Deutsche Börse şi Bolsa Mexicana de Valores (BMV Group) au format, recent, un nou parteneriat care îi va permite operatorului bursier german să acceseze al doilea mare operator bursier din America Latină.
Potrivit The Trade News, această cooperare îi va da posibilitatea Deutsche Börse să licenţieze şi să distribuie produsele de date de piaţă ale BMV Group către clienţii săi, în baza unui acord de licenţă unică. Parteneriatul va extinde, astfel, capacităţile de distribuţie globală a datelor Deutsche Börse către America Latină.
Acordul îi va permite, de asemenea, grupului BMV să îşi crească amprenta de distribuţie globală, urmărind extinderea fluxului de investiţii europene spre pieţele mexicane de acţiuni şi instrumente derivate.
Alireza Dorfard, şeful diviziei de Servicii de date din cadrul Deutsche Börse, declară: "Noua colaborare extinde gama de date disponibile pentru clienţii noştri. Având în BMV Group un partener puternic, clienţii vor beneficia acum de accesul la datele de piaţă ale celui de-al doilea mare operator bursier din America Latină".
Deutsche Börse va acţiona ca furnizor de licenţă şi le va oferi clienţilor acces la întreaga gamă de produse de date oferite de BMV Group.
Datele de piaţă ale BMV Group vor fi disponibile prin fluxul CEF Core al Deutsche Börse, care va permite un acces tehnic eficient din punct de vedere al costurilor în Europa.
Jose Manuel Allende Zubiri, prim-vicepreşedinte al departamentului de Emitenţi şi Informaţii din cadrul BMV Group, spune: "Suntem încântaţi de parteneriatul nostru cu Deutsche Börse. Suntem siguri că această cooperare va deschide noi oportunităţi de afaceri la nivel mondial pentru pieţele mexicane de acţiuni şi instrumente derivate".
Oferta de date de piaţă a BMV Group include atât date în timp real, cât şi date întârziate.
Portofoliul de produse informaţionale include platformele de tranzacţionare ale grupului BMV, inclusiv piaţa spot Bolsa Mexicana şi piaţa instrumentelor derivate MexDer. Indicele major al BMV Group şi datele de piaţă iNAV completează oferta inclusă în acord.
• Profitul net al Deutsche Börse a scăzut cu 14% în primul trimestru din 2021
Deutsche Börse a înregistrat o scădere cu 14%, în ritm anual, a profitului său net în primul trimestru din anul curent, dar evoluţia este mai bună decât arătau aşteptările analiştilor, potrivit anunţului făcut miercuri de operatorul pieţei din Frankfurt. Câştigul net a ajuns la 317,3 milioane de euro (381,62 milioane de dolari) sau 1,73 de euro/acţiune, de la 367,2 milioane de euro sau 2 euro/titlu în primele trei luni din 2020. Analiştii anticipau un declin cu 20% al profitului operatorului bursier german.
Câştigul înainte de dobânzi, taxe, deprecieri şi amortizări (EBITDA) a însumat 521,2 milioane de euro, în scădere faţă de cel de 592,5 milioane de euro din anul anterior.
Veniturile Deutsche Börse au scăzut cu 5% în perioada de raportare, la 1,08 miliarde de euro.
Acţiunile Deutsche Börse au urcat cu 4% de la începutul anului, dar preţul acestora este cu 14,3% mai mic decât nivelul maxim al ultimelor 52 de săptămâni, de 170,15 euro, atins în 22 iulie 2020. Ieri, un titlu al operatorului buriser era cotat la 145,90 euro pe piaţa din Frankfurt, la ora locală 15.05, preţ cu 0,07% mai mic decât cel din ziua anterioară.
• Veniturile Bolsa Mexicana de Valores s-au redus cu 1% în trimestrul întâi
Bolsa Mexicana de Valores a informat, săptămâna acesta, că veniturile sale au atins 983 de milioane de pesos (49,15 milioane de dolari) în trimestrul întâi din 2021, în scădere cu 1% faţă de primul trimestru din 2020, iar profitul EBITDA s-a diminuat cu 4%, la 582 de milioane de pesos.
Profetul net a scăzut cu 17% în intervalul de raportare, la 379 de milioane de pesos, conform datelor publicate miercuri de operatorul bursier mexican.
• Start-up-urile şi IMM-urile bulgare au acces la finanţare prin Deutsche Börse Venture Network
Bursa de Valori din Bulgaria (BSE) a devenit, în urmă cu o săptămână, partener al Deutsche Börse Venture Network, reţea care va oferi start-up-urilor şi IMM-urilor bulgare un acces sporit la sprijin financiar şi de management.
Manyu Moravenov, directorul executiv al Bursei din Bulgaria, a declarat: "Ne bucurăm că am reuşit să creăm, împreună cu Deutsche Börse Venture Network, un nou orizont pentru companiile bulgare, care să le susţină dezvoltarea şi creşterea. BSE va servi drept o punte către această reţea, prin evaluarea şi consultanţa gratuită oferite potenţialilor membri din ţara noastră".
La rândul său, Peter Fricke, şeful Deutsche Börse Venture Network, a afirmat: "Ne extindem continuu acoperirea în Europa. Prin cooperarea cu bursa bulgară, facilităm start-up-urilor bulgare accesul la o reţea internaţională de investitori şi, astfel, la potenţialul de creştere a capitalului lor. Ecosistemul nostru din Europa Centrală şi de Est a continuat să se dezvolte în ultimii ani şi oferă un potenţial mare pentru o creştere viitoare".
Companiile bulgare candidate la finanţare prin această reţea trebuie să îndeplinească mai multe criterii în ceea ce priveşte profitabilitatea, veniturile şi rata de creştere, capitalul atras etc.
Deutsche Börse Venture Network este un ecosistem format din 460 de investitori străini şi fonduri de venture capital din 32 de ţări din întreaga lume. Cele 200 de companii membre ale reţelei au atras finanţare de 4,6 miliarde de euro din 2015, când a fost fondată reţeaua.
• Synlab şi-a stabilit gama de preţ pentru IPO-ul de la Frankfurt
Synlab, cel mai mare laborator clinic şi furnizor de servicii de diagnostic medical din Europa, a stabilit preţul ofertei publice iniţiale (IPO) pe care o va lansa la Bursa din Frankfurt: 18-23 de euro/acţiune, conform anunţului companiei germane, care menţionează că preţul final va fi determinat în funcţie de procesul de bookbuilding.
Perioada în care investitorii pot lansa ordine pentru acţiunile Synlab a început în 19 aprilie şi se va încheia în 27 aprilie. Tranzacţionarea acţiunilor companiei pe piaţa reglementată din Frankfurt este aşteptată în 30 aprilie.
Mathieu Floreani, directorul executiv al Synlab, declară: "Suntem foarte încântaţi de acest IPO, ca un următor pas natural pentru compania noastră".
Oferta companiei prevede vânzarea a până la 22,2 milioane de acţiuni noi comune pentru majorarea capitalului şi 27,5 milioane de titluri comune la purtător de la acţionarii pre-IPO. Investitorii instituţionali Cinven, Novo Holdings şi Ontario Teachers' Pension Plan Board pot plasa adiţional până la 12,4 milioane de titluri comune, în funcţie de cererea din partea pieţei, conform prospectului ofertei.
Luând în calcul opţiunile de supraalocare, dimensiunea IPO-ului Synlab va varia între 1,29 şi 1,48 miliarde de euro, compania putând plasa până la 32% din capitalul său.
Synlab are în plan să obţină venituri brute de aproximativ 400 de milioane de euro din vânzarea de acţiuni noi, bani pe care urmăreşte să îi utilizeze la reducerea datoriilor.
De oferta companiei se ocupă Goldman Sachs Group Inc., JPMorgan Chase & Co., BofA Securities, Deutsche Bank, Barclays, BNP Paribas, HSBC, Jefferies, UniCredit Bank AG, Credit Agricole CIB şi Natixis.
Synlab Group operează în 36 de ţări de pe patru continente, cu peste 20.000 de angajaţi.
• Deutsche Börse delistează Coinbase
Deutsche Börse va delista acţiunile pieţei de criptomonede Coinbase Global din sistemul său de tranzacţionare Xetra şi de pe platforma din Frankfurt, la finele sesiunii de astăzi. "Motivul delistării este lipsa unui cod de referinţă individual necesar pentru identificare, care este o cerinţă de reglementare pentru admiterea la tranzacţionare", a informat bursa germană, menţionând că singura modalitate prin care Coinbase poate relua tranzacţionarea este ca emitentul să solicite referinţa menţionată.
Piaţa americană de criptomonede Coinbase şi-a făcut debutul la Nasdaq săptămâna trecută, listarea sa directă marcând o etapă majoră în dezvoltarea bitcoin şi a altor active digitale. Listarea firmei din San Francisco este cea mai mare a unei companii de criptomonede, capitalizarea sa de piaţă depăşind 100 de miliarde de dolari în prima zi de tranzacţionare.
Ieri, capitalizarea sa de piaţă se ridica la 63,91 miliarde de dolari, conform Deutsche Börse, care adaugă că delistarea va fi în vigoare până la o nouă notificare viitoare.
La momentul la care a fost lansată tranzacţionarea Coinbase pe platformele Deutsche Börse, un cod de referinţă greşit - aşa-numitul cod LEI - a fost folosit în mod eronat, potrivit Deutsche Boerse, care arată că nu este clar cui aparţine această greşeală.