Rusia denunţă un risc sporit al unui război americano-rus, după ce SUA anunţă că livrează Ucrainei lansatoare de rachetă

G.D.
Internaţional / 1 iunie 2022

Rusia denunţă un risc sporit al unui război americano-rus, după ce SUA anunţă că livrează Ucrainei lansatoare de rachetă

Livrări viitoare de armament american Ucrainei - inclusiv lansatoare multiple de rachetă de tip HIMARS montate pe blindate uşoare -, anunţate ieri de către Washington, "consolidează riscul" unui război între Statele Unite şi Rusia, avertizează astăzi Moscova, relatează AFP, potrivit News.ro.

"Orice livrare de armamet care continuă, care creşte, consolidează riscul unei astfel de dezvoltări", denunţă astăzi adjunctul ministrului rus de Externe Serghei Riabkov.

El răspundea astfel agenţiei ruse de presă RA Novosti, care l-a întrebat despre un eventual război între Statele Unite şi Rusia, în urma anunţării unor noi licrări ide armament Ucrainei.

Statele Unite au anunţat ieri că urmează să furnizeze Ucrainei sisteme de tip High Mobility Artillery Rocket System (HIMARS), adică lansatoare multiple de rachetă, montate pe blindate uşoare.

Aceste echipamente au o rază de acţiune de 80 de kilometri.

Astfel, este vorba despre un sistem de rachetă care nu are o rază de acţiune foarte mare, de sute de kilometri, dar care reprezintă o consolidare semnificativă a capacităţilor ucrainene.

Aceste echipamente fac parte dintr-o nouă asistenţă militară, mai largă, oferită Ucrainei, în valoare de 700 de milioane de dolari, care urmează să fie detaliată astăzi.

De la începutul Războiului rus din Ucraina - care a intrat astăzi în a 100-a zi -, preşedintele american Joe Biden a avut grijă să nu furnizeze armament care, în opinia sa, să plaseze Statele Unite în situaţia de a fi cobeligerante, alături de Ucraina.

Serghei Riabkov acuză Statele Unite, de faptul că sunt hotărâte "să poarte războiul până la ultimul ucrainean, pentru a obţine, aşa cum spun, o «înfrângere strategică» a Rusiei".

"Acesta este un lucru fără precedent şi periculos", denunţă deplomatul rus.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Pun pariu ca, in curand vor urma si loviturile nucleare peste Europa si SUA! Daca slugoii damboviteni vor ramane neutri(slabe sanse), avem sansa sa scapam ieftin, doar cu o foamete cumplita ca la greci(din profetiile Sfintilor Parinti), dar daca slugoii ne vor baga in lupta de partea NATO(foarte probabil), atunci va fi vai de mama noastra si de cenusa radioactiva ce va ramane din noi!

    1. Dar ca să dormi liniștit, inveleste-te cu scutul de la Deveselu:)

      Ține de cald la iarna nucleară. 

      Hahaha, intr-adevar buna asta cu scutul! Adica, cenusa va fi sub scut!

      Punem cate o baza ruseasca in fiecare judet, scuze, raion?

      Pai, daca va fi cazul, le vor pune chiar rusii, fara sa mai ceara aprobare de la noi! Oricum ar fi, noi nu contam, nici macar in propria noastra tara! Politicile si negocierile sunt facute peste capul nostru, din afara tarii!

      Perfect, daca va fi cazul ii aducem in cele vechi ce au fost transformate in spitale de psihiatrie.

    Vorbiti sa va aflati in treaba toti. Incercati sa induceti indoiala, sa prostiti oamenii de rand sau aveti voi probleme de logica. La cate rachete nucleare sunt in lume, dupa ce se lanseaza prima va fi sfarsitul lumii! Nu o sa mai fie loc pe pamant neradiat deci comentariile voastre sunt cancan!!!

    Si eu ma tem pentru USA. Rusia pravoslavnica o trimite in iad.

    Rusii traiesc in rai de peste 500 de ani. Dinainte de Ivan cel Groaznic.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb