Rusia promite că va relua programul lunar şi că va testa două rachete

S.B.
Miscellanea / 31 mai 2020

Rusia promite că va relua programul lunar şi că va testa două rachete

Rusia a reacţionat duminică după lansarea cu succes a unei rachete SpaceX americane şi andocarea cu succes a capsulei la Staţia Spaţială Internaţională (ISS), promiţând că va testa două rachete noi în 2020 şi va relua programul lunar anul viitor, potrivit Hotnews.

Aceste comentarii ale agenţiei spaţiale ruse Roscosmos vin după decolarea istorică din Florida, sâmbătă, a unei rachete de la compania privată SpaceX, care a dus doi astronauţi americani la ISS, punând capăt unui monopol rusesc de nouă ani asupra zborului spaţial cu echipaj uman.

"Nu intenţionăm să rămânem inactivi. Anul acesta vom testa două rachete noi, iar anul viitor vom relua programul nostru lunar", a reacţionat pe Twitter purtătorul de cuvânt al Roscosmos, Vladimir Uustimienko.

Potrivit sursei citate, şeful Roscosmos, Dmitri Rogozin, a declarat cu o zi înainte că Rusia plănuia lansarea de teste a unei rachete Angara în toamnă, care se presupune că va înlocui lansatorii de protoni îmbătrâniţi, dar care se dezvoltă foarte lent.

El a mai spus că Rusia accelerează dezvoltarea rachetei sale balistice intercontinentale Sarmat, prezentată ca având capacitatea să depăşească toate tipurile de sisteme de apărare antirachetă.

Însă, şi anul trecut, Rusia anunţa că se pregăteşte să efectueze cel puţin cinci teste în 2020 cu noua sa rachetă balistică termonucleară intercontinentală grea, care a fost numită cea mai mare rachetă din istorie. Preşedintele Vladimir Putin a prezentat racheta Sarmat, numită de asemenea Satan-2, anul trecut.

Timp de nouă ani, rezidenţii ISS au părăsit Pamântul de pe cosmodromul Baikonur, după ce s-au instruit în Rusia şi au învăţat limba Puşkin.

Agenţia spaţială rusească Roscosmos a beneficiat şi financiar, facturând NASA pentru fiecare loc pe ISS cu aproximativ 80 de milioane de dolari.

SpaceX - Space Exploration Technologies Corp. - a devenit în 2012 prima societate privată care a trimis o capsulă cargo spre ISS, pe care o aprovizionează în mod regulat de atunci. Doi ani mai târziu, NASA a comandat trimiterea de oameni către ISS, prin adaptarea capsulei Dragon. "Dacă va merge prost, va fi vina mea", a spus Elon Musk, fondatorul şi CEO-ul SpaceX la CBS.

Agenţia spaţială a plătit trei miliarde de dolari către SpaceX pentru a concepe, construi, testa şi opera capsula, reutilizabilă, pentru şase călătorii dus întors. Dezvoltarea a cunoscut întârzieri, explozii, probleme cu paraşutele, dar SpaceX a învins gigantul Boeing, şi el plătit pentru a produce o capsulă (Starliner) care nu este încă gata.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. "lansatorii de protoni îmbătrâniţi", geniala expresie :)))))))))))))))

    "limba Puşkin"...exceptzional 

    Are dreptate Rogozin ; s-au intors cumva americanii pe Luna si noi n-am aflat ?!!?

    Musk e un mascarici, ce viseaza cai verzi pe pereti cu colonizarea planetei Marte, a pacalit un japonez sa-l plimbe IN JURUL Lunii, nici vorba de altceva,iar programul Artemis va fi un mare fas, americanii nu sunt in stare sa lanseze celelebrul telescop James Webb ori mult trambitata racheta Nasa SLS, cativa moftangii se vor plimba pe orbita geostationara, Musk se bate cu Jeff Bezos sa faca pe taximetristul si atat... 

    1. Da,vor sa colonizeze planeta Marte.Ce sa-ti povestesc! Nu mai au ce face cu banii.Unul trage sa moara,altul treaba i se scoala!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb