Rusia susţine că a doborât o rachetă americană GLSDB

D.T.
Internaţional / 28 martie 2023

Rusia susţine că a doborât o rachetă americană GLSDB

Ministerul rus al Apărării a anunţat astăzi că a doborât o rachetă americană GLSDB, prima confirmare că Ucraina a primit din partea SUA astfel de muniţii, care au raza de acţiune cea mai mare dintre toate proiectilele furnizate oficial de Occident armatei ucrainene pentru a o susţine în războiul cu Rusia, informează Agepres.

"Apărarea antiaeriană (...) a doborât 18 rachete ale sistemului HIMARS şi o rachetă ghidată GLSDB", a indicat Ministerul rus al Apărării în comunicarea sa zilnică despre evoluţia campaniei militare în Ucraina. Anunţul menţionează că racheta a fost doborâtă în ultimele 24 de ore, fără a preciza zona.

Statele Unite au anunţat la începutul lunii februarie că vor include în ajutorul militar oferit Ucrainei şi bombe cu diametru mic lansate de la sol (Ground Launched Small Diameter Bombs - GLSDB). Acestea sunt rachete cu aripi rabatabile care planează către ţinte aflate la o distanţă de până la 150 de kilometri şi pot fi lansate cu lansatoarele multiple de rachete primite deja de Ucraina de la aliaţii săi occidentali.

Această nouă armă implică creşterea substanţială faţă de raza de acţiune de 80 de kilometri a rachetelor lansate cu sistemele HIMARS şi poate acoperi practic tot teritoriul ucrainean ocupat de trupele ruse, cu excepţia Crimeii, forţând eventual Moscova să-şi mute depozite de muniţii şi alte instalaţii militare mult mai departe de linia frontului, probabil chiar direct pe teritoriul rus, arată sursa.

Ucraina cere în continuare Occidentului să-i furnizeze rachete cu rază lungă de acţiune pentru a putea lovi centre de comandă, linii de aprovizionare şi alte ţinte ruseşti mult în spatele liniei frontului.

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. Rusia va pierde acest război. Handicapatul oligofren Putin și toată clica coruptă de la Kremlin trebuie sa fie judecați. In Romania partidul AUR trebuie desființat URGENT pentru că este extremist xenofob și antiromânesc. George Simion trebuie să fie arestat pentru că este omul rușilor. Și huiduma Diana Sosoaca trebuie arestată pentru că face jocul rușilor. Patrioții români votează USR.

    1. Nu te ambala ! ...

      Patriotii romani voteaza independenti, altfel se trezesc cu un alt "Crin Antonescu" ca merge Vineri la Bruxelles in ALDE si se intoarce Luni la Bucuresti in PPE...asa se face politica "de partid", seful decide si turma executa:-)

      Votati mai bine RaSU De 32 de ani o ducem asa de bine cu baietii ,iar pensionarul special sub 2.000 este in mare pericol ! Daca acesta mai locuieste cu cineva este exclus cu Scrisoare oficiala de la ajutorul energetic caci trece in categoria celor pentru care statul nu arunca banii pe fereastra !

      JOS USR-ul autorul coalitiei monstruoase PSD-PNL

      JOS trolii coalitiei monstruoase PSD-PNL

      Ciolos a parasit USR cu 7 deputati (3+4)

      si face probabil partid NOU,

      USR este TERMINAT 

      Nici halucinatiile corecte politic promovate în special de usr nu sunt in regula.

      USR ? UN PARTID DE LICHELE !

    Da, au prins-o intre dinti, mai ceva ca Terminator. De cand avem incredere in ce se anunta de la moscovita?

    1. rusii sunt detinatorii adevarului absolut

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb