RRA fuzionează cu Regisco

Andreea Negru
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 27 aprilie 2005

Astfel vor fi concentrate în proporţie de 90% informaţiile privind acţionarii din piaţa de capital

Concentrarea activităţilor celor două registre este esenţială în vederea eficientizării activităţii de pe piaţa de capital şi reducerii costurilor. În acest sens "Registrul Registrul Român al Acţionarilor" (RRA) şi "Regisco" vor fuziona pentru a crea o platformă unică în vederea unei pieţe consolidate de unirea BVB-Rasdaq.

Preşedintele RRA, Florin Pogonaru, ne-a declarat: "Fuziunea reprezintă un lucru favorabil pieţei de capital. Aşa cum se produce o fuziune a celor două pieţe (Bursa de Valori Bucureşti şi Bursa Electronică Rasdaq) este normal să se petreacă acelaşi lucru şi la nivelul registrelor".

Preocupările principale ale reprezentanţilor pieţei de capital sînt: reducerea costurilor de tranzacţionare, stimularea noilor investitori care să acţioneze pe Bursă, precum şi crearea de platforme şi mecanisme cores-punzătoare unei pieţe de capital eficiente.

Florin Pogonaru consideră fuziunea celor două registre ca fiind necesară. Într-o formă sau alta, Depozitarul Central va exis-ta şi va avea două seturi de activităţi distincte, respectiv cea de registratar şi de compensare - decontare. Din acest motiv, preşedintele RRA crede că este necesară concentrarea activităţilor. Domnia sa motivează acest lucru prin faptul că în cadrul noului Depozitar nu pot exista două registre cu două faţete separate în teritoriu. În cadrul Adunărilor Generale ale Acţionarilor ale celor două registre s-a hotărît fuziunea aces-tora, fiind acum în faza de elaborare a planului. În vederea fuzionării celor două instituţii există un evaluator neutru care prezintă planul propriu-zis. Domnul Pogonaru nu ne-a putut menţiona modul de fuzionare, domnia sa declarînd că nu se ştie exact dacă va fi o fuziune prin absorbţie sau prin unire.

Directorul executiv al "Regis-co", Sorin Godeanu consideră că scopul unificării registrelor constă în crearea unei platforme de registratar. Cea mai mare problemă tehnică, în opinia domniei sale, ar fi existenţa unor structuri de date diferite care trebuie unificate într-o singură platformă. Domnul Godeanu ne-a declarat: "Este mult mai complicat acest proces deoarece fiecare registru a ţinut conturile în mod diferit. Prin unificare, peste 90% din informaţiile de pe piaţă vor fi concentrate în cadrul aceleiaşi instituţii".

În principiu, dacă termenele se respectă, directorul executiv al "Regisco" crede că pînă în toamnă noua instituţie va fi înfiinţată, însă activitatea tehnică trebuie să demareze mai devreme. Unificarea datelor presupune, în opinia domniei sale, includerea tuturor informaţiilor, de la marea privatizare în masă şi pînă în prezent, lucru care de altfel nu a fost reglementat şi nu s-a făcut niciodată referire de către CNVM.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb