Conducerea "Romgaz" a precizat, referitor la recentele contacte cu Gazprom, că marele câştig al unui nou contract ar fi nu atât reducerea preţului gazelor importate cu până la 9%, cât legătura directă cu un mare producător. În opinia "Romgaz", acest lucru va asigura o stabilitate sporită a livrărilor indiferent de eventuale probleme politice apărute dincolo de graniţele României.
"Romgaz" a prezentat, ieri, într-o conferinţă de presă, capacităţile de înmagazinare de care dispune pentru păstrarea gazelor naturale, dând asigurări că pentru perioada de iarnă nu există probleme în ceea ce priveşte cantitatea de gaze necesară consumului populaţiei. La depozitul de înmagazinare de la Bilciureşti, cel mai modern din ţară la ora actuală, există o capacitate de 1,3 miliarde metri cubi în depozite de rocă poroasă aflate în sonde la 2.000 de metri adâncime.
Directorul general al companiei, Francisc Toth, a precizat că problema actuală asupra căreia se concentrează "Romgaz" nu este capacitatea de înmagazinare, ci reducerea timpului în care gazele pot fi extrase din depozite pentru a fi livrate beneficiarului. Potrivit Agerpres, "Romgaz" dispune, în momentul de faţă, de capacităţi situate în jurul Capitalei care asigură necesarul de consum al Bucureştiului pentru o perioadă de circa două luni. Compania a investit, de asemenea, în aparate de măsură de înaltă precizie care permit actualmente o acurateţe de 10 ori mai mare în ceea ce priveşte volumul gazelor vehiculate. Calitate gazelor a fost şi ea îmbunătăţită, prin investiţii în staţiile de uscare. Apa din gaze a fost eliminată în proporţie de 90%, în zona Capitalei toate gazele livrate fiind în prealabil uscate.