pensiile speciale. Propunerea de impozitare a fost luată prin consens de liderii de grup, iar modalitatea de legiferare respectă deciziile Curţii Constituţionale, care spun că pensiile speciale nu pot fi anulate, dar pot fi impozitate. Astăzi se mai îndeplineşte o promisiune a PNL făcută în perioada campaniei electorale, când am promis oamenilor echitate socială şi tăierea pensiilor speciale.

Proiectul privind impozitarea pensiilor speciale va fi analizat de Comisia pentru buget-finanţe în paralel cu dezbaterile din plenul de miercuri al Camerei Deputaţilor.

Decizia a fost luată de deputaţi la începutul şedinţei plenului Camerei. Proiectul de lege, iniţiat de senatorul PSD Liviu Pop, a fost adoptat de Senat în anul 2019.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Este un proiect populist. Daca PNL avea vointa si dorinta, desfiinta aceste pesnii speciale nesimtite prin lege.

    Dar nu-si taie baietii singuri craca de sub picioare.. 

    Pnl a depus proiect dar l a respins psd ca nu era propunerea lor. Vor sa si ia caimacul la voturi ca ei au impozitat specialele dupa ce tot ei le au dat! Pana la urma e bine si asa doar ca pragul e cam sus, cred ca 5000 era suficient ca diar nu mananca specialii cu 7 guri! Ala cu 70000 ia 7000 plus 9450 inseamna 16450, ceea ce e enorm oricum!

    1. Astia ar trebui sa dea inapoi tot ce au luat in plus fata de contributia lor la fondul de pensii. Atunci ar fi justitie!

    Nu cred așa ceva.

    Nu vreau sa delirez ca domnul Cristian, sa încep iară cu Fiara și China, însă așa ceva este imposibil.O sa o vedeți pe doamna ce reprezintă instituția Avocatului Poporului că va ataca Legea și domnul Dorneanu nu o sa își tragă una singur in genunche.  

    1. Este un proiect po-pulist probabil dictat de sus de agenturili care conduc aceasta tara. Cum spuneam, daca puterea politica din Romania avea ceva de gand cu pensiile speciale, facea ceva de mult.. nu acum cand le-a ajuns cutzitu la os.. E bine ca au facut-o totusi.. chiar impinsi din spate. Sa vedem cat rezista..

      Pasul urmator ar fi impozitarea prograsiva a sclavilor de corporatie care inca isi spun salariati... Acum nu mai pot protesta.. ca li se arata pisica cu pensiile speciale..

      Daca e solidaritate in sclavie fata de Fiara imperialista, sa fie pentru toata lumea..  

    Pragul de 7.000 de lei este mult prea sus. Trebuia fixat la 4-5.000 de lei, eventual cu o crestere la 50% peste 4.000 si 85% peste 5.000.

    Salariul mediu este de aproximativ 3.300 de lei, deci aceste praguri cu cateva zeci de pprocente peste salariul mediu ar fi rezonabile. Plafonul fixat la peste dublul salariului mediu este o sfidare a restului populatiei. 

    1. Da , sa aiba toti aceiasi pensie !?

      Ce conteaza studii , masterate , doctorate , responsabilitati , activitate si peste program , etc

      Electoratul nostru..... 

      Auzi gargara de la p4.1

      Cine a zis băi masterat,doctorat ,plagiat să fim toți egali? Dar gândește tu ca innainte de 1940 un profesor de liceu avea salariul ca un judecător sau un maior,pe timpul lui Ceausescu raportul era 1 la 1,5iar acum raportul profesor -judecător e1 la 4 iar la pensie 1 la 9(in occident probabil 1 la 2,5 !!

      O dai găina ma tu cu meritele tale de prost si infumurat. Dacă esti atât de prost copiază modelul occidental!!! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb