Rusia a investit 200 miliarde dolari în economia Ucrainei

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 21 mai 2014

Alexei Uliukaiev: "Rusia este interesată de restabilirea păcii şi prosperităţii în Ucraina. Vom căuta să găsim o ieşire din criza ucraineană".

Alexei Uliukaiev: "Rusia este interesată de restabilirea păcii şi prosperităţii în Ucraina. Vom căuta să găsim o ieşire din criza ucraineană".

Rusia a investit 200 de miliarde de dolari în economia Ucrainei, în ultimii 20 de ani, suma incluzând reducerile de preţuri la gazele naturale, a afirmat ministrul rus al Dezvoltării Economice, Alexei Uliukaiev, într-un interviu acordat postului rus de televiziune RT, transmite RIA Novosti.

"Poate prietenii noştri din Europa şi SUA nu înţeleg că noi sprijinim economia ucraineană... solicitând un preţ mai scăzut pentru gazele naturale şi alte resurse naturale, acordând împrumuturi Ucrainei etc. În ultimii 20 de ani, am investit acolo aproximativ 200 de miliarde de dolari", a spus Uliukaiev, conform Agerpres.

Comentând actualele relaţii economice dintre cele două ţări, în contextul acestei crize, ministrul rus al Dezvoltării Economice a declarat că este dificil de prevăzut modul în care se vor desfăşura evenimentele.

"În orice caz, Rusia este interesată de restabilirea păcii şi prosperităţii în Ucraina. Vom căuta să găsim o ieşire din criza ucraineană, dar ne vom concentra pe toate regiunile şi grupurile sociale care trebuie să-şi determine propriul viitor", a afirmat Uliukaiev.

Conform oficialului rus, principala problemă între cele două ţări este un acord de asociere. Rusia şi Ucraina sunt legate de peste 400 de acorduri, privind diferite domenii de integrare în CSI (Comunitatea Statelor Independente), inclusiv Uniunea Vamală cu Belarus, Kazahstan şi Rusia.

În ultimele luni, Ucraina încearcă să-şi majoreze achiziţiile de gaze naturale din Europa via Slovacia, după ce Rusia a dublat preţul gazelor naturale livrate Kievului. Acest lucru ar însemna ca gazul natural să fie transportat în sensul invers celui pentru care au fost concepute iniţial gazoductele care transportă gaze naturale din Rusia spre Europa via Ucraina.

Săptămâna trecută, preşedintele rus Vladimir Putin a avertizat Uniunea Europeană cu privire la riscul ca livrările de gaze naturale ruseşti destinate Ucrainei să fie oprite dacă Kievul nu-şi plăteşte datoriile către "Gazprom". În prezent, datoriile cumulate ale Ucrainei către "Gazprom" se situează la 3,508 miliarde de dolari.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb