"Romgaz" alimentează Bursa

Darius Porumboiu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 24 mai 2004

Acţionarii societăţii naţionale de gaze naturale au aprobat vînzarea a 5% din capitalul social prin intermediul pieţei de capital

SNGN "Romgaz" şi-a triplat profitul net în 2003

Cu un beneficiu net de peste 85 de milioane de dolari, "Romgaz" poate ocupa locul al treilea în clasamentul celor mai profitabile companii din 2003, după operatorii de telefonie mobilă

Dividendele repartizate statului totalizează 671,5 miliarde de lei

Adunarea Generală a Acţionarilor Societăţii Naţionale de Gaze Naturale a aprobat, recent, declanşarea procedurilor privind vînzarea unui pachet de acţiuni de 5% din capitalul social prin intermediul pieţei de capital.

Anunţul privind listarea societăţii la Bursa de Valori Bucureşti urmează să fie făcut în această săptămînă, susţin surse din cadrul societăţii, care au precizat că tranzacţionarea efectivă a acţiunilor "Romgaz" va începe în a doua jumătate a anului.

Stere Farmache, directorul general al BVB, ne-a declarat că, după adoptarea deciziei de listare de către o societate, sînt necesare între şase şi nouă luni pentru cotarea efectivă. În perioada imediat următoare, vor începe pregătirile şi pentru listarea unor pachete de 5% din societăţile "Transgaz", "Transelectrica" şi două filiale ale "Electrica".

SNGN "Romgaz" are un capital social de 3.825 de miliarde de lei, unicul acţionar fiind statul, prin intermediul Ministerului Economiei şi Comerţului. Societatea şi-a triplat, practic, profitul net, anul trecut, comparativ cu anul 2003: 2.829,2 miliarde de lei, faţă de 947 de miliarde de lei. Dividendele repartizate statului totalizează 671,5 miliarde de lei. Fondul de participare a salariaţilor la profit a fost fixat la suma de 121,8 miliarde de lei. Pentru rezultatele din 2003, Ministerul Economiei a decis să îi premieze pe directorul general şi pe administratorii societăţii.

"Romgaz" va folosi jumătate din profitul net din anul 2003 pentru a acoperi o parte din pierderea contabilă de 2.423 de miliarde de lei, rezultată din aplicarea pentru prima dată a standardelor internaţionale de contabilitate (IAS).

Societatea şi-a reevaluat activele corporale şi a înregistrat diferenţe în valoare de 2.667 miliarde de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb