Rombet dezaprobă acţiunile neînregistrate a veniturilor din exploatarea aparatelor de jocuri de noroc

Luciana Bănică
Anticorupţie / 11 noiembrie 2016

Rombet dezaprobă acţiunile neînregistrate a veniturilor din exploatarea aparatelor de jocuri de noroc

Asociaţia Organizatorilor de Jocuri de Noroc (Rombet) dezaprobă acţiunile operatorilor care nu înregistrează în contabilitate veniturile obţinute din exploatarea aparatelor de jocuri de noroc şi se delimitează strict de acţiunile respectivelor companii din domeniu suspectate de spălare de bani şi de evaziune fiscală, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

"În contextul recentelor controale ale Poliţiei şi ale Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 16 operatori de jocuri de noroc, Rombet (Asociaţia Organizatorilor de Jocuri de Noroc) îşi exprimă dezaprobarea fermă şi se delimitează strict de acţiunile respectivelor companii din domeniu, suspectate de spălare de bani şi de evaziune fiscală prin neînregistrarea în contabilitate a veniturilor obţinute din exploatarea de aparate de jocuri de noroc. Totodată, Rombet doreşte să transmită foarte clar că s-a situat în permanenţă de partea legii şi îi îndeamnă pe toţi operatorii de jocuri de noroc care activează în România să respecte cadrul legal care reglementează industria. Drept urmare, Rombet condamnă ferm orice încălcare a legii, indiferent de partea cui vine. Reprezentanţii Asociaţiei noastre întreprind un demers continuu de promovare a tuturor aspectelor legale ce ţin de buna desfăşurare, transparenţa şi dezvoltarea industriei jocurilor de noroc pe teritoriul României", transmite Asociaţia.

Rombet precizează că este mereu la dispoziţia tuturor operatorilor cu informaţii şi consultanţă, fie că sunt sau nu membri ai Asociaţiei.

"Industria jocurilor de noroc este o activitate economică specială, dar foarte bine reglementată din 2013 încoace. Este supusă uneia dintre cele mai dure legislaţii, este atent monitorizată de ONJN, Poliţie, autorităţile fiscale. Operatorii trebuie să înţeleagă că sunt purtătorii unei mari responsabilităţi, atât economice, cât şi sociale şi să acţioneze ca atare", susţine Asociaţia Organizatorilor de Jocuri de Noroc.

Parchetul General a solicitat, miercuri, judecătorilor de la Tribunalul Bucureşti arestarea preventivă a cinci persoane acuzate de evaziune fiscală şi spălare a banilor în domeniul jocurilor electronice de noroc.

Procurorii de la Parchetul General şi poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice şi ai Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR au efectuat miercuri, în cadrul a două dosare penale, 313 percheziţii în 29 de judeţe şi în Capitală, la sediile şi punctele de lucru aparţinând unui număr de 16 firme şi la locuinţele unor persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălarea banilor.

Rombet este cea mai activă asociaţie din industria de gambling care urmăreşte protejarea şi promovarea intereselor membrilor şi a investiţiilor realizate în domeniul jocurilor de noroc, dar şi îmbunătăţirea relaţiilor dintre organizatorii unor astfel de jocuri şi autorităţile competente, reprezintă organizatorii în faţa autorităţilor naţionale şi internaţionale din acest domeniu şi ajută la crearea, respectarea şi dezvoltarea cadrului legal pentru desfăşurarea acestui tip de activităţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9756
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4451
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2677
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9563
Gram de aur (XAU)Gram de aur378.7000

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb