Ruperea PDL este iminentă, "aripa pro-Băsescu" susţine Forţa Civică

OCTAVIAN DAN
Ziarul BURSA #Politică / 23 ianuarie 2014

Scindarea principalului partid de opoziţie a devenit iminentă înaintea alegerilor europarlamentare. O parte din "oamenii vechi" ai partidului, grupaţi în jurul Elenei Udrea, care consideră îndepărtarea de preşedintele Traian Băsescu drept o eroare capitală, sunt foarte aproape să se desprindă din PDL şi să se alăture Forţei Civice, formaţiune condusă de Mihai Răzvan Ungureanu. De altfel, există informaţii că preşedintele pare decis să-l susţină pe fostul prim-ministru în bătălia pentru Cotroceni, care se va da la sfârşitul acestui an.

O altă informaţie interesantă a venit dinspre putere. Liderul PSD, Victor Ponta a declarat în direct la TV că Mihai Răzvan Ungureanu o va susţine pe Elena Băsescu pentru a candida la Parlamentul European pe listele formaţiunii pe care o conduce. Premierul este convins că Mihai Răzvan Ungureanu face această mişcare pentru ca la rândul său să fie susţinut la prezidenţiale de simpatizanţii lui Traian Băsescu. Pe de altă parte, Adrian Papahagi, membru fondator al Partidului Mişcarea Populară-formaţiune apropiată de Traian Băsescu- a recunoscut că îl va susţine pe liderul Forţei Civice în bătălia electorală din noiembrie: "Ne-am luat un angajament să îl sprijinim pe Mihai Răzvan Ungureanu". Acest lucru a fost confirmat şi de Ungureanu: "Sunt candidatul votat al partidului Forţa Civică şi, în acelaşi timp, mulţumindu-i profesorului Papahagi, ştiu că am şi susţinerea colegilor domniei sale. Până la urmă, susţinerea se exprimă printr-un vot. Speranţa mea este că voi fi susţinut de peste cinci milioane de români".

Colegiul Director al PDL se va reuni cu grupurile parlamentare ale partidului, în data de 1 februarie, la Braşov, unde va fi aprobată strategia pentru alegerile europarlamentare, vor fi creionate listele şi va fi desemnat staff-ul de campanie. Vasile Blaga a anunţat că lista candidaţilor va fi făcută publică în a doua parte a lunii februarie, dar deja se ştie că fata preşedintelui, în acest moment europarlamentar PDL, nu se va mai regăsi printre numele care figurează pe respectivul document. Prezentarea oficială a acestor liste va reprezenta momentul de maximă tensiune în cadrul PDL. Şi în privinţa susţinerii candidatului PDL la prezidenţiale, Cătălin Predoiu, şeful PDL a fost foarte tranşant: "Dacă lucrurile vor evolua pozitiv, adică toată lumea în spatele candidatului nostru, toată lumea în spatele candidaţilor noştri, nu văd cum să avem probleme. Dacă nu, nu. Dragostea cu forţa se cheamă viol". De altfel în ultimele zile s-a discutat aprins pe marginea excluderii Elenei Udrea din partid, printre lucrurile care i-au fost imputate, în capul listei, aflându-se şi acela că nu îl susţine pe Cătălin Predoiu şi vorbeşte despre un candidat care să fie şi pe placul preşedintelui Băsescu. Vasile Blaga chiar a sugerat că o despărţire este posibilă în cazul în care anumiţi lideri vor continua să facă opoziţie în partid : "Ar trebui să decidă, până la urmă, doamna Udrea: mai rămâne în partid sau nu mai rămâne în partid, că despre asta este vorba. Poate să rămână în partid dacă respectă deciziile partidului, dacă nu le respectă, iar decizia partidului este luată de peste 100.000 de membri, ea nu are un regim special în partid, chiar dacă o cheamă Elena Udrea, va trebui la un moment dat să aplicăm Statutul. Nu este o ameninţare, este o constatare". Sub aceste auspicii, unirea tuturor partidelor de dreapta, susţinută de Mihai Răzvan Ungureanu, pare o misiune imposibilă.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb