RADU HANGA, BURSA DE VALORI BUCUREŞTI: "Vrem să ne poziţionăm ca nucleu al ecosistemului de finanţare pentru companii"

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 23 aprilie 2021

Radu Hanga & Adrian Tănase

Radu Hanga & Adrian Tănase

Adrian Tănase: "Sperăm să creăm o clasă de antreprenori mult mai puternică, pe care să-i ajutăm să-şi scaleze business-urile"

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) vrea să devină nucleul ecosistemului de finanţare pentru companiile din ţara noastră, a precizat ieri Radu Hanga, preşedintele operatorului pieţei de capital, cu ocazia evenimentului ce a marcat lansarea celei de-a patra ediţii a programului Made in Romania, al BVB.

Radu Hanga a declarat: "Noi, ca bursă, vrem să ne poziţionăm ca nucleu al ecosistemului de finanţare pentru companiile locale. Probabil că nu toate vor trece prin platforma Bursei de Valori Bucureşti, însă ne dorim să facilităm accesul la capital şi ne dorim să ne poziţionăm ca o opţiune fezabilă, pentru finanţarea şi creşterea business-urilor".

Conform celor prezentate de Radu Hanga, finanţările accesate de companii în cadrul primelor trei ediţii ale programului Made in Romania s-au ridicat la 80 de milioane de euro. În total, la ediţia din 2017 au fost înscrise în program 166 de companii, în 2018 au fost 201 de emitenţi, iar în 2019 aproape 300 de companii antreprenoriale.

"În 2020 a venit pandemia şi am făcut un pas în spate, doar pentru a ne relansa şi mai puternic şi pentru a ne reinventa", a adăugat Radu Hanga.

La rândul său Adrian Tănase, directorul general al Bursei de Valori Bucureşti, a spus: "Am speranţe foarte mari în legătură cu acest proiect. Acum avem 300 de emitenţi înrolaţi, dar sper ca la un moment dat să avem mii de antreprenori şi să avem foarte multă substanţă în acest proiect. Este doar un început (...). Sperăm să creăm interes în rândul antreprenorilor cu platforma noastră şi, astfel, să creăm o clasă de antreprenori mult mai puternică pe care să-i ajutăm să-şi scaleze business-urile".

Oficialul BVB a subliniat importanţa ca antreprenorii să găsească cea mai bună soluţie de finanţare şi consultanţă, în organizarea business-urilor.

"Am deschis platforma şi către alte surse de finanţare. Nu ţintim neapărat bursa, dar sperăm ca din ce în ce mai multe companii să ajungă la bursă. Cred că primul pas este să-i ajutăm pe antreprenori să îşi găsească cea mai potrivită soluţie de finanţare, cea mai potrivită soluţie în ceea ce priveşte consultanţa, pentru a-şi organiza business-ul cât mai bine", a spus Adrian Tănase, adăugând: "Proiectul Made in Romania este unul dintre cele mai importante proiecte ale Bursei de Valori Bucureşti, este în topul priorităţilor pentru noi. Completează o serie de proiecte pe care le avem, între care proiectul de Contraparte Centrală, pe care vream să-l iniţiem pentru a eficientiza piaţa de capital, pentru a o face mai lichidă şi mai atractivă pentru antreprenori. De asemenea, avem proiecte prin care vrem să creştem vizibilitatea a emitenţilor din piaţa de capital".

Made in România este un program dedicat antreprenorilor din ţara noastră, ce a fost lansat în 2017 cu intenţia de a promova şi facilita finanţarea companiilor româneşti.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. ...

    Daca BVB doreste sa devina "nucleu al ecosistemului de finantare pentru companii", atunci ar face bine sa dezvolte un obicei din a nu mai permite caselor de brokeraj sa vina cu tot felul de aberatii pentru care nu s-a facut nici cel mai minimal due dilligence!

    Deja sunt lansate cateva companii sulfuroase, altele sunt pe teava si e absolut clar ca vor mai veni foarte multe altele in urmatoarele 12-24 de luni. Fiti atenti ce marfa se pune pe taraba, indiferent ca e plasament privat ori nu! 

    Acum spre o lună, Tănase avea în fundal un număr paremi-se 270 ! Entuziasmat,astăzi zice 300 ! Ce penibil om ! In realitate ,dacă 60 de societăți sunt tranzactionate cât de cât, să zicem cu 10.000 lei ( 2000€) zilnic!

    Dacă ar fi un cioban,nu mare șef la bursă, ar muri de foame cu 300 de oi din care 240 sterpe! Asa îi merge al naibii de bine! 

    E foarte bine ca vin companii noi la bursa.

    Din pacate plasamentele private nu permit decat participarea unui numar foarte mic de investitori, care pot manipula pretul in piata. 

    Si in prima zi de listare te trezesti cu evaluari aberante, care vand blana ursului din padure, si pot duce la pierderi mari pentru cei care cumpara. 

    Ar putea fi evitata aceasta situatie daca s-ar permite participarea unui numar nelimitat de investitori si s-ar face o publicitate adecvata plasamentului. 

    Se aude BVB?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb