România face istorie pe NYSE cu UiPath

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 23 aprilie 2021

România face istorie pe NYSE cu UiPath

Actualizare - Acţiunile UiPath (PATH) au încheiat sesiunea de tranzacţionare de ieri de la New York la preţul de 75,5 dolari/titlu, cu 9,42% peste cel din ziua de debut, ceea ce ridică capitalizarea producătorului de roboţi software la circa 41,2 miliarde de dolari. Faţă de preţul din IPO, acţiunile PATH au o creştere de 34,8%, în două zile.

---

UiPath, primul start-up fondat în ţara noastră care a dobândit statutul de unicorn, adică a fost evaluat la peste un miliard de dolari, este şi prima companie dein ţara noastră care s-a listat la bursa din New York. Înfiinţată în anul 2005 sub denumirea DeskOver, firma funcţiona cu numai zece angajaţi, în urmă cu şase ani, când a fost redenumită UiPath şi înregistrată în statul Delaware, principalele sale birouri fiind la New York.

După ce a debutat, miercuri, la New York Stock Exchange (NYSE), UiPath (PATH) a început a doua zi de tranzacţionare la Wall Street la preţul de 73,2 dolari/acţiune, ceea ce ducea evaluarea liderului global în domeniul automatizării robotizate a proceselor (RPA) la circa 40 miliarde de dolari.

România face istorie pe NYSE cu UiPath

La acel preţ, valoarea pachetului de acţiuni PATH deţinut de Daniel Dines, fondatorul şi directorul companiei, se ridica la circa opt miliarde de dolari. Dar Dines este încrezător că se poate mai mult. Într-un interviu acordat pentru Yahoo Finance, fondatorul companiei a spus: "Suntem liderul incontestabil al domeniului şi mulţi dintre clienţii noştri iau decizii strategice privind transformarea lor digitală pentru următorii trei-cinci ani. Credem că suntem într-o poziţie excelentă pentru a ne creşte cota în această piaţă în plină dezvoltare. Aşa că sunt cu adevărat optimist privind capacitatea noastră de a construi o companie durabilă şi a avea o creştere sustenabilă în următorii ani".

România face istorie pe NYSE cu UiPath

CEO-ul Uipath subliniază că ziua listării firmei sale pe NYSE marchează o etapă majoră pentru companie. Daniel Dines ne-a transmis: "În urmă cu şase ani, compania noastră era formată din zece persoane care lucrau într-un mic apartament din Bucureşti. Acum, suntem o afacere multinaţională care operează în aproape 30 de ţări şi una dintre companiile de enterprise software cu cea mai rapidă creştere din istorie. Sunt, de asemenea, incredibil de mândru că suntem prima companie născută în România care se listează la bursă pe New York Stock Exchange.

Privesc cu modestie la creşterea noastră rapidă şi extraordinară, care a fost făcută posibilă de către angajaţii noştri, de investitori, de consilieri, de parteneri şi de cei peste 7.900 de clienţi - toţi împărtăşind viziunea noastră de a descătuşa creativitatea şi ingeniozitatea umană, prin intermediul Fully Automated Enterprise - o organizaţie complet automatizată - şi sprijinind angajaţii cu ajutorul automatizării.

Vreau neaparat să aduc un omagiu special angajaţilor UiPath, care întruchipează valorile companiei noastre în fiecare zi şi care au lucrat neobosit pentru a face misiunea şi viziunea noastră o realitate. Le voi fi recunoscător pentru totdeauna pentru hotarârea, inovaţia şi modestia lor.

Deşi ziua de astăzi marchează un nou capitol în povestea UiPath, suntem încă la începutul unei călătorii de mai mulţi ani către fully automated enterprise - o organizaţie complet automatizată. Vom continua să ne concentrăm pe extinderea automatizării la scară largă, astfel încât să putem elibera oamenii de munca repetitivă şi să deblocăm cu adevărat potenţialul uman la scară largă".

România face istorie pe NYSE cu UiPath

În prima sesiune de tranzacţionare, acţiunile producătorului de roboţi software au urcat cu 23% peste preţul din ofertă, într-o zi în care Ark Invest, administrator de fonduri specializat în sectoare de inovaţii disruptive, condus de faimoasa investitoare Cathie Wood, a intrat în acţionariatul UiPath, potrivit Reuters.

În Oferta Publică Iniţială, compania vânduse acţiuni de 1,34 miliarde de dolari, peste ţintă, la un preţ de 56 de dolari/titlu, astfel încât evaluarea de la care UiPath intra în scena celei mai importante burse din lume era de circa 29 miliarde de dolari.

Potrivit FactSet, doar două IPO-uri din sectorul de software din SUA au depăşit acest prag de finanţare, se arată într-o analiză a XTB România, semnată de Radu Puiu.

"Totuşi, trebuie subliniat că ambele au avut loc în ultimele şapte luni, scoţând în evidenţă interesul recent pentru sectorul de tehnologie. Furnizorul de baze de date cloud, Snowflake, deţine prima poziţie cu 3,9 miliarde de dolari în septembrie 2020, urmat de Qualtrics, care a obţinut 1,78 miliarde de dolari în ianuarie", menţionează analistul în raport.

Într-un interviu acordat Ziarului BURSA în urmă cu doi ani, Vargha Moayed, Chief Strategy Officer la UiPath, spunea că IPO-ul nu este un obiectiv ultim, ci reprezintă doar pasul următor pentru producătorului de roboţi software.

După Oferta Publică Iniţială, Daniel Dineş şi-a păstrat controlul asupra companiei prin deţinerea tuturor acţiunilor de clasă B ale UiPath, care reprezintă 88,2% din drepturile de vot. UiPath are acţiuni de clasă A şi acţiuni de clasă B, cele din a doua categorie având un drept de vot de 35 de ori mai mare decât cele de clasă A. Astfel, Dineş are posibilitatea de a controla aspecte ce ţin de aprobarea acţionarilor, cum ar fi alegerea directorilor sau aprobarea unor tranzacţii corporative semnificative.

Pentru anul trecut fiscal, care în Statele Unite se încheie la 31 ianuarie, UiPath a raportat venituri de 607,6 milooane de dolari, în creştere cu 81% faţă de cele din anul anterior, în timp ce pierderea netă s-a diminuat de la 519,9 milioane de dolari la 92,4 milioane de dolari. Veniturile anuale recurente, indicator cheie, au fost de 580,4 milioane de dolari, cu 65% peste cele din anul anterior, conform datelor din prospect.

UiPath a fost înfiinţată în anul 2005, sub denumirea DeskOver şi redenumită UiPath în 2015. Tot în acel an a fost înregistrată în statul Delaware. Principalele birouri sunt la New York.

Vicepremierul Dan Barna: "Îmi doresc ca, nu peste multă vreme, să spunem că UiPath a fost doar începutul"

România face istorie pe NYSE cu UiPath

Listarea UiPath la New York Stock Exchange este una dintre cele mai importante ştiri ale anului, consideră vicepremierul Dan Barna şi copreşedinte al Alianţei USR PLUS, adăugând că îşi doreşte ca, nu peste multă vreme, să se spună că UiPath a fost doar începutul.

Dan Barna a scris, pe Facebook: "O imagine care va rămâne în istorie - fondatori români ai unei companii de miliarde de dolari în centrul financiar al lumii. Listarea UiPath la New York este, din punctul meu de vedere, una dintre cele mai importante ştiri ale acestui an. E o dovadă că munca asiduă, talentul şi încrederea în sine pot aduce rezultate uriaşe. Îi felicit pe fondatori şi sper să nu se oprească aici.

Meritul lor e uriaş şi le aparţine în exclusivitate. Andra Ciorici, Lavinia Cojocaru, Adrian Dorache, Marius Târcă şi Daniel Dines suntem mândri de voi. Şi, mai ales, învăţăm de la voi".

Vicepremierul a adăugat: "Îmi doresc ca pentru tinerii din România, care acum îşi construiesc viitorul, voi să fiţi adevăratele modele şi, nu peste multă vreme, să spunem că UiPath a fost doar începutul".

Acţiunile UiPath, companie plecată din România, au fost listate miercuri la bursa americană, iar după prima zi de tranzacţionare capitalizarea companiei se ridica la circa 37,7 miliarde de dolari, conform MarketWatch.

Adrian Codirlaşu, CFA România: "Listarea UiPath arată că avem resurse importante pe partea de software"

România face istorie pe NYSE cu UiPath

Listarea UiPath la New York Stock Exchange arată că ţara noastră are potenţial în industria de software, pe care ar trebui să-l susţină prin educaţie, spune Adrian Codirlaşu, vicepreşedinte CFA România.

Analistul ne-a declarat: "Listarea UiPath arată că în România există resurse importante pe partea de software. Iar faptul că o companie pornită din România, cu mare parte din angajaţi români, a reuşit una dintre cele mai mari listări ale unei companii de software din istoria bursei americane, poate fi un exemplu şi pentru alte companii româneşti din industrie".

În general, în industria de software, odată ce apare o pepinieră, există tendinţa ca angajaţii să îşi facă propriile companii, cum este de fapt şi cazul UiPath, al cărui fondator a lucrat la Microsoft, spune vicepreşedintele CFA România.

"Practic aşa apare inovaţia. Iar industria de software este singura care permite ca un produs să fie oferit instant la scară globală, datorită uşurinţei de scalare. Cred că avem şansa să fructificăm acest potenţial, ceea ce presupune investiţii în educaţie", a punctat Adrian Codirlaşu, adăugând: "De asemenea, interesul manifestat pentru companie arată trendul de automatizare. Dar automatizarea presupune concedieri. Practic, orice muncă care poate fi făcută de un robot va fi făcută de un robot. Ceea ce iarăşi înseamnă că trebuie să punem accent pe educaţie".

Din punctul său de vedere, faptul că UiPath s-a listat la New York, fără o listare secundară la Bursa de Valori Bucureşti, nu este un eşec pentru BVB, deoarece compania este prea mare pentru piaţa noastră.

"UiPath este o companie globală şi trebuia să se listeze la o bursă globală. Dar acum, după listarea la New York, se poate face şi o listare secundară la noi. Iar interes din partea investitorilor probabil că există, mai ales că este o companie plecată din România", a punctat vicepreşedintele CFA România.

Claudiu Năsui, Ministrul Economiei: "Reuşita UiPath este replicabilă doar dacă ajutăm cât mai multe firme să se dezvolte"

România face istorie pe NYSE cu UiPath

Reuşita companiei UiPath, care tocmai s-a listat la New York Stock Exchange, este replicabilă doar dacă Statul ajută cât mai multe firme să se dezvolte, a afirmat ieri într-o conferinţă de presă ministrul Economiei, Claudiu Năsui, citat de Agerpres.

Claudiu Năsui a spus: "Ne dorim ca firmele să nu mai treacă printr-un filtru politic sau administrativ, fiecare firmă să poată avea oportunitatea de a-şi internaţionaliza produsele. Ministerul Economiei, în multe locuri, nu trebuie să fie un conducător al economiei".

Claudiu Năsui a subliniat că rolul ministerului este de a crea un mediu propice pentru investitori.

"Cazul UiPath este emblematic. Nu există nicio strategie a Ministerului Economiei sau a altui minister ca să apară o firmă ca aceasta. S-a dezvoltat efectiv nu datorită statului, ci în ciuda statului, cu multe probleme. Şi acum ne mândrim cu ei, ne bucurăm sincer, dar reuşita lor este replicabilă doar în măsura în care ajutăm cât mai multe firme să se dezvolte. Noi trebuie să facem un climat în care firmele să se poată dezvolta. Da, unele vor da faliment, unele nu au experienţă antreprenorială (...) noi trebuie să facem un mediu. O bună parte dintre ei vor deveni întreprinderi mici şi mijlocii, iar o mică parte vor deveni întreprinderi de succes ale zilei de mâine", a spus oficialul guvernamental.

În opinia sa, ar trebui redusă povara fiscală şi administrativă asupra firmelor, pentru a le lăsa să crească.

Ciprian Teleman, Ministrul Digitalizării: "Ne propunem să finanţăm mii de aplicaţii care să exploateze tehnologiile viitorului"

România face istorie pe NYSE cu UiPath

Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării îşi propune ca, prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, să finanţeze câteva mii de idei de aplicaţii care să exploateze tehnologiile viitorului, a scris, pe Facebook, ministrul de resort Ciprian Teleman, după listarea UiPath la bursa din New York. Oficialul a menţionat: "În august 2018 călcam în Cotroceni pragul UiPath în calitate de consultant pentru promotorii unei soluţii de automatizare a proceselor pe care le desfăşoară utilizatorii de calculator. 2018 a fost anul în care UiPath a fost evaluat la un miliard de dolari.

Ţin minte două lucruri - dezinvoltura necorporatistă a celor cu care am lucrat şi Prosecco la frigider.

După aproape patru ani, UiPath valorează aproape 30 de miliarde de dolari şi este listată la bursa din New York sub simbolul PATH.

Daniel Dines spunea într-un interviu că în cariera de antreprenor a făcut toate greşelile posibile.

Vrem mai mulţi antreprenori care să greşescă pentru că în dezvoltarea de produse este cea mai sigură cale către un produs potrivit cu piaţa. De aceea, prin PNRR vom propune finanţarea câtorva mii de idei de aplicaţii care să exploateze tehnologiile viitorului".

Adrian Mitroi, profesor de finanţe comportamentale: "UiPath trebuie să livreze conform evaluării date de piaţă"

România face istorie pe NYSE cu UiPath

UiPath este o companie care până în prezent a fost condusă ca la carte, dar care acum trebuie să aibă rezultate conform evaluării date de piaţă, este de părere Adrian Mitroi, analist CFA şi profesor de finanţe comportamentale.

Analistul ne-a spus: "UiPath este o companie care, până în acest moment, a fost condusă ca la carte. A început cu inovaţia, după aceea a livrat, apoi a adus capital şi a comercializat, iar ulterior şi-a scalat operaţiunile. Listarea companiei reprezintă Everestul antreprenorului, iar dacă se face la New York Stock Exchange este cea mai frumoasă şi inspiraţională poveste de succes. Dar, acum UiPath va trebui să livreze conform valorii pe care i-a pus-o piaţa şi cred că are nevoie de ceva mai multe vânzări".

UiPath a debutat la New York Stock Exchange cu o capitalitazare de 29 miliarde de dolari, iar după prima zi de tranzacţionare valoarea de piaţă a companiei se ridica la 37,7 miliarde de dolari, conform MarketWatch.

Adrian Mitroi a adăugat: "IPO-ul înseamnă recompensarea primei runde de investitori, a antreprenorilor, şi a rundei a doua, adică a fondurilor de venture capital. Cred că investitorii din runda a treia, cei noi care intră acum, trebuie să îşi ajusteze aşteptările în termeni de risc-rentabiliate, în sensul că probabil nu mai au aceeaşi oportunitate ca cei din primele două runde, decât poate dacă investesc pe termen foarte lung".

Pe de altă parte, analistul CFA spune că regretă că ţara noastră nu are prea multe de câştigat din listarea UiPath la bursa americană.

"România a contribuit la succesul UiPath, numai şi prin mediul excelent pro IT care este în ţara noastră. Nu ştiu dacă ar fi fost fezabil, dar mi-ar fi plăcut să văd UiPath capitalizând şi bursa de la Bucureşti. Pentru noi, câştigurile ar fi fost excepţionale (...). Cred că povestea lor de succes va fi rotundă când vor întoarce din valoare în mediul în care s-au dezvoltat. Cu cât succesul este mai mare, cu atât creşte şi responsabilitatea faţă de ecosistemul tău", a spus Adrian Mitroi.

Cristina Prună, Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor: "UiPath a performat, în pofida unui stat neprietenos cu mediul de afaceri"

România face istorie pe NYSE cu UiPath

UiPath a performat împotriva unui stat neprietenos cu mediul de afaceri, lucru care trebuie să se schimbe, reiese din postrea de ieri pe Facebook a vicepreşedintelui Camerei Deputaţilor, Cristina Prună.

Domnia sa a scris: "Ieri (n.r. alaltăieri) a fost despre performanţă şi antreprenoriat de succes al unei firme româneşti. UiPath s-a născut într-un apartament din Bucureşti şi a ajuns să fie prima companie românească listată la bursa din New York, fiind astăzi prezentă în aproape 30 de ţări.Totul s-a făcut cu muncă multă şi cu o misiune clară: eliberarea oamenilor de munca repetitivă şi deblocarea cu adevărat a potenţialului uman la scară largă prin automatizare. Toate acestea în pofida unui stat care de 30 de ani, după toate clasamentele internaţionale, este printre cele mai neprietenoase cu mediul de afaceri - lucru care trebuie să se schimbe". "Antreprenorii fac lumea mai bună, iar UiPath demonstrează asta de ceva vreme", a adăugat vicepreşedintele Camerei Deputaţilor.

Miercuri, UiPath s-a listat la New York Stock Exchange, după ce în Oferta Publică Iniţială compania fusese evaluată la circa 29 miliarde de dolari.

Radu Puiu, XTB România: "UiPath pare să devină publică la momentul potrivit"

România face istorie pe NYSE cu UiPath

Listarea companiei UiPath la New York Stock Exchange pare să apară în momentul potrivit, consideră Radu Puiu, analist financiar în cadrul XTB România.

Radu Puiu argumentează: "Veniturile au crescut anul trecut cu 81%, la 607,6 milioane de dolari, iar pierderile companiei s-au redus de la 519,9 milioane de dolari în 2019 la 92,4 milioane de dolari. Marja brută a companiei de 89% este atractivă chiar şi pentru sectorul de software."

Pe de altă parte, analistul XTB atrage atenţia că, în ceea ce priveşte IPO-ul UiPath, a existat o schimbare notabilă a tendinţei deoarece investitorii s-au reorientat către companii care sunt considerate a avea un avantaj în cazul în care ratele de dobândă continuă să crească.

"Perspectivele sectorului de cloud par să rămână în continuare optimiste pe termen lung, deşi sentimentul la nivelul investitorilor s-a deteriorat. O parte din această tendinţă este urmarea faptului că economiile s-au redeschis, apărând un grad de incertitudine cu privire la posibilitatea ca firmele să îşi reducă cheltuielile pentru cloud atunci când se vor întoarce la birou", spune Radu Puiu.

Analistul XTB punctează că UiPath a reuşit să reducă pierderile pe fondul unor reduceri ale costurilor de vânzare şi marketing cu 21%, a costurilor de cercetare şi dezvoltare cu 16% şi a cheltuielilor generale şi administrative cu 10%.

"În termeni de portofoliu de clienţi, pandemia a fost o oportunitate pentru extinderea activităţii companiei. La 31 ianuarie 2020, firma a declarat că are aproximativ 6.000 de clienţi, astfel încât în timpul pandemiei, UiPath a marcat o majorare a numărului de clienţi cu 33%, la 8.000 de clienţi", informează Radu Puiu.

În privinţa evoluţiei UiPath, analiştii sunt optimişti: "Planurile de viitor par bine definite şi se doreşte extinderea activităţii şi obţinerea de avantaje competitive. În martie 2021, UiPath a achiziţionat compania specializată în interconectivitate din SUA, Cloud Elements. Preluarea va permite UiPath să ofere o interfaţă cu utilizatorul la nivel de întreprindere şi capabilităţi de automatizare bazate pe o singură platformă, conform unei declaraţii oficiale a firmei", se arată în raportul XTB.

Fondată de Daniel Dines şi Marius Tîrcă, UiPath devenea, în 2018, "primul unicorn românesc", atingând o capitalizare de piaţă de peste un miliard de dolari.

UiPath este specializată în dezvoltarea de aplicaţii software care automatizează procesele de lucru din companii şi, aşa cum arată Radu Puiu, se deosebeşte de rivali prin faptul că aplicaţiile oferite le permit angajaţilor fără experienţă în programare să personalizeze capacităţile de inteligenţă artificială".

Opinia Cititorului ( 15 )

  1. PATH a facut cam 1000 de milionari in $ in Romania,cotata fiind in SUA.Restul e vorbaraie cu BVB..

    1. foarte bun

    De ce nu s-a listat la BVB si s-a inregistrat in statul Delaware?..."How Delaware Thrives as a Business Tax Haven" :-)

    1. Raspuns unic, la ambele intrebari: ca sa aiba succes.

      PIAȚA LOCALĂ DE LA NOI ESTE PREA MICA ȘI AR DISTORSIONA TOATE CELELALTE COMPANII ... A Făcut bine ca a listat compania acolo. ..!

    Face mai mult decat capitalizarea tuturor companiilor de la BVB ! Numai gargaristi care nu au facut nimic pentru sustinerea bursei in Romania.

    Mai degrabă un expat de origine Romana a avut succes. Firma e mutat in SUA din 2017, e unicorn din 2018 și s-a listat in orașul adoptiv, adică NYC.

    Adică, există și indivizi Romani de valoare (ca oriunde) insa nu au reușit aici. Pentru că structura statului nostru nu e de așa natură. 

    1. Daniel Dines impreuna cu oamenii lui sunt singurii care au ridicat uipath.Nu faptul ca Daniel e roman a fost factorul care a asigurat succesul Uipath(cu toate ca nu stiu ce succes poate fi ala in care ai zero profit dar nah...sa nu fim rai)ci faptul ca e competent in ceea ce face.Nationalitatea unuia sau altuia nu ii garanteaza competenta.

      Multumesc pentru precizarile tampite! Noi nu stiam, bine ca ne inveti tu! Daniel Dines este un exemplu pentru noi. Desigur, nu este un exemplu si pentru tine si ala de deasupra ta. Ca nu puteti. Pe voi va preocupa patriotismul prostesc.

      Daca ramanea in Romania si miroseau cei de la servicii ca e rost de atatia bani era dat imediat pe mana DNA si ori era la inchisoare ori era in azil politic pe undeva.

      ...

      Libertarianule, ti-am cenzurat propaganda antiromaneasca.

      Totodata iti comunic ca mi-as dori sa nu mai postezi comentarii pe acest site. O poti face oriunde in alta parte. 

      ma tem ca sunt de acord cu tine.

       

      confirm ca in servicii exista ochi atenti - cand te ridici economic si nu "livrezi" in sistem la prieteni o sa fii demolat mai devreme sau mai tarziu. E ca o forma de taxa de protectie livrabila nu numai monetar ci si sub alte forme.  

      In Romania serviciile au o putere incredibil de mare si Comisia parlamentara catre care raporteaza (si care ar trebui sa fie un organism de evaluare si control) e o gluma ca autoritate reala fata de servicii.  

      Am fost in arii si zone profesionale din care am vazut clar ca asa e.  

      Si da, DNA a fost folosit ca instrument si de forte politice interne dar mai ales de nuclee de forta din alte tari prin ambasadori/ambasade locale.  

    felicitari d-lui Dines si prietenilor = sunt idolii mei!

    La cat mai multe cazuri fericite de genul asta!  

    Se intra in faza de CONVERGENTA intre Small Cap si Large Cap in piata.

    Este timpul sa mutati o parte din portofolii pe Small Cap's caci urmeaza acceleratii spectaculoase in urmatoarele 10 trimestre in timp ce Large Cap va incepe sa stagneze sau chiar sa scada in raport cu Small Cap. 

    Ciclic la 8-10 ani se intra in faze de Convergenta intre mai multe industrii ce activeaza in piete. 

    Avem si in 2012 faza de convergenta, avem si in 2005 faza de convergenta, avem si in 98 faza de convergenta, avem in 89, avem in 82, avem in 74... la 8-10 ani se inverseaza randamentele in piata! 

    Small Cap's va bate large Cap pe urmatorul ciclu scurt in randamente reale! 

    semnat comenturi "cretine" 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb