RWE nu acordă dividende pentru 2015

A.V.
Ziarul BURSA #Companii / 18 februarie 2016

RWE nu acordă dividende pentru 2015

Compania are primele pierderi din ultimii doi ani

RWE AG, al doilea mare producător de utilităţi din Germania, a decis să suspende dividendele pentru 2015, pentru acţiunile obişnuite, după ce a suferit deprecieri de 3 miliarde de euro (3,4 miliarde de dolari), care i-au adus companiei primele pierderi anuale din 2013 până acum.

RWE a raportat, ieri, o pierdere netă de circa 200 de milioane de euro pentru anul trecut, comparativ cu un profit net de 1,7 miliarde de euro în 2014. Compania a suferit deprecieri de 2,1 miliarde de euro ale centralelor din Germania şi Marea Britanie, plus 900 de milioane de euro din impozite amânate.

"Ne vom valorifica toate forţele ca să învingem criza de pe segmentul de generare a energiei convenţionale, în timp ce vom profita de toate oportunităţile care ne sunt oferite de schimbarea structurală a sectorului energiei", a declarat, ieri, directorul executiv al RWE, Peter Terium, adăugând: "O politică a dividendului cu măsură, care corespunde la ceea ce este fazebil, este, de asemenea, în interesul acţionarilor".

Câştigul operaţional al RWE a fost 3,8 miliarde de euro în 2015, faţă de 4 miliarde de euro în 2014. Rezultatul este conform aşteptărilor companiei.

Pentru anul curent, RWE anticipează un câştig înainte de interese minoritare, taxe, deprecieri şi amortizări (EBITDA) de 5,2-5,5 miliarde de euro, respectiv un profit operaţional de 2,8-3,1 miliarde de euro. Anul trecut, EBIDTA a însumat 7,1 miliarde de euro.

Companiile majore de utilităţi din Europa sunt afectate de preţurile mici, aflate la cel mai redus nivel din 2002, în condiţiile în care industria de profil se îndreaptă către sectorul regerabil.

La finele lui 2015, RWE informa că îşi grupează activităţile din sectorul regenerabil, reţelele şi operaţiunile retail într-o companie separată, iar o cotă din aceasta urmează să fie listată la finele lui 2016.

Săptămâna aceasta, agenţia de evaluare financiară Moody's Investors Service a pus sub supraveghere, cu implicaţii negative, ratingurile a zece companii europene de utilităţi, printre care şi RWE, din cauza reducerii preţurilor materiilor prime şi energiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb