Rompetrol Well Services estimează pentru acest an cel mai mic profit net din ultimii opt ani

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 1 aprilie 2014

Rompetrol Well Services (PTR) estimează pentru acest an un profit net de 12,6 milioane lei, cel mai mic din ultimii opt ani şi de peste două ori mai redus faţă de câştigul înregistrat anul trecut, ca urmare a scăderii veniturilor cu peste 10%, spre nivelul din 2012, şi a majorării cheltuielilor.

Profitul net a crescut anul trecut cu 25%, la 27,6 milioane lei.

Rompetrol Well Services nu a mai înregistrat din 2006 un profit mai mic decât cel estimat pentru acest an. Atunci, compania a consemnat un câştig net de aproape 10 milioane lei.

Veniturile totale sunt anticipate să scadă în acest an cu 10,3%, la 103 milioane lei, în timp ce cheltuielile ar urma să urce cu 6,5%, la aproape 88 milioane lei, potrivit bugetului de venituri şi cheltuieli care urmează să fie dezbătut de acţionari într-o AGA programată pentru 28 aprilie, potrivitr Mediafax.

Compania a consemnat anul trecut venituri de aproape 115 milioane lei, în creştere cu aproape 11%, şi costuri de 82,6 milioane lei, cu 6,6% peste cheltuielile din 2012. Atât veniturile, cât şi cheltuielile înregistrate anul trecut au fost peste cele prevăzute în bugetul de venituri şi cheltuieli pentru 2013, de 97,2 milioane lei şi, respectiv, de 77,4 milioane lei.

Investiţiile programate pentru acest an sunt de aproape 2,4 milioane dolari, uşor sub nivelul estimat pentru anul trecut, de aproape 2,7 milioane dolari.

OMV Petrom a fost cel mai mare client al Rompetrol Well Services anul trecut, achitând 63,3 milioane lei pentru serviciile prestate. De la Rompetrol SA, Rompetrol Well Services a încasat 17,7 milioane lei, iar de la Romgaz 6,7 milioane lei.

Rompetrol Well Services este divizia de servicii petroliere la sondă a grupului Rompetrol, controlat de compania de stat din KazMunaiGaz din Kazahstan.

În AGA de la finalul lunii aprilie, acţionarii Rompetrol Well Services vor discuta şi propunerea de dividend pentru acest an. Compania le propune acţionarilor dividende în valoare cumulată de 8,3 milioane lei, cu 3,4% peste cele distribuite anul trecut şi, totodată, reprezentând 30% din profitul net preliminat înregistrat în 2013, de aproape 27,6 milioane lei.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. PTR fac intotdeauna estimari conservatoare de buget. Bugetul de venituri si cheltuieli (BVC) pe 2014 este mai MARE decat BVC pe 2013. Deci spera ca viitorul va fi mai bun. E o prostie sa compari un buget estimat conservator, cu realizarea practica din anul trecut.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb