Rusia şi-a redirecţionat toate exporturile de ţiţei afectate de sancţiunile occidentale asupra Ucrainei către ţări "prietenoase"

G.D.
Internaţional / 29 martie 2023

Rusia şi-a redirecţionat toate exporturile de ţiţei afectate de sancţiunile occidentale asupra Ucrainei către ţări "prietenoase"

Rusia şi-a redirecţionat cu succes toate exporturile de ţiţei afectate de sancţiunile occidentale asupra Ucrainei către ţări "prietenoase", a declarat ieri ministrul Energiei Nikolai Shulginov, în timp ce anticipează că producţia de petrol şi gaze a ţării va scădea anul acesta, transmite Reuters, potrivit News.ro.

Occidentul a impus sancţiuni ample, inclusiv un embargo asupra importurilor maritime de petrol rusesc, după ce Moscova şi-a trimis forţele armate în Ucraina în februarie 2022.

"Pot spune astăzi că am reuşit să redirecţionăm complet întregul volum al exporturilor afectate de embargo. Nu a existat nicio scădere a vânzărilor", a declarat Şulginov pentru un forum energetic.

Şulginov a reiterat că producţia rusă de petrol şi gaze ar trebui să scadă în 2023, deoarece Moscova este sub presiunea restricţiilor occidentale şi a lipsei de cumpărători europeni.

Vorbind la acelaşi eveniment, Alexander Diukov, CEO al producătorului de petrol rus Gazprom Neft, a spus că 2023 va fi mai dificil decât 2022 şi presiunea din partea sancţiunilor va creşte.

Şulginov a spus că Rusia a lucrat pentru a-şi redirecţiona exporturile de petrol şi produse petroliere către Asia, Africa, America Latină şi Orientul Mijlociu de pe pieţele sale tradiţionale din Europa.

India a fost în martie cel mai mare cumpărător de ţiţei Urals de referinţă din Rusia.

Livrările către India vor reprezenta mai mult de 50% din toate exporturile maritime de petrol Urals în această lună, China pe locul doi.

Viceprim-ministrul Alexander Novak a declarat că vânzările de petrol ruseşti către India au crescut de 22 de ori anul trecut, dar nu a specificat volumul vândut.

Novak a spus că veniturile din energie au reprezentat 42% din bugetul federal al Rusiei în 2022, în creştere de la 36% în 2021.

El a spus că industria energetică a Rusiei este sustenabilă, în ciuda provocării sancţiunilor occidentale.

Rusia trebuie să se concentreze pe stimularea exporturilor de energie către aşa-numitele ţări "prietenoase" şi va continua să dezvolte instrumentele de asigurare necesare pentru a sprijini acest comerţ, a adăugat Novak.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Ce teapa,

    in urma sanctiunilor "destepte" occidentale,

    hara-kiri economic al europei 

    1. Decât să vinzi la dujman cu 100 euro, mai bine dai la pretini cu 30, chiar dacă extragi cu 60.

      Sancțiunile sunt degeaba, crapă doar economia, rusul de rând rămâne needucat și înfometat, dar asta nu e problema kaghebeului. 

      Coment foarte stupid,

      Rusia pe sectorul energetic pe 2022 a avut

      un castig + 22,8 % fata de 2021,date EUROSTAT 

      de vazut cati de + va avea in 2023 fata de 2021

      Te pomenești că pretenarii indieni preferă petrolul sovietic pe motiv că țin banii în cufere și vor să-i lichideze. Sigur și tu ai fost la olimpiade. :))))))))))

      Sunt sigur ca nu ai mai mult de 8 clase, vinzi pepeni in piata, primesti ajutor social, iar teoriile tale depre economie si geostrategie au ritm de manele!

    Natiunile prietene falimenteaza Rusia.

    Mai frumos nici nu se putea... 

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb