Rusia are în vedere sancţiuni alternative în energie, aur, criptomonede

Rusia are în vedere sancţiuni alternative în energie, aur, criptomonede

G.U.
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 1 martie 2022

Rusia are în vedere sancţiuni alternative în energie, aur, criptomonede

India-The Economic Times- 1 martie 2022: Sancţiunile dure impuse Rusiei şi prăbuşirea rublei provoacă Kremlinul să menţină economia ţării în funcţiune. Pentru Vladimir Putin, acest aspect semnifică găsirea unor soluţii pentru blocarea economică occidentală, chiar dacă forţele sale continuă să invadeze Ucraina.

Foştii oficiali ai Departamentului Trezoreriei şi experţii în sancţiuni se aşteaptă ca Rusia să încerce să atenueze impactul sancţiunilor financiare, bazându-se pe vânzările de energie şi pe rezervele ţării în aur şi în moneda chineză. De asemenea, se aşteaptă ca Vladimir Putin să transfere fondurile în bănci mai mici şi în conturile elitelor rusesţi care nu prezintă sancţiuni, să tranzacţioneze criptomonede şi să se bazeze pe relaţia Rusiei cu China.

În acest moment, "cele mai mari două căi pe care le are Rusia sunt China şi energia", a declarat fostul director al Biroului Trezoreriei pentru Controlul Activelor Străine, John Smith.

Potrivit sursei citate, SUA şi UE au impus sancţiuni celor mai mari bănci din Rusia şi aşa-ziselor elite ruseşti. De asemenea, printre sancţiunile impuse se numără şi îngheţarea activelor Băncii Centrale a Rusiei , excluderea Rusiei din sistemul interbancar de comunicaţii internaţionale SWIFT. Cu toate aceastea, SUA şi UE au permis Rusiei să livreze petrol şi gazele naturale către întreaga lume.

''Deşi este probabil ca Rusia să se apropie mai mult de China pentru a compensa pierderile, pariază că sursele lor enorme de energie vor continua să fie solicitate, în special în această iarnă rece", a precizat John Smith.

Luna trecută, Rusia şi China au semnat un acord pentru livrarea de gaze în următorii 30 de ani printr-o nouă conductă. În plus, China a anunţat săptămâna trecută că va permite pentru prima dată importurile de grâu şi orz din toate regiunile Rusiei.

"'Cu toate acestea, afacerile Chinei vor avea de suferit acum că Rusia are mai puţini cumpărători. În această situaţie, China va evita să fie supusă unor sanţiuni'', a precizat John Smith

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. In urma cu cateva zile ii durea in cot de sanctiunile economice.

    Sa se panseze in cot si o sa le treaca. 

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb