ROPEPCA salută declaraţia lui Tăriceanu privind proiectele de investiţii în industria de petrol şi gaze

Adina Lateş
Materii Prime / 23 octombrie 2015

Asociaţia Română a Companiilor de Explorare şi Producţie Petrolieră (ROPEPCA) salută declaraţia preşedintelui Senatului României, Călin Popescu Tăriceanu, prin care acesta semnalează necesitatea punerii în valoare a proiectelor de investiţii în industria de petrol şi gaze prin politici stimulative din partea statului, informează un comunicat de presă remis redacţiei.

Prezent în cadrul mesei rotunde cu tema "Interconnecting Europe: Natural Gas in Romania" organizată astăzi la Palatul Parlamentului de către Energy Policy Group, preşedintele Senatului a declarat că este necesară punerea în valoare a proiectelor de exploatare on-shore prin încurajarea investiţiilor. Proiectele de investiţii în domeniul exploatării de petrol şi gaze on-shore trebuie să beneficieze de politici stimulative care să ţină cont de evoluţiile preţurilor la ţiţei şi gaze pe pieţele internaţionale, a mai precizat Călin Popescu Tăriceanu la evenimentul EPG.

ROPEPCA apreciază că punctul de vedere exprimat de Preşedintele Senatului trebuie să fie un mesaj către întreaga clasă politică românească, pentru ca decidenţii politici să devină conştienţi de necesitatea sprijinirii industriei de petrol şi gaze ce asigură în economia românească cel mai mare număr de locuri de muncă între celelalte state membre ale UE.

Mesajul transmis de preşedintele Senatului vine în contextul în care FMI a anunţat, în urma ultimelor întâlniri de lucru cu guvernul României, că este necesară o politică fiscală a statului care să asigure un echilibru între necesitatea stimulării proiectelor de investiţii şi nevoia statului de a încasa partea sa din veniturile din exploatarea resurselor naturale de petrol şi gaze.

ROPEPCA: De la înfiinţarea sa în anul 2012, Asociaţia Română a Companiilor de Explorare şi Producţie Petrolieră ("ROPEPCA") şi-a propus să fie un promotor al industriei onshore, pentru sprijinirea dezvoltării, diversificării şi competitivităţii industriei. ROPEPCA beneficiază de adeziunea membrilor celor mai activi în industria onshore şi cuprinde acum 19 membri: ADX Energy, Amromco, Aurelian Petroleum, Beach Petroleum, Chevron Romania Exploration and Production, East West Petroleum, Expert Petroleum, Fora Oil & Gas, Hunt Oil, Moesia Oil & Gas, NIS Petrol, OMV Petrom, Panfora Oil and Gas (MOL Group), Raffles Energy, Repsol, Rompetrol, Stratum Energy, Winstar Satu Mare/Serinius Energy, Zeta Petroleum.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb