S&P a revizuit în scădere calificativul KMG International

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 24 decembrie 2014

S&P a revizuit în scădere calificativul KMG International

Standard & Poor's a revizuit în scădere calificativul KMG International (fosta Rompetrol), de la "B" la "B-", ca urmare a retrogradării cu o treaptă a profilului de credit acordat companiei din Kazahstan KazMunayGas (KMG), proprietarul KMG International, în contextul scăderii preţului petrolului.

Calificativul companiei kazahe a fost confirmat la "BBB-", cu perspectivă negativă, potrivit unui comunicat al agenţei de evaluare financiară.

Revizuirea profilului de credit al KMG reflectă aşteptările S&P în privinţa deteriorării situaţiei financiare a companiei, din cauza scăderii preţului petrolului.

"În consecinţă, am revizuit calificativul subsidiarei din România a KMG, deoarece ratingul KMG International este limitat cu o treaptă sub evaluarea privind profilul de credit al companiei mamă", se arată într-un comunicat al agenţiei de evaluare financiară, citat de Mediafax.

KMG International este deţinută integral de compania de stat kazahă KMG. Subsidiara din România operează peste 1.000 de puncte de distribuţie a carburanţilor, sub mărcile Rompetrol şi Dyneff, atât pe piaţa locală, cât şi în Franţa, Spania, Republica Moldova, Georgia şi Bulgaria.

S&P estimează că KMG va putea să ramburseze sub 20% din datoriile scadente în 2015-2016 doar din profitul operaţional, iar acest lucru, împreună cu lichiditatea negativă, va afecta profilul de credit al companiei kazahe: "Considerăm că aceşti factori vor fi atenuaţi parţial de fluxul stabil de dividende de la compania parteneră Tengiz Chevroil, flux care este estimat să continue, în ciuda declinului preţurilor din indusrtia petrolieră".

Revizuirea calificativelor KMG şi KMG International a avut loc pe fondul mai multor măsuri de rating ale S&P's asupra unor companii petroliere din Europa, ale căror situaţii financiare sunt estimate să se înrăutăţească, în contextul climatului dificil de pe pieţele internaţionale.

Astfel, S&P a revizuit la negativă de la stabilă perspectiva asupra evoluţiei companiei britanice Tullow Oil, confirmând în acelaşi timp calificativul acordat acesteia la "BB-".

De asemenea, firma EnQuest a fost plasată sub supraveghere în vederea retrogradării, în timp ce calificativul Afren a fost coborât de la "B+" la "B", cu perspectivă negativă. Ambele companii au sediul social în Marea Britanie.

Separat, calificativele companiei spaniole Repsol au fost confirmate la "BBB-/A-3", în timp ce perspectiva a fost înrăutăţită la stabilă de la pozitivă, ca urmare a deciziei Repsol de a achiziţiona rivalul canadian Talisman Energy, pentru care va plăti 12,9 miliarde de dolari.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb