Rompetrol Vega se delistează

N.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 8 octombrie 2009

Acţiunile Rompetrol Bucureşti (VEGA), operatorul rafinăriei Vega, vor fi deslistate, vineri, de pe piaţa Rasdaq a Bursei de Valori Bucureşti (BVB), după ce acţionarul majoritar, The Rompetrol Group, ajunsese să controleze 99% din capitalul social, a anunţat ieri compania.

CNVM suspendase de la tranzacţionare încă din decembrie 2008 acţiunile Rompetrol SA, în vederea delistării, după ce Rompetrol Group NV a ajuns să controleze 98,99% din titlurile companiei, în urma încheierii ofertei publice de preluare, potrivit NewsIn.

Compania mamă, The Rompetrol Group, derulase în perioada 29 iulie - 29 septembrie o ofertă publică de preluare, prin care a cumpărat 113,96 milioane titluri, pentru suma de 29,63 milioane lei, la un preţ de 0,26 lei/titlu, ceea ce reprezintă 6,53% din totalul acţiunilor emise de societate.

Intermediarul ofertei a fost casa de brokeraj Tailwind Securities, controlată de omul de afaceri Dinu Patriciu. Înainte de începerea ofertei publice, Rompetrol Group NV avea o deţinere de 92,46% din totalul titlurilor.

Rompetrol Bucureşti are un capital social de 174,5 milioane lei, divizat în 1,74 miliarde acţiuni cu o valoare nominală de 0,10 lei, iar obiectul de activitate al companiei este reprezentat de fabricarea produselor obţinute din prelucrarea ţiţeiului.

Ultima cotaţie a titlurilor companiei a fost de 0,225 lei, în şedinţa din 15 decembrie, ceea ce dă o capitalizare de 392,71 milioane lei. Titlurile Rompetrol se tranzacţionau la prima categorie a pieţei Rasdaq, sub simbolul VEGA.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb