Producătorul de vagoane de marfă "Romvag" Caracal (simbol ROMJ) şi-a majorat capitalul social la 7,9 milioane de lei, cu 3,06 milioane de lei, potrivit datelor publicate de companie în Monitorul Oficial, citate de Newsin.
Majorarea de capital s-a realizat ca urmare a subscrierii a 1.227.220 de acţiuni. În urma deciziei consiliului de administraţie capitalul social al companiei a ajuns la 7,9 lei divizat în 3.161.097 acţiuni nominative, în valoare nominală de 2,5 lei.
"Romvag" Caracal a obţinut în 2006 un profit brut de 18,3 milioane de lei şi o cifră de afaceri de 130,2 milioane de lei. În 2005, "Romvag" Caracal a înregistrat un profit net de 4,74 milioane lei la o cifră de afaceri de 60,9 milioane lei, potrivit datelor financiare publicate pe pagina de Internet a Ministerului Finanţelor Publice. Valoarea totală a vânzărilor, în 2005, s-a ridicat la 17 milioane euro.
Firma a fost privatizată în 2002, iar în prezent este deţinută de compania International Railway Systems (IRS) din Luxemburg, condusă de omul de afaceri Cristian Burci. "Romvag" a fost achiziţionată în 2004, ca urmare a falimentului proprietarului anterior. În trecut, compania a fost unul din furnizorii importanţi de vagoane de marfă pentru fosta Uniune Sovietică.
Din anul 1973 când a început să producă, Romvag SA a construit şi vândut peste 70.000 vagoane noi, din care aproximativ 50.000 vagoane pentru export (în Franţa, Cehia, Slovacia, Germania, Ungaria, fosta URSS, Iran, Gabon, etc.), fiind pentru o perioadă unul dintre cei mai mari exportatori mondiali de vagoane de marfă, societatea având o capacitate maximă reală de 5.000 vagoane construite pe an, potrivit paginii proprii de Internet.
Principalii clienţi din ultimii ani sunt: SNTFM CFR Marfă (vagoane tip Rils, Shimmns, Eacs, Lgns, Sgs, Gas, Fals şi cisterne pentru transport produse uşoare), Servtrans (vagoane tip Fals, Falns, Eanos, Tals, Sgns, Uagps), Corridor (vagoane tip Eaos), Touax (vagoane platformă tip Sgs), AX Benet (vagoane tip Rils), MAV Dunavagon (vagoane tip Habbillnss), Kronospan (vagoane pentru transport rumeguş şi plăci aglomerate tip Tirrs), TVT Nova (componente Habbillnss), Holcim (vagoane pentru transport ciment tip UACS), Rompetrol Logistic (vagoane tip cisternă).