"Rompetrol Rafinare" Constanţa - randament real de aproape 300% în ultima lună

R.O.
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 10 mai 2004

Acţiunile "Rompetrol Rafinare" Constanţa, introduse la tranzacţionare la BVB în urmă cu o lună, au avut cel mai ridicat randament în perioada 7 aprilie - 7 mai. Cursul mediu al titlurilor "Petromidia", exprimat în euro, a crescut, în ultima lună cu 285,02%. Cei care au mizat pe acţiunile SIF "Banat Crişana" au avut un cîştig mai redus, de numai 27,56% în termeni reali.

Un randament semnificativ au înregistrat vineri şi investitorii care şi-au contituit în urmă cu o lună un portofoliu cu cele cinci acţiuni SIF şi cu structura indicelui BET-FI. Creşterea indicelui bursier, calculat în euro, a dus la aprecierea cu 18,54% a valorii portofoliului lor.

Plasamentul în unităţile fondurilor mutuale a adus cîştiguri mai mici. Cea mai pronunţată creştere a unităţii de fond a fost înregistrată în ultima lună de "Integro", care valora vineri cu 4,7% mai mult decît pe 7 aprilie. Dacă exprimăm valoarea unităţii de fond în euro, randamentul real adus de "Integro" a fost de 6,09%, datorită aprecierii leului în raport cu euro. Cei care au mizat pe unităţile "BCR Dinamic" şi-au majorat valoarea investiţiei cu 5,51%, în termeni reali.

Cea mai bună dobîndă lunară pentru depozitele constituite în lei pe perioada 7 aprilie - 7 mai a fost oferită de "Eurom Bank" şi CEC. Investitorii care au optat pentru un asemenea plasament au avut vineri cu 2,76% mai mult decît în urmă cu o lună, dacă luăm în considerare valoarea sumei exprimate în euro. Depozitele în euro, constituite pe termen de o lună au adus un cîştig maxim de 0,3% pentru "Garanti Bank". Sumele păstrate acasă, în lei, valorau vineri cu 1,32% mai mult decît în urmă cu o lună, datorită aprecierii leului în raport cu moneda europeană.

Mai puţin inspirate au fost persoanele care au cumpărat în urmă cu o lună obiecte din aur, valoarea lor diminuîndu-se cu 7,48% din cauza scăderii preţului aurului, exprimat în euro. Şi mai mult au pierdut investitorii care şi-au constituit un portofoliu cu cele mai lichide acţiuni de la prima categorie a Bursei şi cu structura indicelui BET. Din cauza scăderii indicelui BET, calculat în euro, portofoliul lor valora vineri cu 9,3% mai puţin decît în urmă cu o lună.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb