Rusia susţine că imaginile de la Bucea sunt "o provocare" a Kievului şi neagă acuzaţiile că armata rusă a ucis civili

Rusia susţine că imaginile de la Bucea sunt "o provocare" a Kievului şi neagă acuzaţiile că armata rusă a ucis civili

S.B.
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 3 aprilie 2022

Ministerul rus al Apărării a negat acuzaţiile Kievului că armata rusă a ucis civili la Bucha, precizând, într-un comunicat pe Telegram, că imaginile apărute în social media sunt "doar o nouă provocare" a Ucrainei şi o înscenare, informează news.ro.

Ministerul a menţionat că soldaţii ruşi au părăsit oraşul la 30 martie şi că primarul din Bucea nu a spus de atunci nimic despre crimele de care sunt acuzaţi ruşii.

"Toate fotografiile şi filmele publicate de regimul de la Kiev, care ar doveni unele "crime' comise de soldaţii ruşi la Bucea, în regiunea Kiev, sunt doar o nouă provocare.

În perioada în care oraşul a fost sub controlul forţelor armate ruse, niciun localnic nu a suferit în urma vreunei acţiuni violente. Soldaţii ruşi au dus şi au distribuit 452 de tone de ajutor umanitar pentru civilii din regiunea Kiev.

Atât timp cât oraşul a fost sub controlul forţelor armate ruse, chiar şi atunci, până acum, localnicii din Bucea au mers liber prin oraş şi au folosit telefoane mobile.

Ieşirile din Bucea nu au fost blocate. Toţi localnicii erau liberi să părăsească oraşul către nord, inclusiv să plece în Belarus. În acelaşi timp, periferia de sud a oraşului, inclusiv zonele rezidenţiale, era bombardată nonstop de trupele ucrainene cu artilerie de calibru mare, tancuri şi lansatoare de rachete.

Am vrea să subliniem că toate unităţiile ruseşti s-au retras din Bucea la 30 martie, în ziua de după negocierile faţă în faţă Rusia-Ucraina din Turcia.

Mai mult, la 31 martie, primarul din Bucea, Anatoli Fedoruk, a confirmat într-un mesaj video că nu mai sunt soldaţi ruşi în oraş, însă el nici măcar nu a menţionat că ar fi localnici împuşcaţi pe străzi, cu mâinile legate.

Drept urmare, nu este surprinzător că aşa zisa "dovadă a crimelor' de la Bucea nu a apărut decât în a patra zi, când serviciile de securitate ale Ucrainei şi reprezentanţii presei ucrainene au ajuns în oraş.

Este în special îngrijorător faptul că toate cadavrele oamenilor care au apărut în imaginile publicate de regimul de la Kiev nu sunt rigide după cel puţin patru zile şi că rănile conţin sânge neconsumat.

Toate acestea confirmă concludent că folografiile şi imaginile video din Bucea sunt altă păcăleală, o punere în scenă şi o provocare a regimului de la Kiev pentru presa occidentală, aşa cum a fost şi cazul maternităţii din Mariupol şi cum s-a întâmplat şi în alte oraşe", este comunicatul Ministerului Apărării din Rusia, postat pe Telegram de Ministerul rus al Afacerilor Externe.

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. Acele corpuri pareau puse "cu mana". Nu m-ar mira ca dupa terminarea inregistrarii, "mortii" sa se ridice si sa se mute in alt oras eliberat, ca sa se faca o filmare si acolo.

    1. Nu exista deja o multime de filmulete pe retelele de socializare cu mortii astia care se ridica si rad ce gluma buna au facut? Nici fake-urile nu mai sunt ce au fost.

    E posibil,Zelenski este actor.Putin este mai prost decat Zelenski fiindca l-a subestimat.De-aia l-a si amenintat ca il distruge,nu mai poate Putin de nervi,pur si simplu i-a luat fața.Putin se credea cel mai inteligent conducator de pe mapamond.

    1. Da, Zelenski fuge ca un spiridus dupa trupele ruse simultan pe toate fronturile si cu talentul lui de actor ii face de nu se vad.

    Sunt convins ca Zelenski a regizat acele imagini filmate de un cameraman ukrainean profesionist care au aratat niste cadavre aranjate de ukraineni sa para omorati de rusi....Eu nu cred ca rusii au facut asa ceva, acum in razboi mai mor si civili dar nu sunt masacrati cu prioritate....Apoi ce sa mai zicem de ukrainenii care au otravit soldatii rusi cu mancare ? Femei in varsta s-au pretat la crime prin otravire a mancarii si bauturii apoi le-au oferit soldatilor rusi famanzi si insetati....Ukrainenii sunt mult mai rai ca si rusii...

    1. Cui ii pasa de ce crezi tu?

      Eu nu cred nici ca rusii i-au masacrat pe civili,nici ca femeile in varsta i-au otravit pe soldatii rusi. Se vede ca ucrainenii si rusii se trag din acelasi neam.Razboi exista,morti de asemenea dar nu in aceste circumstante.

    Mie imi place Zelensky, e barbat adeverat, dar daca chiar se coboara la asa ceva nu e mai breaz ca Putin. Nu trebuie sa execute toate bazaconiile idiotilor din CIA...

    1. Nu,nu ,asta nu e de la CIA,nu-i duce pe aia capul,asta e ideea ucrainenilor.

    Armata ruseasca s-a retras din Bucha pe 30 mar.

    Pe 31, primarul declara orasul ca fiind eliberat. 

    "Quote by Fedoruk:  

    "March 31 will go down in the history of our settlement and the entire regional community as a day of liberation fr om Russian occupying forces by our Armed Forces of Ukraine." 

    "Today I claim that this day is full of joy, this is a great victory of our Armed Forces in Kyiv region. We will definitely expect and do everything to achieve a great victory all over Ukraine."" 

    Asta inseamna ca abia pe 2-3 apr descopera cadavrele pe strada, in vazul tuturor? Sunt case in apropiere, nu erau ascunse in padure. Cum de au trecut 3 zile pana cand au anuntat asta? Atat le-a trebuit pana fac regia si o filmeaza? 

    Ma amuza cat de stresati sunt trolii de pe aici de imaginile cu mortii civili din Ucraina...Voi chiar credeti ca cineva isi imagineaza ca rusii nu sunt altceva decat niste criminali?Si acum trebuie sa le spalati imaginea? Au bombardat gradinite,maternitati,spitale, teatre, blocuri cu civili au rapit,violat,executat civili cu rost sau fara rost!Si acuma va dati mironosite?Toata lumea a vazut ca nu sunteti decat niste criminali barbari,condusi de un idiot nebun...N-are rost sa va mai straduiti,nu o sa uitam niciodata si oricum stiam din istoria noastră cine sunteti si ce faceti!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb