Rusia a concentrat peste 30.000 de militari în apropiere de graniţa cu Ucraina

V.B.
Internaţional / 5 august 2014

Numărul de militari comasaţi de Rusia în apropiere de frontiera cu Ucraina totalizează în prezent în jur de 33.000, susţinuţi de până la 160 de tancuri, a declarat ieri seară secretarul adjunct al Consiliului pentru Securitate Naţională şi Apărare, Mihailo Koval, fost ministru al apărării, citat de Interfax-Ukraina.

Fostul demnitar nu a exclus ca pregătirea trupelor guvernamentale pentru luarea cu asalt a Doneţkului, bastion al separatiştilor proruşi, să devină pretext pentru o posibilă invazie a Rusiei în Ucraina.

"Toate măsurile care sunt în curs de desfăşurare pe teritoriul adiacent la est de ţara noastră indică faptul că are loc o demonstraţie de pregătire a forţelor militare ruse pentru efectuarea unor operaţiuni active", a spus Mihailo Koval.

Luni, Rusia a început o serie de manevre fără precedent, cu participarea forţelor aeriene şi antiaeriene în districtele militare Centru, Vest şi Sud, dintre care o parte se vor derula la graniţa cu Ucraina. La aceste manevre programate să dureze patru zile, vor lua parte peste 100 de avioane de luptă, fiind prevăzute şi lansări de rachete, a transmis armata rusă, precizând că este pentru prima oară când la aplicaţii participă simultan trei districte militare.

Tot luni seara, Ministerul ucrainean de Externe a solicitat, din nou, părţii ruse să îşi retragă trupele de la graniţă şi să pună capăt acţiunilor împotriva independenţei Ucrainei.

"Serviciile speciale ruse continuă să sprijine organizaţii teroriste, precum < Republica Populară Doneţk > şi < Republica Populară Lugansk >, precum şi să trimită mercenari în Ucraina pentru destabilizarea situaţiei. Cu arme ruseşti şi cu participarea unor cetăţeni ruşi sunt întreprinse acţiuni militare împotriva Ucrainei şi a poporului său", opinează MAE ucrainean într-un comunicat.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Cine mai sta sa se uite in gura secretarul adjunct al Consiliului pentru Securitate Națională și Apărare, Mihailo Koval, fost ministru al apărării, care spune povesti de adormit copiii, despre ce se intimpla in alta tara suverana, care mai este si "spurcata" din cind in cind de proiectilele trase de cei care nu stiu sa foloseasca hartile si dispozitivele de ochire, sau poate ca asta este sarcina primita de la licurici, sa sgindare "ursul" in birlog, la rasarit!? Armata ucraineana este demotivata si se refuza a se lupta cu batalioanele, cu exceptia celor dezaxati si cu orientari neo-naziste si ultra nationaliste, dar care cu totii se lovesc de unitatea de nezdruncinat a populatiei de etnie rusa, si care le arata "cu drag" unde "hiberneaza racii", fara ajutor deosebit, si totusi care ar fi normal la urma urmei, de la fratii de peste frontiera, asa cum licuriciul, cu viu interes, "lumineaza" calea celor "făr'de țigle pe acoperișul casei" ! Mai cititi si alte surse de informare stimati cititori si ..de ce nu si ziaristi !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb