RUSIA ÎŞI INTENSIFICĂ SPRIJINUL PENTRU BASHAR AL-ASSAD Peste 100 de nave cu marfă au ajuns în Siria, în ultimele două săptămâni

Ioana Dogaru
Internaţional / 23 octombrie 2015

Mai mult de 100 de nave cu marfă au ajuns în ultimele două săptămâni în Siria, în cea mai mare acumulare de transporturi maritime din ultimul an, ca dovadă a intensificării sprijinului acordat lui Bashar Al-Assad de către Vladimir Putin, informează Reuters.

Navele au sosit direct din Rusia, porturi de la Marea Neagră precum Constanţa, dar şi din Liban şi Egipt, potrivit datelor de transport maritim, serviciilor de informaţii şi unor surse din comerţul internaţional, transmite Reuters.

Informaţiile arată că încărcăturile includ aprovizionări pentru impulsionarea ofensivei dar şi grâne şi zahăr pentru hrănirea celor implicaţi în conflictul ce se acutizează. Reuters menţionează că nu a putut verifică în mod independent ce se află pe nave.

Rusia nu a emis niciun ordin de furnizare de bunuri către Rusia, a declarat o purtătoare de cuvânt a guvernului de la Moscova.

Unele transporturi au fost pentru îndeplinirea unor ordine făcute de guvernele Siriei şi Rusiei, altele au fost realizate de furnizori privaţi ce vor să profite de oportunitatea de a-şi vinde bunurile în condiţiile accentuării luptelor, au declarat sursele citate.

"Trasporturile au parte de susţinere, logistică aducerii de nave cargo este complexă şi haotică. Vedem toate astea datorită implicării mai mari a Rusiei", a declarat pentru Reuters o sursă din domeniul transportului de bunuri din Orientul Mijlociu.

Costul transportului către Siria pe nave ce transporta containere a sărit în ultimele două săptămâni cu 25%, până la 80 de dolari pe tonă, a spus sursă citată.

Sursele au declarat că cel mai probabil încărcăturile din recentul val de nave constau în mâncare, combustibili, echipamente şi provizii militare.

Vyacheslav Davidenkov, purtătorul de cuvânt al companiei ce realizează exporturile de armament ale Rusiei, Rosoboronexport, a spus că "noi nu comentăm niciodată - perioade, date, modalităţi sau număr de livrări. Nu comentăm".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb