ZIARUL BURSA

23 aprilie 2021
Ediţia din 18.09.2024
România face istorie pe NYSE cu UiPath

România face istorie pe NYSE cu UiPath

A.I.Piaţa de Capital / 23 aprilie 2021

Actualizare - Acţiunile UiPath (PATH) au încheiat sesiunea de tranzacţionare de ieri de la New York la preţul de 75,5 dolari/titlu, cu 9,42% peste cel din ziua de debut, ceea ce ridică capitalizarea producătorului de roboţi software la circa 41,2 miliarde de dolari. Faţă de preţul din IPO, acţiunile PATH au o creştere de 34,8%, în două zile.

---

UiPath, primul start-up fondat în ţara noastră care a dobândit statutul de unicorn, adică a fost evaluat la peste un miliard de dolari, este şi prima companie dein ţara noastră care s-a listat la bursa din New York. Înfiinţată în anul 2005 sub denumirea DeskOver, firma funcţiona cu numai zece angajaţi, în urmă cu şase ani, când a fost redenumită UiPath şi înregistrată în statul Delaware, principalele sale birouri fiind la New York.

Claudiu Năsui, ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi TurismuluiSursa foto: Facebook

MINISTRUL CLAUDIU NĂSUI PROPUNE: Deductibilitate fiscală pentru companiile care participă la târgurile internaţionale

George MarinescuPolitică / 23 aprilie 2021

Prin noua propunere, ministrul Economiei doreşte modificarea legislaţiei privind programele de promovare la export  

Reprezentanţii mediului de afaceri susţin că nu au fost consultaţi şi că măsurile propuse sunt nefezabile Consiliul de Export îi cere ministrului Economiei să respecte legislaţia în vigoare CNIPMMR acuză faptul că propunerea lui Claudiu Năsui nu se înscrie în programul de guvernare

Companiile din ţara noastră care vor participa la târguri internaţionale de profil nu vor mai primi direct bani pentru această participare, ci ar urma să beneficieze de anumite deduceri fiscale, conform unei propuneri de modificare legislativă anunţată, ieri, de Claudiu Năsui, ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului.

Deutsche Börse, într-un parteneriat de date cu al doilea mare operator bursier din America Latină

Deutsche Börse, într-un parteneriat de date cu al doilea mare operator bursier din America Latină

A.V.Internaţional / 23 aprilie 2021

Venituri în scădere pentru Deutsche Börse şi Bolsa Mexicana de Valores, în primul trimestru din 2021 Bursa de Valori din Bulgaria a devenit recent partener al Deutsche Börse Venture Network Cel mai mare laborator clinic european îşi pregăteşte listarea la Bursa din Frankfurt, la finele lunii aprilie 

Deutsche Börse şi Bolsa Mexicana de Valores (BMV Group) au format, recent, un nou parteneriat care îi va permite operatorului bursier german să acceseze al doilea mare operator bursier din America Latină.

Neomarxismul şi rădăcinile sale... din ceruri

Cornel CodiţăEditorial / 23 aprilie 2021

Cornel Codiţă

"O fantomă bîntuie prin Europa/.../ A sosit ceasul pentru ca ei, comuniştii, să îşi facă cunoscute, deschis, în faţa lumii întregi, punctele de vedere, scopurile, direcţiile, iar poveştilor despre fantoma comunismului să le ia locul un Manifest al Partidului".

Radu Hanga & Adrian Tănase

RADU HANGA, BURSA DE VALORI BUCUREŞTI: "Vrem să ne poziţionăm ca nucleu al ecosistemului de finanţare pentru companii"

A.I.Piaţa de Capital / 23 aprilie 2021

Adrian Tănase: "Sperăm să creăm o clasă de antreprenori mult mai puternică, pe care să-i ajutăm să-şi scaleze business-urile" 

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) vrea să devină nucleul ecosistemului de finanţare pentru companiile din ţara noastră, a precizat ieri Radu Hanga, preşedintele operatorului pieţei de capital, cu ocazia evenimentului ce a marcat lansarea celei de-a patra ediţii a programului Made in Romania, al BVB.

O nouă şedinţă în secvenţa de consolidare a BET

BVB O nouă şedinţă în secvenţa de consolidare a BET

Mihai GongoroiPiaţa de Capital / 23 aprilie 2021

BET a urcat cu 0,33% pe o lichiditate în creştere 

Toţi cei nouă indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au înregistrat creşteri uşoare ieri, într-o nouă şedinţă din secvenţa de corecţie uşoară şi digestie în timp a noilor nivele istorice care se manifestă la nivelul indicelui BET (+0,33%) din data de 1 aprilie încoace. La nivelul întregii săptămâni BET a rămas neschimbat, cu un plus de 0,08%, o evoluţie similară cu cea a indicelui de referinţă din Cehia. Pe perioada scursă din 2021 şi până în prezent BET marchează un randament de 13,5%, unul din cele mai bune la nivel global.

Claudiu Năsui: "Am solicitat un miliard de euro - pe care se pare că îl vom primi - pentru o schemă prin care să ajutăm toate IMM-urile, prin instrumente de garantare a creditelor, subvenţionare a dobânzii şi o componentă de grant, care va fi acordată doar dacă respectiva companie îşi îndeplineşte obiectivele".

MĂSURA 3 BLOCATĂ LA DNA, MĂSURA 2 FĂRĂ FINANŢARE Sprijinul pentru IMM-uri, în aer

G.M.Politică / 23 aprilie 2021

Banii promişi de guvernările Orban şi Cîţu pentru sprijinrea companiilor din ţara noastră reprezintă un vis care pare irealizabil în aceste zile, atât timp cât finanţările pentru măsurile aprobate prin OUG130/2020 sunt blocate de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului. În speţă este vorba despre măsura 2 - sprijinirea capitalului de lucru şi măsura 3 - granturi pentru investiţii, pentru care au depus solicitări în total aproape 50.000 de companii (22.226 pe măsura 2 şi 27.736 pe măsura 3), măsuri despre care ministrul Claudiu Năsui spune că trebuie găsite sursele de finanţare.

FLORIN CÎŢU: "Revenirea la normalitate nu se face fără vaccinare"

I.Ghe.Politică / 23 aprilie 2021

La 1 iunie, nu se va renunţa la purtarea măştii de protecţie, ci abia când vom atinge rata de vaccinare de 10 milioane de persoane, a precizat, ieri, premierul Florin Cîţu, la finalul şedinţei Comitetului interministerial pentru revenirea României la normalitate începând cu 1 iunie 2021, în contextul pandemiei de Covid-19.

Sursa foto: cosr.ro

Pandemie - s-a infectat şi "torţa olimpică"

O.D.Sport / 23 aprilie 2021

Optimismul organizatorilor Jocurilor Olimpice de la Tokyo primeşte în mod constant mici lovituri, menite să-l zdruncine. Devine tot mai evident că ediţia din această vară va fi una cu foarte multe probleme.

Eveniment de business pentru tineri

O.D.Miscellanea / 23 aprilie 2021

Gustul pentru afaceri poate fi deprins încă de pe băncile şcolii, în mod organizat şi informat. În sprijinul viitorilor antreprenori vin şi afacerişti cu experienţă. În cadrul unui eveniment de business, care se va desfăşura pe 27 aprilie, 7 antreprenori de top din ţara noastră şi 7 tineri selecţionaţi pe baza ideilor lor se vor afla faţă în faţă.

Sursa foto: Facebook/ Filip Başchir

"Criza pădurii - o criză a dezinformării"

A consemnat Adelina ToaderCompanii / 23 aprilie 2021

Muma Pădurii este primul business social care îşi propune să readucă la viaţă pădurile din ţara noastră. Asociaţia vinde brăţări realizate manual, din aţă de provenienţă românească, iar pentru fiecare brăţară vândută echipa plantează un copac. Astfel, în luna martie Muma Pădurii a reuşit să planteze 1 hectar de pădure în judeţul Bistriţa-Năsăud, mai precis, 5.000 de puieţi. Fondatorii au planuri mari pentru acest an şi îşi propun să iniţieze şi o fundaţie, pentru a atrage cât mai multe companii şi business-uri în demersul lor de împădurire a României.

Filip Başchir, co-fondator Muma Pădurii, ne-a acordat un interviu în care ne-a vorbit despre schimbările necesare pentru combaterea defrişărilor, despre zonele cele mai afectate de lipsa împăduririlor, dar şi despre planurile şi proiectele asociaţiei.

Reporter: Cum a luat naştere proiectul Muma Pădurii şi de ce investiţie a fost nevoie pentru demararea lui?

BCR: "Activitate economică modestă în aprilie, la 75% din media unei luni normale pre-criză"

BCR: "Activitate economică modestă în aprilie, la 75% din media unei luni normale pre-criză"

M.G.Bănci-Asigurări / 23 aprilie 2021

Banca Transilvania estimează un deficit bugetar de doar 6% din PIB  

Activitatea economică a înregistrat o anumită redresare la mijlocul lunii aprilie, după încetinirea abruptă de la începutul lunii, şi se situează la 75% din media unei luni normale pre-Covid-19 arată analiştii BCR Cercetare într-un raport. În martie activitatea economică s-a situat la un nivel de 91% comparativ cu o lună normală pre-criză.

OPINII Deşi mă consider patriot, n-aş cumpăra acţiuni UiPath

CRISTIAN DOGARUPiaţa de Capital / 23 aprilie 2021

Ştirea începutului de an în materie de pieţe de capital este listarea companiei cu rădăcini româneşti UiPath la bursa din New York. Asta da realizare pentru un start up de apartament pornit de jos şi care a atins, iată, o capitalizare de 37 miliarde dolari după prima zi de tranzacţionare, în creştere cu 24% faţă de preţul de închidere a ofertei publice (56 dolari/acţiune).

Ministerul de Finanţe a împrumutat 300 milioane de lei de pe piaţa internă

Mihai GongoroiMacroeconomie / 23 aprilie 2021

BCR: "Obligaţiunile guvernamentale în lei au beneficiat în ultimele zile de calmarea situaţiei politice în cadrul coaliţiei şi de îmbunătăţirea perspectivei de rating S&P la stabilă de la negativă"  

În piaţa secundară, randamentul pe 10 ani al României a scăzut la 3%, cel mai scăzut nivel din februarie încoace

Ministerul Finanţelor a împrumutat ieri, de pe piaţa internă, 300 milioane de lei printr-o emisiune de titluri de stat pe 13 ani, potrivit datelor publicate pe site-ul Băncii Naţionale a României (BNR). Aceasta a fost şaptea licitaţie cu succes din aprilie dintr-un total de opt - fără a lua în calcul împrumutul de 3,5 miliarde de euro luat de pe pieţele externe - şi a doua licitaţie de bonduri suverane după anunţul pozitiv al agenţiei S&P.

Piaţa muncii din Statele Unite continuă să se amelioreze

M.G.Internaţional / 23 aprilie 2021

Piaţa muncii din Statele Unite, prima economie a lumii cu un PIB nominal de 20,9 trilioane de dolari, a continuat să se amelioreze săptămâna trecută, numărul americanilor care au depus cereri iniţiale de şomaj scăzând la 547.000, cel mai redus nivel din ultimele 13 luni, potrivit datelor publicate ieri de Departamentul american pentru muncă.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 23 Aprilie 2021

MACRO NEWSLETTER 23 Aprilie 2021

Macroeconomie / 23 aprilie 2021

Preţurile producătorilor industriali din Polonia şi-au accelerat semnificativ creşterea anuală şi în martie 2021, până la 3,9%, de la 2,2% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 1,3%, după o creştere de 1% în luna anterioară....

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo