"Rompetrol" ar putea prelua de la municipalitate trei terenuri pentru benzinării

F.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 20 februarie 2007

"Rompetrol" ar putea prelua de la Primăria Capitalei peste 5.300 de metri pătraţi de teren pe care urmează să fie construite benzinării, potrivit unui proiect de hotărâre care va fi supus la vot în şedinţa de astăzi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB). Potrivit proiectului de hotărâre supus aprobării CGMB, cele trei locaţii situate în sectorul 5, pe Şoseaua Antiaeriană ( un teren de1.815 metri pătraţi), în sectorul 4, pe Splaiul Unirii ( de 2.224,34 metri pătraţi) şi respectiv în Drumul Taberei (un teren de 1.263 de metri pătraţi), vor fi transferate în domeniul privat al Municipalităţii.

După ce vor fi trecute în proprietatea Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB), terenurile vor fi preluate de către societatea "Rompetrol" Downstream SA, societate care a încheiat un contract de asociere cu Municipalitatea încă din 12 iulie 2000, când primar general al Capitalei era Viorel Lis.

După ce va prelua cei 5362, 7 metri pătraţi de teren, "Rompetrol" va garanta "CGMB plata unei sume minime anuale de 30.000 de dolari pentru fiecare locaţie, plătibili în lei, de la punerea în funcţiune a fiecărei staţii", se arată în expunerea de motive a proiectului de hotărâre.

De asemenea, "Rompetrol" va achita primăriei în fiecare lună echivalentul în lei a 3,5 dolari, precum şi un procent de 2,5 la sută din încasările obţinute din activităţile conexe staţiei de carburanţi. În caz de întârziere, societatea "Rompetrol" va plăti penalităţi de 0,5 la sută pe zi din suma datorată, pentru primele 30 de zile de întârziere şi de unu la sută pe zi pentru următoarele 30 de zile de întârziere. În cazul în care întârzierea va depăşi 60 de zile, CGMB poate să ceară dizolvarea contractului, "însă numai după o notificare prealabilă".

Contractul dintre "Rompetrol" şi PMB va intra în vigoare la data semnării de către cele două părţi şi va fi încheiat pe o perioadă de 49 de ani, cu posibilitatea de prelungire pentru încă 49 de ani, se mai arată în proiectul de hotărâre.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb