România a câştigat Campionatul Mondial de robotică din Houston, Statele Unite

R.S.
Miscellanea / 25 aprilie

România a câştigat Campionatul Mondial de robotică din Houston, Statele Unite

Delegaţia României la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge Houston a fost formată din 4 echipe calificate la Campionatul Naţional BRD FIRST Tech Challenge (echipe din Câmpulung, Focşani, Galaţi şi Ploieşti). Pe lângă cele patru echipe, în Houston au mai plecat şi cei 4 finalişti ai prestigiosului PREMIU Dean's List (Daria Ştefania Istrate - Ploiesti, Rareş Tudor Palasan - Bucureşti, Andra-Gabriela Cîrstoiu - Târgu-Jiu şi Eva Pacea - Brăila), conform unui comunicat transmis redacţiei.

Potrivit comunicatului, rezultatele tuturor celor 4 echipe sunt deosebite, practic românii fiind remarcaţi peste tot în campionat. Din 2022 şi până în prezent rezultatele obţinute de echipele româneşti de robotică FTC sunt din ce în ce mai bine cotate şi vizibile. În 2022 Delta Force din Arad a câştigat Campionatul Mondial tot in Hoston, fiind primii din afara Americii de Nord care au obţinut un astfel de rezultat.

Premiera oferită de performanţa din acest an este că două echipe româneşti ajung sa acceadă la titlul de Campioană Mondială, meciurile de finală fiind jucate de România contra România.

"Această competiţie de robotică a fost inventată în Statele Unite în urmă cu 35 de ani. Noi facem robotică în liceele din România de 8 ani, noi Naţie prin Educaţie. Vă daţi seama ce copii avem în ţara asta dacă după 8 ani am ajuns să jucăm România contra România în finala mondială de la Houston? Sunt atât de mândră de ei!" spune Dana Războiu, fondator al asociaţiei Naţie Prin Educaţie, se menţionează în comunicat.

"Liceenii români ne-au arătat şi anul acesta ce înseamnă să fii ambasador al ţării tale prin dedicarea, pasiunea, inteligenţa şi fair-play-ul lor. Ei sunt dovada vie că mereu se poate mai sus şi mai bine dacă ne unim forţele şi că investiţia constantă în educaţie schimbă paradigme. Ceea ce acum 8 ani doar îndrăzneam să visăm a devenit realitate şi încă una fabuloasă: sute de echipe în toată România, peste 15.000 de liceeni şi campioni mondiali ai competiţiei din America. Noi, cei din BRD vom continua cu bucurie şi recunoştinţă să îi susţinem pe tinerii din România şi să îi îndemnăm să investească în dezvoltarea lor personală. Îi felicităm pe toţi cei din echipele de la First Tech Challenge, pe mentori, profesori şi părinţi şi suntem recunoscători pentru energia pe care o degajă comunitatea de robotică a liceenilor din România. Tineri ca cei din competiţia de robotică sunt un vector pentru schimbare şi suntem optimişti privind spre viitor prin ochii lor", a declarat Flavia Popa, Secretar General al BRD Groupe Societe Generale.

FIRST Tech Challenge România este cea mai mare competiţie de robotică dedicată liceelor din România. Aceasta este organizată de către asociaţia Naţie prin Educaţie, în parteneriat cu BRD şi este afiliată organizaţiei internaţionale FIRST. Robotica este unul dintre cele mai importante domenii de viitor pentru România, spre care s-a îndreptat atenţia din ce în ce mai mult, mai ales în ultimii ani. Din 2016, de când BRD s-a alaturat iniţiativei Naţie prin Educaţie, mii de elevi, profesori şi mentori au beneficiat de această experienţă, care combină educaţia STEAM, antreprenoriatul şi robotica, formând o punte mai rapidă către un viitor mai bun, mai sustenabil. Nu este doar despre tehnologie şi roboţi, ci o experienţă formatoare, care îi ajută pe tineri să îşi dezvolte abilităţi cruciale de comunicare şi sociale, care le oferă mai multe oportunităţi în a-şi construi o carieră, se arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb