Safetech Innovations raportează un profit net de 10,2 milioane de lei în 2022

G.D.
Piaţa de Capital / 23 februarie 2023

Victor Gânsac, Preşedinte Consiliu de Administraţie şi CEO al Safetech Innovations

Victor Gânsac, Preşedinte Consiliu de Administraţie şi CEO al Safetech Innovations

Safetech Innovations (BVB: SAFE), companie românească de securitate cibernetică listată la Bursa de Valori Bucureşti, cu birouri în Bucureşti, Londra şi Abu Dhabi, raportează o cifră de afaceri, la nivel individual, de 34,9 milioane de lei în 2022, o creştere cu 52% faţă de rezultatul din 2021 şi un profit net de 10,2 milioane de lei, o apreciere cu 70% comparativ cu 2021, conform unui comunicat remis redacţiei. Aceasta este prima raportare a rezultatelor financiare întocmite conform standardelor IFRS după listarea companiei pe Piaţa Principală a Bursei de Valori Bucureşti la începutul acestei luni.

"În 2022, Safetech Innovations a parcurs un amplu proces de pregătire pentru listarea pe Piaţa Principală a Bursei de Valori Bucureşti. Ne bucurăm că ne-am ţinut de această promisiune faţă de investitori şi că acţiunile SAFE au debutat pe această piaţă înainte de publicarea rezultatelor financiare preliminare pentru 2022. În ceea ce priveşte performanţa financiară din 2022, serviciile de securitate cibernetică, au contribuit cu 43% la cifra de afaceri totală, iar implementarea soluţiilor de securitate cibernetică au contribuit cu 57%. În 2022, am avut parte de o creştere a numărului de contracte recurente, dar şi la nivel de clienţi, reuşind să câştigăm 14 clienţi noi. La nivelul serviciilor de securitate cibernetică, clienţii noştri s-au orientat către servicii pentru creşterea nivelului de protecţie, identificarea vulnerabilităţilor şi riscurilor, precum şi pentru realizarea de evaluări de conformitate. De asemenea, pe baza acestor evaluări şi a unui plan de măsuri, tot mai mulţi clienţi au decis să investească în soluţii de securitate cibernetică", a declarat Victor Gânsac, Preşedinte Consiliu de Administraţie şi CEO al Safetech Innovations.

Potrivit sursei citate, rezultatele preliminare la nivelul anului 2022 includ şi performanţa realizată de companie la nivel consolidat. Acestea includ rezultatele generate de Safetech Innovations S.A. şi Safetech Innovations Global Services Limited, entitatea din Marea Britanie, înfiinţată în august 2022 şi în care Safetech Innovations deţine o participaţie de 67%. Astfel, în 2022, la nivel consolidat, compania a înregistrat o cifră de afaceri de 34,9 milioane de lei şi un profit net de 9,5 milioane de lei. În prezent, entitatea din Marea Britanie are cinci angajaţi cu normă întreagă, inclusiv directorul general, Anca Stancu - director de vânzări, care va acoperi Marea Britanie şi SUA, director conturi strategice pentru Marea Britanie şi manager vânzări parteneriate şi companii. Compania din Londra a fost acreditată pentru a participa în cadrul procedurilor de licitaţii publice şi a semnat parteneriate cu producători de soluţii de securitate cibernetică de talie internaţională, cum ar fi: DarkTrace, CheckPoint, Cynet.

În 2023, Safetech Innovations vizează consolidarea afacerii din România, atât prin creşterea numărului de clienţi noi, cât şi a numărului de contracte recurente, precum şi dezvoltarea filialei din Marea Britanie, astfel încât aceasta să producă rezultate. Totodată, anul acesta, compania se va concentra pe creşterea capabilităţilor tehnice ale echipei, continuarea dezvoltării produselor proprii şi introducerea de noi soluţii în portofoliu.

"Oportunităţile în domeniul securităţii cibernetice vor continua să crească, pieţele din întreaga lume, inclusiv România, intenţionând să investească în acest domeniu ca urmare a creşterii rapide şi alarmante a atacurilor cibernetice. Luând în considerare ritmul actual de creştere, daunele provocate de atacurile cibernetice se vor ridica la aproximativ 11 trilioane de dolari anual până în 2025, o creştere cu 300% faţă de anul 2015, conform unui raport publicat de Global Data în august 2022. Totodată, piaţa securităţii cibernetice a fost evaluată la 220 de miliarde de dolari în 2021 şi este estimată să înregistreze o rată de creştere anuală compusă (CAGR) de aproximativ 9% între 2021 şi 2026, până la 2 trilioane de dolari, conform aceluiaşi raport. Cu toate aceasta, ambiţia noastră este sa creştem într-un ritm mai accelerat decât piaţa", a adăugat Victor Gânsac.

Conform bugetului de venituri şi cheltuieli la nivel consolidat publicat la începutul lunii februarie, în 2023, compania vizează atingerea unei cifre de afaceri de 58,1 milioane de lei şi un profit net de 13,9 milioane de lei.

Safetech Innovations este listată pe Piaţa Principală a Bursei de Valori Bucureşti începând cu data de 6 februarie 2023 şi se tranzacţionează sub simbolul SAFE. În prezent, compania are o capitalizare de piaţă de 211 milioane de lei, se menţionează în comunicat.

Opinia Cititorului ( 23 )

  1. Nu mentineati voi bugetul ala cu 40 M lei CA?Asta acum cateva luni la sfarsit de septembrie.

    Ia ca anul asta ati pus frana pana si la buget.Va 'consolidati afacerile' in 2023. 

    Oare ce asteptari avea piata la capitalizare 211 milioane lei?!O sa le iasa pe nas teza voastra cu'consolidarea'. 

    Anul asta se termina si cu grantul deci adio profit de la veniturile din productia capitalizata din 2024.

    Si 12 milioane in 2022,7 in 2023 erau enorm pentru profit ca stim ce cheltuieli reale sunt cu proiectele astea cu bani mocca. 

    1. ai uitat de NATO

      nu uita ca vine altul, asa am inteles dintr-un interviu si ar putea sa fie mult mai mare decat cel de acum in contextul dat

      sa vina banii nerambursabili, e foarte bine pentru companie, numai tu behai pe aici ca e rau  

    hopaaaa,decelereaza puternic SAFE,i-a dat cu capul de parbriz de optimistii cu dublarile

    Acum ca afacerea se plafoneaza ce vad actionarii e 3.545.474 lei cash si cam multe guri la o cina asa frugala

    nu sunt multe cu rate de crestere atat de mari si cu domeniu de viitor

    analizand comentariile se pare ca retailul e asa pretentios cum credeam, la inceput ca e super tare ca face bugetul, acum incepe sa primeasca hate (de vreo 7-8 luni) ceea ce e foarte bine, e mare nevoie de hate ba chiar si de short, pentru ca atunci cand vor cumpara fondurile nu va mai fi cale de scadere a actiunilor..

    SAFE si alte firme cresc puternic, fac profit sanatos, se extind, angajeaza, platesc milioane in taxe si impozite iar voi spuneti ca e bine sa fie urati si sa fie hate. E aberant ce spuneti, chiar josnic. Antreprenorii sunt eroi intr-o economie cei ce ii injosesc si isi bat joc de ei sunt diametral opusi.

    1. si mie mi se pare ca sunt cateva personaje pe aici care denigreaza tot ce prind, mai ales cand e vorba de companiile nou listate pe aero

      fac un mare deserviciu bvb acesti comentatori de 2 lei  

      Aici se face vorbire de sectorul companii listate.Antreprenorii asteapta saru'mana boierule la cele nelistate.

      profitam si noi micii actionari de aceste cresteri

      pentru asta e bursa  

    din 34,9 cifra de afaceri apare brusc la final de an cu 5,9 vanzare cartele de acces,licente

    deci 29 e cifra lor de afaceri comparat cu 2021 cand era 0,3 linia de vanzari marfuri 

    adica 11 mai jos decat bugetul lor de cifra de afaceri daca facem abstractie de marfuri si 5 daca luam totul 

    Mai ciudat e ca avem venituri din marfuri 5.814.793 si cheltuieli cu marfurile 5.814.793

    Adica astea doar au umflat cifra de afaceri degeaba 

    1. Vrei sa spui ca ei sunt si mai profitabili, dau marfurile doar sa aibe ctr pe termen lung. Deci de bine.

    Nu vede nimeni pe aici ca marja neta a profitului e de 29%? Slabuta marja....

    1. e foarte buna dar SAFE scrie in buget ca e nesustenabila din moment ce prevede 21% consolidat sau 22% individual pentru 2023 si o crestere modica de profit in suma absoluta

    Incurajez cu toata bucuria pe cei care prezinta date sa mearga inainte si sa nu plece urechile la valul WOKE de cultura cancel care pune eticheta Hate!Asa am aflat lucruri verificate ulterior si m-am pazit de pierderi mari.Nu am vandut pe maxime dar am profitat multumitor si am dormit linistit fara a vedea prabusiri in portofoliu ca altii care credeau tot ce zboara se mananca.Ma intereseaza comentariile cu date, argumente, opinii despre firme chiar daca sunt mai acide uneori. Dar poti sa fii calm cand a fost atata dezastru cu pacalelile date din 2021 incoace.Cifre si date critice le poti verifica, comentariile cu ce bine si minunat e si taceti din gura, dormiti linistiti nu ajuta la nimic.Mereu acelasi tip de comentariu recurent care ataca mesagerul vestilor proaste si nu spune nimic despre veste da de gandit daca nu vine de la angajatii firmelor respective sau relatiile publice.

    1. lipsesc argumente pentru ce este bine,nu sta nimeni sa iti explice tie incepator care sunt motivele pentru care creste actiunea, alea sunt avantaje pentru cei care le au, pe aici ai doar comentarii de la niste persoane care nici macare nu detin actiuni, si-au facut obicei din a critica si a face pe aici audienta,la asta se rezuma viata lor

      asa multe stii despre viata celor de aici,avere,obiceiuri,experient a

      au intretinerea platita la zi ca doar nu stai degeaba pe vizor

      oh!wa it ca de asta doar nu ai avut chef sa semnalizezi,desigur ca stii 

      Per de 20?

      Eu am calculat 22 la 210 mkt cap si 9,5 ifrs consolidat

    decit sa gargarisiti pe aici mai bine va uitati la interviurile date de gansac la feel the markets pe youtube.

    Eu m-am uitat la aleasi am zis :mai bine ...pas. 

    1. "cu siguranta"

    Totodată, piaţa securităţii cibernetice a fost evaluată la 220 de miliarde de dolari în 2021 şi este estimată să înregistreze o rată de creştere anuală compusă (CAGR) de aproximativ 9% între 2021 şi 2026, până la 2 trilioane de dolari, conform aceluiaşi raport. Cu toate aceasta, ambiţia noastră este sa creştem într-un ritm mai accelerat decât piaţa", a adăugat Victor Gânsac.

    Acum sa comparam cu valoarea unde au dus unii SAFE. Care presupunea nu ambitia de a fi ceva peste 9% rata compusa in urmatorii ani ci ceva cu mult mai mult.

    Compania face si ea ce poate, actionarii o sa se descurce si ei cum pot mai bine. Daca te uiti pe lichiditate si in cotatii pare ca vin vremuri interesante.Oricum tinuse destul povestea.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7329
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3176
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9824
Gram de aur (XAU)Gram de aur387.3649

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb